Destinatii Europene

Circuit 2018 INDIA Triunghiul de aur!

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
11/02/2018 - 18/02/2018
Pret Total:
680 € (85€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Valentine’s Day la TAJ MAHAL

I N D I A Triunghiul de aur!

Delhi – Agra – Jaipur

Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu vechea şi rafinata cultură indiană, ale cărei bogăţii istorice şi arhitecturale le veţi găsi în aşa-numitul ”Triunghi de Aur“: Delhi – Jaipur – Agra. Veţi vibra de emoţie de Valentine’s Day în faţa Taj Mahal-ului, cel mai frumos monument al „dragostei unui împărat încrustată în piatră” şi nu în ultimul rând, vă veți simţi ca nişte regi, deoarece în Jaipur, păstrând vechea tradiţie, veţi urca către Fort Amber pe elefanţi, aşa cum membrii familiilor regale o făceau odinioară.

Perioada: 11.02 – 18.02.2018

Ziua 1 / 11.02.2018: Bucureşti – Munchen – Delhi
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1657 (06:00 / 07:05), de unde se va zbura spre Delhi cu zborul LH 672 (12:25 / 00:15).
Ziua 2 / 12.02.2018: Delhi
Sosire la Delhi la ora 00:15 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi la hotel pentru odihnă. Mic dejun. În continuarea zilei vom porni într-un tur panoramic de oraş în timpul căruia vom vedea istoricul Fort Roşu, palat al Imperiului Mughal (oprire pentru poze), Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în anul 1656, în a cărei curte interioară pot fi adunaţi aprox. 25.000 de credincioşi şi Palatul Prezidenţial – Rashtrapati Bhawan. În continuarea zilei vom vizita Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioară centrul Delhi-ului, o piaţă exotică şi colorată, o zonă aglomerată şi plină de bazare, magazinaşe şi diverse ateliere şi Qutub Minar, cel mai înalt minaret din India. Cină şi cazare la Hotel The Muse Sarovar Portico 4* (sau similar).
Ziua 3 / 13.02.2018: Delhi – Agra
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Templul Lotus din Delhi, pentru a admira silueta spectaculoasă a templului dedicat cultului Bahai, o adevărată bijuterie arhitecturală, după care vom pleca spre Agra, fostă capitală a mogulilor, astăzi celebră în întreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, “visul în marmură albă”, eternul monument al dragostei, sau cum spunea poetul, “dragostea unui împărat încrustată în piatră”. Cină şi cazare la Hotel Sarovar Plaza 4* (sau similar).
Ziua 4 / 14.02.2018: Agra
Mic dejun. Pentru că astăzi este Valentine’s Day, vom vizita celebrul Taj Mahal, o adevărată bijuterie a artei islamice în India, una dintre capodoperele universale, definită ca fiind o “lacrimă pe fața eternităţii”. Monumentul atestă dragostea eternă a unui bărbat, respectiv Împăratul Shah Jahan, pentru iubita sa soţie, Mumtaz Mahal. Construcţia Mausoleului a început în anul 1631 şi a durat 22 de ani, timp în care 20.000 de lucrători au muncit la acest impresionant monument. Cu siguranţă, Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei şi va reprezenta momentul de maximă emoţie al acestui tur. Conform legendelor, Shah Jahan dorea să construiască o replică a Taj Mahal-ului în marmură neagră, care să-i servească drept mormânt, însă această dorinţă a rămas doar un vis nerealizat, împăratul fiind ulterior înmormântat alături de soţia sa, în Taj Mahal. Ziua va continua cu vizitarea Fortului Agra, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit în perioada mogulă, într-un stil arhitectonic eclectic, pe malul Râului Yamuna, în anul 1565. Fortul, prima reşedinţă a împăraţilor moguli, este o adevărată metropolă seculară care adăposteşte palate, moschei, grădini şi pavilioane. Fiecare împărat şi-a adus contribuţia sa, devenind astfel un adevărat “oraş în oraş”. Împăratul Shah Jahan a fost exilat în acest fort de către propriul său fiu, petrecându-şi aici ultimii ani din viaţă, cu singura mângâiere că putea privi îndelung către Taj Mahal, locul în care se odihnea iubita sa soţie. Cină şi cazare la hotel în Agra.
Ziua 5 / 15.02.2018: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Fatehpur Sikri, oraşul construit în gresie roşie de Akbar cel Mare, unul dintre cele mai strălucitoare exemple de arhitectură, realizat în anul 1578 în onoarea sfântului Sufi Sheeikh Salim Christi pentru împlinirea rugăciunilor de a avea un descendent masculin la tron. Arhitectura care surprinde prin bogata decoraţie a palatelor sale “vorbeşte” despre toleranţa religioasă a lui Akbar, fiind o minunată compoziţie de stiluri hindu şi musulmane. Vom avea prilejul de a admira Panch Mahal, mormântul sfântului sufist Shaikh Salim Chishti şi Moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari şi mai frumoase moschei din lume, despre care se spune că este o copie a moscheii din Mecca. Fosta capitală a împăratului moghul Akbar, a fost însă abandonată după doar 12 ani din cauza lipsei de apă, devenind dintr-o nestemată arhitectonică un “oraş fantomă”. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Jaipur, capitala Rajasthanului, pentru a „închide” aşa-numitul ”Triunghi de Aur“: Delhi – Agra – Jaipur. Cină şi cazare în Jaipur la Hotel Park Regis 4* (sau similar).
Ziua 6 / 16.02.2018: Jaipur
Mic dejun. Vom începe vizitarea “oraşului roz”, a cărui culoare de „bun venit” a fost dată clădirilor cu ocazia vizitei Prinţului Albert, oraş construit după reguli de planificare urbană Hindu, alcătuit din 9 zone de clădiri bine delimitate de străzi largi, fiind astfel singurul oraş din lume care reflectă cele 9 diviziuni ale Universului, pe care îl putem considera oglinda a tot ce reprezintă Rajasthanul: cultură, tradiţie, societate şi cel mai important, oamenii. Vom vizita Fortul Amber, fosta capitală a Rajasthanului până în anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectură Rajput, cu terase şi turnuri impresionante care se reflecta în Lacul Maota. Astăzi ne vom simţi ca nişte regi, deoarece, păstrând vechea tradiţie, vom urca dealul către Fort Amber pe elefanţi, aşa cum membrii familiilor regale o făceau odinioară. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereţi acoperiţi de minunate picturi murale, pietre preţioase şi oglinzi, a fost construit de către Man Singh I în anul 1592 şi completat de către descendentul său, Jai Singh I. Dincolo de aspectul său exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Vom vizita Sheesh Mahal - Sala Oglinzilor, Jai Mahal şi alte palate din interiorul fortului. În continuare vom face un stop pentru fotografii la Hawa Mahal - Palatul Vântului, special prin faţada sa cu cele 953 de ferestre prin care doamnele curţii puteau să observe viaţa cotidiană a oraşului fără a fi văzute, după care vom vizita City Palace - Palatul Maharajahului din centrul oraşului vechi, o îmbinare între arta Rajasthani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, dintre care o parte s-a transformat în muzeu. O ultimă vizită o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare şi bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh în sec. al XVIII-lea. Cină şi cazare în Jaipur.
Ziua 7 / 17.02.2018: Jaipur – Delhi
Mic dejun. Astăzi ne vom întoarce la Delhi unde vom vedea Poarta Indiei – India Gate care este un maiestuos arc înalt de 42 m, un memorial ridicat în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi Memorialul Gandhi “părintele Naţiunii” – Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi. Cină de rămas bun la un restaurant în Delhi. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen.
Ziua 8 / 18.02.2018: Delhi – Munchen – Bucuresti
Plecare spre Munchen, cu compania Lufthansa, zbor LH 763 (02:00 / 05:50), de unde vom pleca spre BucureÅŸti cu zborul LH 1652 (09:15 / 12:15).

TARIF: 680 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 150 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10 -14 turişti, tariful se majorează cu 110 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Delhi şi retur cu compania Lufthansa
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 6 nopţi de cazare în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 6 mic dejun şi 6 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asu

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL