Destinatii Europene

Circuit 2018 CHINA – Marele Circuit de Primavara

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
14 zile
Valabilitate Oferta:
05/05/2018 - 18/05/2018
Pret Total:
1690 € (120.71€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

“O ţară, două sisteme”!
C H I N A – Marele Circuit de Primăvară

Beijing – Xi’an – Guilin – Croazieră Pe Fluviul Li – Shanghai – Hong Kong – Macao

“O ţară, două sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale. Programul pe care vi-l propunem vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii. Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

Perioada: 05.05 – 18.05.2018

Ziua 01 / 05.05.2018: Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).
Ziua 02 / 06.05.2018: Beijing
Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (00:45 / 05:20) de unde se va pleca spre Beijing zborul QR 896 (11:35 / 00:20).
Ziua 03 / 07.05.2018: Beijing
Sosire la Beijing la ora 00:20 și transfer la hotel pentru cazare. Dimineața, mic dejun și întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită a oraşului Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate oraşe de istorie ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. După dejun vom vedea celebra piaţă Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. Cină şi cazare.
Ziua 04 / 08.05.2018: Beijing
Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanţă de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul traversează cincisprezece provincii ale Chinei şi a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe lângă Stadionul Olimpic şi Centrul Naţional Acvatic, care au găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 2008. Cină la celebrul restaurant “Rața pekineză”. Cazare.
Ziua 05 / 09.05.2018: Beijing – Xi’an
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Palatul Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. Vom continua cu Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Dejun în timpul vizitelor. Seara, transfer la gară pentru plecare cu trenul de mare viteză spre Xi’an. Cină şi cazare.
Ziua 06 / 10.05.2018: Xi’an
Mic dejun. Astăzi vom explora oraşul Xi’an, oraş care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. Denumit în antichitate Chang’An (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului Galben. Oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate şi în prezent. Vom vedea Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat într-o suburbie a oraşului Xi’An, care în prezent adăposteşte peste 370.000 de obiecte. Vom face apoi o plimbare prin cartierul musulman unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care datează din sec. al XIV-lea. Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul în care călugărul Xuan Zand a tradus în limba chineză textele sacre, după ce s-a întors din India, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, după care vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Cină şi cazare.
Ziua 07 / 11.05.2018: Xi’an – Guilin
Mic dejun. Plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de Xi’An, dedicat mormântului primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre Regatul Morţilor. Deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz, dedicat vieţii şi meşteşugurilor din acea perioadă. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Xi’an pentru transfer la aeroport de unde vom pleca spre Guilin, oraş din nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, situat pe malul vestic al râului Li, care este înconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, peşterile fantastice şi apele curate surprind şi inspiră vizitatorii din întreaga lume, care se întreabă cum a fost posibil ca natura să creeze o asemenea frumuseţe. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer, cină şi cazare.
Ziua 08 / 12.05.2018: Guilin – Croazieră Pe Fluviul Li – Shanghai
Mic dejun. Transfer în port pentru croaziera pe Fluviul Li până la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se
va derula printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formaţiunile muntoase unice în lume. Piscurile impunătoare de calcar, a căror imagine se reflectă în apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, ţăranii chinezi care cultivă orez pe malurile fluviului, pescarii care străbat fluviul în lung şi în lat pe plute de bambus, toate acestea formează un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare în Yangshuo, urmată de o scurtă plimbare prin pitorescul orăşel, după care ne vom întoarce la Guilin cu mașina, străbătând peisajul unic al culturilor de orez. Transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer, cină şi cazare.
Ziua 09 / 13.05.2018: Shanghai
Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca la etajul 94, pentru o privelişte unică asupra oraşului, în Shanghai World Financial Center, în prezent a treia cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 492 m înălţime şi are 101 niveluri. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. După dejun, vom vizita Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL