Destinatii Europene

Circuit 2018 India – Rajasthan si Nepal

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
14 zile
Valabilitate Oferta:
21/04/2018 - 04/05/2018
Pret Total:
1980 € (141.43€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Å¢inuturile maharajahilor ÅŸi ritualuri nepaleze
I N D I A – R A J A S T H A N şi N E P A L
de la TAJ MAHAL până pe “ACOPERIŞUL LUMII”


Delhi – Mandawa – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra Jhansi – Orchha – Khajuraho – Varanasi – Patan – Bhaktapur – Kathmandu

O călătorie de o frumuseţe magică, acompaniată de fascinante poveşti despre zeităţi, care va începe cu citadela contrastelor, Delhi, va continua în Rajasthan cu vizitarea “oraşului albastru”, Jodhpur, a templelor Jain de la Ranakpur, a romanticului Udaipur şi a “oraşului roz”, Jaipur. Itinerarul în India va continua cu Taj Mahal, “o lacrimă de marmură pe obrazul eternităţii”, cu Templul Plăcerilor Interzise de la Khajuraho şi se va încheia în Varanasi cu experienţa răsăritului de soare de pe Gange. Circuitul pe care vi-l propunem va continua cu vizitarea unor splendori mistice, care aparţin unei civilizaţii milenare, mai puţin accesibile din sacrul Nepal, aproape de “Acoperişul Lumii”, Himalaya!

Perioada: 21.04 – 04.05.2018

Ziua 1 / 21.04.2018: Bucureşti – Doha – Delhi
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 222 (12:40 / 17:15) de unde se va pleca spre Delhi cu QR 564 (20:00 / 02:00).
Ziua 2 / 22.04.2018: Delhi
Sosire la New Delhi la ora 02:00 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi la Hotel Crowne Plaza Okhla 5* (sau similar), pentru odihnă. Mic dejun. Vom începe vizitarea contrastantului New Delhi, unde vom putea admira cel mai bine din toată India îmbinarea dintre vechi şi nou. New Delhi este format din 7 oraşe străvechi construite de-a lungul anilor, între sec. al XI-lea şi al XX-lea, fiind considerat cel mai diversificat oraş din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge în vechiul Delhi, oraş construit pe malurile Râului Yamuna, la începutul sec. al XVII-lea, fostă capitală a Imperiului Mughal în timpul domniei Împăratului Shah Jehan, astăzi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom vizita Chandni Chowk - Scuarul Argintului, odinioară centrul Delhi-ului, o piaţă exotică şi colorată, o zonă aglomerată şi plină de bazare, magazine şi diverse ateliere, Dariba Kalan – Bazarul argintului, Kinari Bazaar şi Paranthawalla Gali. În timpul turului panoramic vom trece pe lângă istoricul Fort Roşu, cel mai important monument al oraşului, palat al Imperiului Mughal şi pe lângă Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în anul 1656, în a cărei curte interioară pot fi adunaţi aprox. 25.000 de credincioşi. În finalul zilei vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare a lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Părintele Naţiunii”. Cină şi cazare la Hotel Crowne Plaza Okhla 5* (sau similar).
Ziua 3 / 23.04.2018: New Delhi – Mandawa
Mic dejun. Dimineaţa vom continua explorarea metropolei cu vizitarea oraşului nou, care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oraş simetric, cu străzi largi, grădini îngrijite, vile moderne şi edificii guvernamentale. Vom vizita Qutub Minar, cel mai înalt minaret de cărămidă din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi vom admira silueta spectaculoasă a Templului Lotus, dedicat cultului Bahai, o adevărată bijuterie arhitecturală. Turul panoramic va continua cu Poarta Indiei – India Gate, un maiestuos Arc de Triumf înalt de 42 m, memorial ridicat în cinstea soldaţilor indieni căzuţi în Primul Război Mondial, Parlamentul, Palatul Prezidenţial – Rashtrapati Bhawan, zona diplomatică şi se va încheia cu zona comercială de lângă Connaught Place. Plecare spre Mandawa, un veritabil muzeu în aer liber, mic principat feudal situat în pitoreasca regiune Sheikawati din Rajasthan. Frescele care decorează faţadele "havelis-urilor” ilustrează scene de luptă, viaţa cotidiană şi mituri religioase. Cină şi cazare în Mandawa la Hotel Desert N Dunes 4* (sau similar).
Ziua 4 / 24.04.2018: Mandawa – Jodhpur
Mic dejun. Plecare spre "oraşul albastru" Jodhpur, fondat în anul 1459, cel mai vechi oraş din Rajputana, fiind ridicat cu 30 de ani înainte de Bikaner, cu o sută de ani înainte de Udaipur şi cu aproape trei secole mai vechi decât Jaipur. Vom vizita Fortul Meherangarh, unul dintre cele mai impunătoare şi fascinante forturi ale statului, cu cele 7 porţi în spatele cărora vom descoperi Motimahal - Palatul Perlelor, Phool Mahal - Palatul Florilor şi Sukh Mahal - Palatul Plăcerilor. În continuarea zilei vom avea timp să explorăm piaţa locală cu artizanatul specific, cu bijuterii din argint, tablouri, obiecte din piele, marionete, textile etc. Cină şi cazare în Jodhpur la Hotel Fern Residency 4*+ (sau similar).
Ziua 5 / 25.04.2018: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Udaipur, cel mai pitoresc oraş al Rajasthanului, considerat “bijuteria” regatului Mewar, condus de dinastia Sisodia timp de 1.200 de ani. Pe parcurs vom face o oprire pentru vizitarea Ranakpur-ului, faimos pentru cel mai mare complex de temple Jain din India: Templul Chaumukha sau Templul cu 4 Feţe, templu principal, construit din marmură, având 29 de încăperi şi mai bine de 1.400 de pilaştri, niciunul identic cu celălalt, fiind dedicat lui Adinath, primul tirthankara, cel care a pus bazele jainismului, una dintre cele mai vechi religii şi filozofii ale lumii. Sosire la Udaipur, cel mai romantic oraş din Rajasthan, cunoscut sub numele de “Veneţia estului” sau “Oraşul Lacurilor”. În anul 2009 a fost desemnat ca fiind “cea mai frumoasă destinaţie pentru turişti”. Palatele de marmură, caleidoscopul de străduţe, temple, grădini frumos aliniate şi lacuri, fac ca Udaipur, “Oraşul Zorilor”, să pară un miraj. Vom face o vizită la City Palace, magnificul palat, cel mai mare complex din Rajasthan, construit din granit strălucitor şi marmură, care se ridică maiestuos deasupra Lacului Pichola. Turul va continua cu vizita la Saheliyon-Ki-Bari, o grădină cu frumoase fântâni, piscine cu lotuşi şi chioşcuri cu elefanţi sculptaţi în marmură şi se va încheia cu o plimbare cu barca pe apele romanticului Lac Pichola pentru a admira apusul de soare. Măreţia lacului este accentuată de minunatele palate ale Lacului Jagat Niwas şi Jag Mandir. Cină şi cazare în Udaipur la Hotel Justa Rajputana 4*+ (sau similar).
Ziua 6 / 26.04.2018: Udaipur – Pushkar – Jaipur
Mic dejun. Itinerarul zilei de astăzi ne va purta spre Pushkar, oraşul sacru din Rajasthan, celebru pentru frumuseţea peisajului şi a celor peste 400 de temple. Vom vizita principalele atracţii turistice, faimosul Lac Pushkar şi singurul templu din India dedicat lui Brahma, Templul Savitri sau Templul Rangnath. Anual, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, se desfăşoară una dintre cele mai mari pieţe de cămile din lume, devenită una din marile atracţii din Pushkar. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Jaipur, capitala Rajasthanului, pentru a continua vizitarea aşa-numitului ”Triunghi de Aur“: Delhi – Agra – Jaipur. Cină şi cazare în Jaipur la Hotel Clarks Amer 4*+ (sau similar).
Ziua 7 / 27.04.2018: Jaipur
Mic dejun. Vom începe vizitarea “oraşului roz”, a cărui culoare de bun venit a fost dată clădirilor cu ocazia vizitei Prinţului Albert, oraş construit după reguli de planificare urbană Hindu, alcătuit din 9 zone de clădiri bine delimitate de străzi largi, fiind astfel singurul oraş din lume care reflectă cele 9 diviziuni ale Universului, pe care îl putem considera oglinda a tot ce reprezintă Rajasthanul: cultură, tradiţie, societate şi cel mai important, oamenii. Vom vizita Fortul Amber, fosta capitală a Rajasthanului până în anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectură Rajput, cu terase şi turnuri impresionante care se reflecta în Lacul Maota. Astăzi ne vom simţi ca nişte regi, deoarece, păstrând vechea tradiţie, vom urca dealul către Fort Amber pe elefanţi, aşa cum membrii familiilor regale o făceau odinioară. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereţi acoperiţi de minunate picturi murale, pietre preţioase şi oglinzi, a fost construit de către Man Singh I în anul 1592 şi completat de către descendentul său, Jai Singh I. Dincolo de aspectul său exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Se va vizita Sheesh Mahal - Sala Oglinzilor, Jai Mahal şi alte palate din interiorul fortului. În continuare vom face un stop pentru fotografii la Hawa Mahal - Palatul Vântului, special prin faţada sa cu cele 953 de ferestre prin care doamnele curţii puteau să observe viaţa cotidiană a oraşului fără a fi văzute, după care vom vizita City Palace - Palatul Maharajahului din centrul oraşului vechi, o îmbinare între arta Rajasthani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, dintre care o parte s-a transformat în muzeu. O ultimă vizită o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare şi bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh în sec. al XVIII-lea. Cină şi cazare la Hotel Clarks Amer 4*+ (sau similar).
Ziua 8 / 28.04.2018: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Fatehpur Sikri, oraşul construit în gresie roşie de Akbar cel Mare, unul dintre cele mai strălucitoare exemple de arhitectură, realizat în anul 1578 în onoarea sfântului Sufi Sheeikh Salim Christi pentru împlinirea rugăciunilor de a avea un descendent masculin la tron. Arhitectura care surprinde prin bogata decoraţie a

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL