Destinatii Europene

Circuit 2016 PANAMA – COSTA RICA – NICARAGUA

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
18 zile
Valabilitate Oferta:
18/11/2016 - 04/01/2017
Pret Total:
890 € (49.44€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


America Centrala, farmec si culoare

PANAMA – COSTA RICA – NICARAGUA
EL SALVADOR – HONDURAS – GUATEMALA


PANAMA CITY – SAN JOSE – ARENAL – VIDA CAMPESIDA – RINCON DE LA VIEJA
PENAS BLANCAS – GRANADA – MANAGUA – EL CUCO – JIQUILISCO – SUCHITOTO JOYA DE CEREN – COPAN – GUATEMALA CITY – ANTIGUA GUATEMALA CHICHICASTENANGO – FLORES – TIKAL

Porniti intr-o fascinanta calatorie prin America Centrala descoperind natura spectaculoasa si vestigii ale trecutului incarcat de istorie! De la spectaculosul Canal Panama pana la padurile tropicale, de la varfurile vulcanilor magnifici pana la oglinzile lacurilor de smarald, de la cele mai cunoscute asezari mayase pana la orase moderne, toate va asteapta in aceasta excursie, o aventura plina de farmec si culoare!

Perioada: 18.11 – 04.12.2016

ZIUA 1 / 18.11.2016: BUCURESTI – AMSTERDAM – PANAMA CITY
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:30 (in fata biroului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:05) si mai departe spre Panama City cu zborul KL 757 (11:20 / 16:35). Transfer la Hotel Country Inn & Suites de Amador 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 2 / 19.11.2016: PANAMA CITY
Mic dejun. Dimineata vom tranzita Canalul Panama, element de legatura a doua oceane, care separa totodata continentele. Transfer in orasul Gamboa, de unde ne vom imbarca pentru croaziera pe canal. Calatoria incepe in locul in care Raul Chagres se varsa in Canalul Panama. Urmeaza una dintre cele mai spectaculoase portiuni, aceea in care vom observa pe o lungime de aprox. 13,7 km complexitatea lucrarii ingineresti si lucrarile continue de prevenire a alunecarilor de teren. Canalul este in proces de extindere, astfel incat excursia va fi plina de elemente inedite. Vasul isi continua drumul intrand in ecluza Pedro Miguel, unde va fi coborat 9 m. Se patrunde apoi in Lacul Miraflores, un mic lac artificial care desparte cele doua ecluze din zona Pacificului. Odata intrat in ecluza Miraflores, vasul va fi coborat 18 m in doua etape, ajungand in Oceanul Pacific. Debarcare in Marina Flamenco, de unde se va admira Golful Panama. Dupa dejun vom porni in turul panoramic al orasului Panama, cel mai mare oras al tarii, cu peste 1 milion de locuitori, oras modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor si barurilor) pe care UNESCO a inclus-o in Patrimoniul sau Mondial. Oprire in Piata Franceza pentru a admira cladirile cu arhitectura spaniola, italiana si franceza. Cazare. Optional, cina la un restaurant traditional insotita de show folcloric cu muzica live si dansuri panameze.
ZIUA 3 / 20.11.2016: PANAMA CITY – SAN JOSE – ARENAL
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul Copa Airlines spre San Jose, Costa Rica. Tur panoramic al capitalei San Jose, fondata in anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Orasul este unul dintre cele mai noi din America Centrala, fiind capitala abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucura de un climat placut si constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul National, considerat o capodopera a artei si arhitecturii, Universitatea, Curtea Suprema, Muzeul de Aur, precum si alte puncte de interes din oras. In continuarea zilei, vom pleca spre Parcul National Arenal, insa inainte de a ajunge, vom face o oprire la gradinile La Paz Waterfall pentru o scurta vizita si dejun. Drumul continua spre Vulcanul Arenal, cel mai activ vulcan din Costa Rica, avand o inaltime de 1.657 m, situat langa Lacul Arenal. Cina si cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).
ZIUA 4 / 21.11.2016: ARENAL – VIDA CAMPESIDA – ARENAL
Mic dejun. Plecare spre podurile suspendate din padurea tropicala, de unde vom avea o vedere panoramica asupra impunatorului Vulcan Arenal. O scurta plimbare prin padure ne va da sansa de a intalni maimute capuchin cu fata alba, tucani si pasari viu colorate. Ziua continua cu vizitarea fermei Vida Campesina, unde putem observa viata localnicilor din zona, doritorii avand posibilitatea de a planta un copac dintr-o specie pe cale de disparitie. Dejunul va fi pregatit de localnici. Dupa-amiaza, oprire la izvoarele termale cu temperaturi cuprinse intre 32º C si 40,5º C, unde doritorii pot face baie in bazinele special amenajate. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 5 / 22.11.2016: ARENAL – RINCON DE LA VIEJA
Mic dejun. Itinerarul de astazi ne va purta spre Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turisti in Costa Rica, situata in nord-vestul tarii, cu numeroase rezervatii naturale in jurul vulcanilor care formeaza Cordillera de Guanacaste si Cordillera de Tilaran. Sosire in Rincon de la Vieja, cazare la Hacienda Guachipelin Lodge (sau similar), dupa care vom putea face o plimbare ghidata prin padurea tropicala pentru a admira vegetatia luxurianta in care isi au adapostul diverse pasari exotice precum papagalii si tucanii, dar si maimutele urlatoare. Cina.
ZIUA 6 / 23.11.2016: RINCON DE LA VIEJA – PENAS BLANCAS – GRANADA – VULCANUL MASAYA – GRANADA
Mic dejun. Plecare catre Penas Blancas, punctul de frontiera dintre Costa Rica si Nicaragua. Dupa formalitatile vamale, ne vom continua drumul catre Granada, oras situat in partea de vest a tarii, pe malul nord-estic al lacului Nicaragua, fondat in anul 1524 de catre conchistadorul Francisco Hernandez de Cordoba. Odata sositi in Granada ne vom caza la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar), dupa care vom face o fascinanta excursie in Parcul National al Vulcanului Masaya, singurul din emisfera vestica unde se poate urca cu masina pana pe marginea craterului. Drumul continua spre “orasele albe”, asezari traditionale in care spaniolii isi vopseau casele in alb si care sunt renumite pentru produsele de artizanat realizate din bambus. Cina si cazare.
ZIUA 7 / 24.11.2016: GRANADA – VULCANUL MOMBACHO – GRANADA
Dupa micul dejun pornim intr-o fascinanta excursie la Vulcanul Mombacho, supranumit de localnici “gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee si alte plante tropicale. In zilele senine se poate admira de aici Lacul Nicaragua si laguna Apoyo. Intoarcere la Granada pentru dejun, dupa care, insotiti de ghidul local, care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcata de razboaie civile si invazii, vom porni in turul orasului Granada, cel mai vechi oras din America Centrala, oras colonial cu splendide cladiri neoclasice. Turul include Catedrala, Palatul Episcopal, Primaria, Manastirea San Francisco. Cazare.
ZIUA 8 / 25.11.2016: GRANADA – MANAGUA – EL CUCO
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Managua, capitala tarii din anul 1852, situata pe malul sud-vestic al lacului Managua, fondata de catre europeni in anul 1819 ca un sat pescaresc, astazi fiind cel mai mare centru de tranzactionare a cafelei si a bumbacului din zona. Scurt tur panoramic al capitalei, care include Parcul Pacii, situat in centrul orasului, Parcul Istoric National Loma de Tiscapa, vestigiile fostului Palat Prezidential, Monumentul dedicat lui Simon Bolivar, Teatrul National Ruben Dario, Palatul Culturii si Palatul National. Dejun si transfer in portul Potosi din nordul tarii, de unde vom face o spectaculoasa traversare a granitei dintre Nicaragua si El Salvador cu barca, trecand pe langa 7 insule pitoresti, care plutesc magic in Golful Fonseca si vom ajunge in cca. 2 ore in portul La Union. De aici vom pleca spre El Cuco, un oras mic si linistit, zona fiind cunoscuta pentru plajele superbe cu nisip negru, fiind in acelasi timp o destinatie preferata de amatorii de surf. Cazare pe malul marii, la Hotel Las Flores Resort 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 26.11.2016: EL CUCO – JIQUILISCO – SUCHITOTO
Mic dejun. Dimineata vom explora estuarul Jiquilisco, cel mai mare de pe coasta Pacificului, o zona umeda care face parte din Rezervatia Biosferei UNESCO din anul 2007. De o frumusete de neimaginat, cu siruri de mangrove si o multime de canale, golful adaposteste numeroase specii de pasari marine, multe dintre acestea fiind pe cale de disparitie, animale marine, precum broastele testoase, care vin pe insulele din golf pentru a-si depune ouale si multe plante exotice, mangrovele fiind predominante. In continuarea zilei vom vizita o plantatie de cacao si ne vom bucura de o pitoreasca plimbare cu barca printre mangrove. Dupa dejun vom vizita orasul colonial Suchitoto, care, cu stradutele sale pietruite, cladirile vechi si privelistile superbe asupra Lacului Suchitlán, isi pastreaza inca farmecul de odinioara. Cazare la Hotel Los Alemendros de San Lorenzo 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 27.11.2016: SUCHITOTO – JOYA DE CEREN – COPAN
Mic dejun. Astazi vom traversa granita cu Honduras si ne vom indrepta spre Copan. Pe parcusul drumului ne vom opri la ferma Los Nacimientos, unde localnicii ne vor arata cum se utilizeaza colorantul indigo, care de regula se gaseste in solul vulcanic. In continuarea zilei vom vizita situl arheologic Joya de Ceren, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si care contine ramasitele unui sat de agricultori prehispanici. Acest sat, la fel ca Pompei si Herculaneum din Italia, a fost ingropat sub cenusa vulcanica in urma unei eruptii in secolul al VII-lea i.Hr., iar in prezent starea exceptionala a vestigiilor ofera o perspectiva asupra vietii cotidiene a populatiei Americii Centrale, care lucra pamantul in acea vreme. Sosire la Copan, cina si cazare la Hotel Clarion Copan 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 28.11.2016: COPAN
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii sitului arheologic Copan, fosta capitala a unui important regat mayas, unul dintre cele mai mari si impresionante dintre centrele maya descoperite pana acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1980. Constructiile cele mai cunoscute, care apartin perioadei clasice, dateaza din secolele V – IX d.Hr. si dezvaluie cele mai elaborate decoratiuni,

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL