Destinatii Europene

Circuit 2018 INDONEZIA – BALI

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
16/05/2018 - 28/05/2018
Pret Total:
490 € (37.69€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Cultură, temple, palate şi natură paradisiacă

INDONEZIA – BALI

Jakarta – Jogjakarta – Prambanan – Borobudur – Jombang – Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Ubud – Bali

O călătorie exotică în Indonezia, într-o lume care îmbină misterul oriental cu tehnica vestică într-un caleidoscop viu colorat, în timpul căreia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan şi Borobudur, Trowulan, fosta capitală a imperiului Majapahit, muntele “vrăjit” Bromo, cunoscut pentru răsăriturile sale spectaculoase de soare şi pentru priveliştile maiestuoase pe care le oferă şi care se va încheia în insula Bali, faimoasă pentru plajele minunate, luxuriantele păduri tropicale, sculpturile în lemn, peşterile sacre şi nu în ultimul rând pentru moştenirea culturală a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibilă în cele peste 20.000 de temple şi altare, motiv pentru care mai este cunoscută şi ca „Insula celor 1000 de temple”.

Perioada: 16.05 – 28.05.2018

Ziua 1 / 16.05.2018: Bucureşti – Doha – Jakarta
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 222 (12:40 / 17:15) de unde se va pleca spre Jakarta, cu zborul QR 958 (19:15 / 07:40).
Ziua 2 / 17.05.2018: Jakarta
Sosire la ora 07:40 în Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oraş cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta de acces principală către restul ţării. Fremătând de activitate, Jakarta este cunoscută pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar şi pentru cumpărături. Oraşul înfiinţat în sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda, a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominaţia olandeză, iar în ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populaţiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 din lume, astfel încât aglomeraţia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor şi a diversităţii culturale şi etnice. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer şi cazare la Novotel Jakarta Mangga Dua Square 4* (sau similar) în camere superioare.
Ziua 3 / 18.05.2018: Jakarta
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi într-un tur panoramic de oraş, care va include Palatul Merdeka, Monumentul Naţional, vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corăbiile Makassar folosite chiar şi astăzi pentru transportul mărfurilor între insule, Piaţa Fatahillah, Moscheea Istiqlal, Catedrala şi Muzeul Naţional care adăposteşte o importantă colecţie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. Dejun, urmat de o plimbare în Parcul Taman Mini Indonesia Indah, în care vom descoperi frumuseţea şi diversitatea culturii indoneziene. Cazare la Novotel Jakarta Mangga Dua Square 4* (sau similar) în camere superioare.
Ziua 4 / 19.05.2018: Jakarta – Jogjakarta – Prambanan – Jogjakarta
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelaşi nume. Întâlnire cu reprezentantul local şi plecare spre Prambanan, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru a vizita cel mai important templu hindus, dedicat zeului Shiva. Templul, o adevărată capodoperă a sculpturii în piatră, datează din sec. al X-lea şi a fost restaurat cu acurateţe după secole de totală părăsire. Vom fi încântaţi de simetria sa perfectă, de graţia şi detaliile sculpturale, care pun în evidenţă scene din epopeea Ramayana. Dejun şi transfer la Hotel Jogja Plaza 4* (sau similar) pentru cazare în camere deluxe. Seara, opțional, transfer la Restaurantul Puriwisata pentru o cină bufet, urmată de un spectacol de balet Ramayana.
Ziua 5 / 20.05.2018: Jogjakarta – Borobudur – Jogjakarta
Mic dejun. Deplasare spre Templul Borobudur, cel mai mare şi mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenuşă vulcanică şi de junglă, dar în prezent a fost în totalitate recuperat. Astăzi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budişti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sărbătoarea naţională a naşterii şi morţii în Indonezia. După ce vom vizita şi Templul Mendut, aflat în apropiere, ne vom întoarce la Jogja pentru dejun. În continuarea zilei vom face turul oraşului, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit în anul 1970 de către Sultanul Hamengkubowono I, Piaţa de păsări Pasar Ngasem, Castelul de Apă Taman Sari, cu motive atât indoneziene cât şi portugheze, precum şi manufacturile de baticuri, argintărie şi marochinărie. Întoarcere la la Hotel Jogja Plaza 4* (sau similar) pentru cazare în camere deluxe.
Ziua 6 / 21.05.2018: Jogjakarta – Jombang – Tosari
Mic dejun. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul spre Jombang, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acoperă aproximativ 100 de km², despre care se spune că a fost capitala omonină a Imperiului Majapahit, menţionat de Mpu Prapanca în sec. al XIV-lea în poemele sale şi în mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Săpăturile din jurul sitului Trowulan au arătat că anumite părţi din vechea aşezare sunt îngropate în prezent sub pământul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor erupţii ale Muntelui Kelud aflat în apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt împrăştiate în jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, în timp ce altele au fost reconstruite din cărămidă roşie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze, a descoperit ruinele în sec. al XIX-lea şi a fost atât de impresionat de ceea ce a văzut, încât a afirmat că situl Trowulan este “mândria insulei Java”. Dejun. În continuarea zilei ne vom deplasa spre orăşelul Tosari, aflat la baza Muntelui Bromo, unde ne vom caza la Bromo Cottage Lodge (sau similar).
Ziua 7 / 22.05.2018: Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Denpasar (Bali) – Ubud (Bali)
În cursul dimineţii, ne vom deplasa spre Muntele Bromo (2.329 m) pentru a surprinde un superb răsărit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger şi este singurul vulcan activ care conţine şapte centre eruptive, fiind uşor de recunoscut pentru că întreaga parte de sus a fost spulberată, iar din interiorul craterului rămas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai căutată destinaţie turistică din Java de Est, renumit pentru priveliştile ireale asupra văilor verzi din împrejurimi. Ajunşi la baza Muntelui Bromo ne vom urca în jeepuri şi ne vom cufunda în atmosfera de poveste, admirând celebrul răsărit de soare la Penanjakan, după care vom avea ocazia să facem o plimbare cu poneii. Ne vom întoarce la hotel pentru a lua micul dejun şi după o binemeritată odihnă, vom fi transferaţi la aeroportul din Surabaya pentru zborul spre Denpasar, capitala Insulei Bali. Întâlnire cu ghidul local pentru dejun şi transfer la Ubud, un remarcabil oraş, centru cultural şi artistic, unde ne vom caza la Hotel Anumana Ubud 4* (sau similar).
Ziua 8 / 23.05.2018: Ubud – Turul Kintamani – Kuta (Bali)
Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi şi mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fântâni, construit în sec. al XI-lea în mijlocul unei păduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare tăiate în stâncă, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom îndrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendidă oferită de vulcanul activ al Muntelui Batur şi de o uluitoare privelişte asupra celui mai mare lac din Bali format în craterul vulcanului, Lacul Bakur. Dejun. În continuarea zilei vom vizita templul Besakih sau “Templul Mamă”, cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care găzduieşte rămăşiţe ancestrale ale culturilor hinduse şi balineze situat la poalele Muntelui Agung, cel mai înalt vulcan din Bali, care are o semnificaţie spirituală fantastică pentru oamenii de pe insulă. Legenda spune că Agung a fost creat atunci când Zeul Hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituală a Universului. Ultima vizită o vom face la situl Kertagosa situat în mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau în trecut fărădelegile. Transfer în Kuta pentru cazare la Hotel Ramada Camakila Kuta 5* (sau similar).
Ziua 9 / 24.05.2018: Bali – Turul Mengwi – Kuta (Bali)
Mic dejun. Dimineaţa, timp liber la dispoziţie pentru plajă şi alte activităţi individuale. După-amiază, opţional, tur de o jumătate de zi către zona centrală a insulei, traversând câmpurile de orez, către străvechiul regat Mengwi. Veţi vizita uriaşul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal în sec. al XVIII-lea, în cadrul Regatului Mengwi. Situat într-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care în traducere înseamnă “prea-frumoasa gradină”, este unul dintre cele mai frumoase din insulă, cu o arhitectură unică balineză. Veţi intra apoi în pădurea Alas Kedaton, unde trăiesc mii de maimuţe pitice, ca în final să vizitaţi unul dintre cele mai venerate temple balineze, templul Tanah Lot sau în traducere “pământ pe mare”. Unul dintre cele şapte temple pe mare din Insula Bali, închinate zeilor mărilor, situat într-o superbă locaţie, în vârful unei insuliţe stâncoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL