Destinatii Europene

Circuit 2018 cele 5 stanuri Kyrgyzstan – Kazakhs

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
01/09/2018 - 16/09/2018
Pret Total:
890 € (55.63€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Culorile Asiei Centrale

CELE 5 STANURI

KYRGYZSTAN – KAZAKHSTAN – TADJIKISTAN
UZBEKISTAN – TURKMENISTAN

Bishkek – Almaty – Dushanbe – Khudjand – Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva – Urgench – Tashauz – Ashgabat

La hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea falnicilor munţi Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, se află câteva dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii, țări a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, care a unit timp de secole Europa de Asia de Est, transportând mărfuri, dar şi idei şi ştiinţă. Vă invităm aşadar să păşim împreună pe tărâmul colorat al Asiei Centrale, să-i descoperim istoria bogată, ascunsă în negura timpului şi să ne minunăm la auzul poveştilor despre caravane şi negustori încărcaţi cu mărfuri scumpe, mirodenii şi mătăsuri. Vom trece prin zone sălbatice, aproape neatinse de civilizaţie, unde oamenii încă vânează cu şoimi şi călăresc dintr-un sat într-altul, ne vom plimba prin orașele cu tentă istorică, pe străzile unde vom regasi o lume demult apusă şi vom descoperi unele dintre cele mai fascinante peisaje, oferindu-vă astfel o incursiune într-o fostă eră prosperă.
Perioada: 01.09 – 16.09.2018

Ziua 1 / 01.09.2018: Bucureşti – Istanbul – Bishkek (Kyrgyzstan)
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 19:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:40 / 23:00) de unde se va pleaca cu zborul TK 344 (00:40 / 08:45) spre Bishkek, capitala şi în acelaşi timp cel mai mare oraş al statului Kyrgyzstan.
Ziua 2 / 02.09.2018: Bishkek
Sosire la ora 08:45 la Bishkek, cunoscut anterior şi ca Pishpek şi Frunze, centru administrativ al provinciei Chuy care înconjoară oraşul. Situat la aprox. 800 m altitudine, Bishkek este mărginit de lanţul montan Tian Shan, al cărui cel mai înalt vârf ajunge la înălţimea de 4855 m. Vom face un tur panoramic şi pietonal care va include Piaţa Victoriei unde vom vedea monumentele dedicate soldaţilor morţi în Cel de-al Doilea Război Mondial, Piaţa Ala-Too, statuile lui Erkindik şi Lenin, expoziţii ale artiştilor locali, schimbarea gărzii, Parcul Panflov, zona Filarmonicii Naţionale, Parcul Ala Archa după care vom vizita Muzeul Frunze şi Biserica Ortodoxă Rusă. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Plaza 4* (sau similar).
Ziua 3 / 03.09.2018: Bishkek – Almaty (Kazakhstan)
Mic dejun. Plecare spre Kordai, punctul de frontieră cu Republica Kazakhstan, situată în partea centrală a Asiei, locul în care vechiul întâlneşte noul şi unde semnele civilizaţiei occidentale se îmbină armonios cu vechile tradiţii. Vom continua călătoria spre Almaty, cunoscut şi sub denumirea Alma-Ata, cel mai mare oraş din Kazakhstan, fosta capitală a ţării între anii 1929 – 1998. În ciuda faptului că a pierdut statutul de capitală în favoarea oraşului Astana în 1997, Almaty rămâne principalul centru economic al Kazakhstanului. Pentru a cunoaşte mai bine istoria locului vom vizita Muzeul de Istorie, care reflectă istoria întregii ţări şi a naţiunii. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Shera Park Inn 4* (sau similar).
Ziua 4 / 04.09.2018: Almaty
Mic dejun. Ziua va debuta cu turul panoramic de oraş care va include Parcul Panfilov, unul dintre cele mai vechi din Almaty, denumit astfel după Batalionul al 28-lea Panfilov care s-a remarcat în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, Catedrala Zenkov, una dintre clădirile unice în lume, construită în totalitate din lemn, fără a se fi folosit obiecte de prindere din fier, Memorialul şi Flacăra veşnică, dedicate memoriei soldaţilor care şi-au dat viaţa pentru independenţa ţării. Vom vizita Muzeul Naţional de Instrumente Muzicale, unde vom putea asculta instrumente muzicale vechi, care datează din sec. al XVII-lea, Bazarul Verde şi Fabrica de ciocolată. În continuarea zilei vom ajunge în Cheile Medeo, binecunoscute pentru patinoarul situat la cea mai mare altitudine din lume şi pentru barajul construit aici pentru a proteja oraşul. Vom urca cu telecabina pentru a admira Valea Chimbulak, după care vom vizita Parcul Naţional Kok Tobe, de unde vom putea admira o frumoasă panoramă a oraşului. Ne vom îndrepta apoi spre satul Alma Arasan unde vom vizita Ferma Vulturilor şi unde vom putea asista la un spectacol demonstrativ de vânătoare cu vulturi. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Shera Park Inn 4* (sau similar).
Ziua 5 / 05.09.2018: Almaty – Dushanbe (Tadjikistan)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Air Astana, KC 131 (10:40 / 11:30) spre Dushanbe, capitala şi cel mai mare oraş din Tajikistan. În traducere din limba tadjică, Dushanbe, înseamnă "luni", numele reflectând faptul că oraşul s-a dezvoltat pe locul în care, în trecut, se afla un sat cunoscut de localnici pentru piaţa care se desfăşura în fiecare zi de luni. Întâlnire cu reprezentantul local pentru un tur panoramic al oraşului care va include Parcul Rudaki, al doilea cel mai înalt catarg pentru steaguri din lume cu o înălțime de 165 de metri care a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2011, exact la timp pentru aniversarea a 20 de ani de independență a Tajikistanului, Monumentul dedicat lui Ismoili Somoni, strămoş̦ul națiunii Tajik, Clădirea Spiritului Naţional, Piaţa Dusti, cea mai mare din capitală, bazarul oriental, cel mai aglomerat loc din Dusanbe şi Rudaki Prospekt. Vom vizita apoi Muzeul Naţional Tajik de Antichităţi, inaugurat în anul 2001, care expune artefacte aparţinând istoriei islamice şi preislamice tadjice (greacă, bactriană, zoroastriană, budistă şi hindusă) şi care confirmă că Tajikistanul a fost o importantă răscruce în Asia Centrală, a cărui piesă de rezistență este statuia lui Buddha culcat în Nirvana, cu o lungime de 14 m, o vechime de 1400 ani şi care a fost creată de civilizaţia Kushan, care a realizat şi statuia lui Buddha Bamiyan din Afganistan. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Atlas 4* (sau similar).
Ziua 6 / 06.09.2018: Dushanbe – Istarafshan – Khujand
Mic dejun. Plecare spre Istarafshan trecând prin Pasul Shahriston (3,378 m) și prin Pasul Anzob (3,373 m), coborând în Defileul Varzob. Istoria orașului Istarafshan a influențat caracterul oamenilor care trăiesc aici, într-un loc fascinant, cu unele dintre cele mai vechi și mai intacte clădiri islamice din Tadjikistan, unde a fost păstrată structura tradițională a străzilor orașului vechi. Vom vizita Moscheea și Medresa Kok Gumbaz și Mausoleul lui Chor Gumbaz. Vom continua călătoria spre Khudjand, trecând pe lângă fortăreața Mugh-Teppa. Sosire la Khujand, al doilea oraş ca mărime al Tadjikistan-ului, situat pe Râul Syr Darya. Cină şi cazare la Hotel Khujand Deluxe 3* (sau similar).
Ziua 7 / 07.09.2018: Khujand – Tashkent (Uzbekistan)
Mic dejun. Dimineaţa va debuta cu turul panoramic al oraşului, care va include Moscheea Sheikh Muslihiddin, Palatul Arbob, Bazarul oriental Payshanba, cel mai mare bazar din Asia Centrală, după care vom vizita Muzeul de Arheologie şi Fortificaţie, situat aşa cum sugerează şi denumirea, într-o fortificaţie care datează din sec. VII-VIII. Transfer la graniţa dintre Tajikistan şi Uzbekistan pentru formalităţile vamale. Călătoria va continua către Tashkent, capitala Uzbekistanului. Până nu demult, supremaţia de capitală a fost deţinută de Samarkand, dar începând cu anul 1930 capitala a fost mutată la Tashkent. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).
Ziua 8 / 08.09.2018: Tashkent – Samarkand
Mic dejun. Vom începe ziua cu un tur panoramic al oraşului Tashkent, care va include Piaţa Independenţei, Piaţa şi Monumentul Amir Temur, Piaţa Alisher Navoi, Memorialul Cutremurului şi Piaţa Imamului Khast, epicentrul oraşului, cu Mausoleul Kaffal Shashi, cu Medresa Barakh Khan şi Moscheea Tillya Sheikh după care vom vizita Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfârşitul sec. al XIX-lea de către meşteşugarii locali. În continuarea zilei vom pleca spre Samarkand, citadela splendorilor din Asia Centrală, pentru cină şi cazare la Hotel Orient Star 4* (aripa nouă) (sau similar).
Ziua 9 / 09.09.2018: Samarkand
Mic dejun. Despre Samarkand, atunci când l-a cucerit, însuşi Alexandru cel Mare a afirmat la un moment dat: “... tot ce am auzit despre Marakanda este adevărat, mai puţin faptul că este mai frumos decât mi-am imaginat vreodată”. Samarkandul este un oraş al puterii şi declinului în acelaşi timp, datorită istoriei tumultoase pe care a trăit-o. De la oraş strategic şi nod comercial al caravanelor de pe legendarul Drum al Mătăsii în periplul lor către China, India şi Persia, până la rolul de capitală pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominaţia diferitelor imperii şi naţiuni, Samarkandul a rămas neschimbat şi a ascuns în multitudinea obiectivelor sale turistice toată moştenirea cultural-artistică pe care i-au lăsat-o cei care l-au locuit. Vreme de secole a fost o capitală a Islamului moderat şi luminat, un centru al dervişilor şi sufiţilor, savanţilor, astronomilor şi medicilor din această parte a lumii. Turul de oraş va include Piaţa Registan, în traducere “locul nisipos”, care a devenit centrul oficial al oraşului încă din vremea lui Timur Lenk. Piaţa este străjuită de cele 3 medrese importante ale oraşului aflate sub patronajul UNESCO: Medresa lui Ulugbek, Medresa Sher - Dor şi Medresa Tilla Kari. Turul va cont

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL