Destinatii Europene

Circuit 2018 Festivalul Florilor in Insula Madeira

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
21/04/2018 - 30/04/2018
Pret Total:
690 € (69€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Magie, frumuseţe şi istorie în paradis

FESTIVALUL FLORILOR ÃŽN INSULA MADEIRA

Lisabona – Funchal – Eira Do Serrado – Monte – Ribeira Brava – Porto Moniz – Camacha – Santana


Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. Primăvara este celebrată printr-o explozie de culoare a florilor care înfloresc în această perioadă, printr-un spectacol cu adevărat somptuos, cel al Festivalului Florilor. Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.

Perioada: 21.04 – 30.04.2018

Ziua 1 / 21.04.2018: Bucureşti – Lisabona – Insula Madeira
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în faţa ghişeului de check-in al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal TP 1325 (07:00 / 09:35). Sosire în Lisabona unde, însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului, care va include vizitarea cartierului istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice care datează din sec. XV – XVI, o scurtă oprire la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO şi vizitarea Bisericii Dos Jeronimos, inclusă şi ea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez. În continuarea turului vom admira zona centrală a oraşului, cu Bulevardul Avenida da Liberdade şi Piaţa Marques de Pombal. Transfer la aeroport pentru zborul către Insula Madeira cu zborul companiei Tap Portugal TP 1677 (19:15 / 21:00). Sosire în Funchal, capitala Insulei Madeira, transfer şi cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 2 / 22.04.2018: Funchal
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice. A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă. Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. În încheierea turului vom vizita o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 3 / 23.04.2018: Funchal – Eira Do Serrado & Monte – Funchal
Mic dejun. Împreună cu însoţitorul de grup vom participa la festivităţile dedicate Festivalului Florilor şi anume Parada Carelor Alegorice. Încă din anul 1979 zeci de care alegorice decorate cu mii de flori defilează pe principalele străzi ale oraşului Funchal într-o atmosferă autentică care marchează sosirea primăverii. Vom admira cum artiştii locali construiesc covoare florale, pe care apoi le expun pe străzile oraşului, vom asculta şi admira muzica şi dansurile tradiţionale ale insulei. După-amiază, excursie opţională de o jumătate de zi cu ghid local la Eira Do Serrado & Monte. Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 4 / 24.04.2017: Funchal – Ribeira Brava – Porto Moniz – Funchal
Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Oprire pentru dejun în satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade. Veţi pleca apoi spre “Laurisilva” - cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua. La întoarcerea în Funchal veţi putea lua parte la parada principală a festivalului, Parada Carelor Alegorice. Pe bulevardul principal al oraşului se va desfăşura defilarea zecilor de care alegorice decorate cu mii de flori înmiresmate, în timp ce artiştii locali construiesc covoare florale pe străzi. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 5 / 25.04.2018: Insula Madeira – Camacha – Santana – Funchal
Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico de Areiro (1810 m), al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişe de paie. Dejun. La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 6 / 26.04.2018: Funchal
Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 7 / 27.04.2018: Funchal
Mic dejun. Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul (aprox. 3 ore). Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 8 / 28.04.2018: Funchal
Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale. Opţional “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salata mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea. Cazare la Hotel Raga 4* (sau similar).
Ziua 9 / 29.04.2018: Funchal
Mic dejun. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Împreună cu însoţitorul de grup vom participa la festivităţile dedicate Festivalului Florilor şi anume la Parada Maşinilor de Epocă. Vom admira o flotă de maşini clasice şi de epocă frumos restaurate îmbrăcate în flori care sunt expuse în zona Avenida Francisco Sá Carneiro. Vehiculele înregistrate în această paradă vor circula în perechi, iar întreaga atmosferă va fi întreţinută de diverse trupe muzicale şi de localnicii îmbrăcați în costume inspirate de florile din Madeira. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lisabona cu compania Tap Portugal TP 1686 (17:50 / 19:25), de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul TP 1324 (00:15 / 06:15).
Ziua 10 / 30.04.2018: BucureÅŸti
Sosire la BucureÅŸti la ora 06:15.


TARIF: 690 EURO / loc în cameră dublă - vedere la mare; Supliment single: 170 EURO

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL