Destinatii Europene

circuit 2016 INDIA DE SUD & SRI LANKA

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
18 zile
Valabilitate Oferta:
11/10/2016 - 28/10/2016
Pret Total:
2340 € (130€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


De la palate si zeitati, la mirodenii si frunze de ceai

INDIA DE SUD & SRI LANKA


COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – MATALE KANDY – PERADENIYA – GADALADENIYA – CHENNAI – KANCHIPURAM – MAHABALIPU PONDICHERRY – KUMBAKONAM – TANJORE – TRICHY – MADURAI – CAPE COMORIN KOVALAM – TRIVANDRUM – ALLEPEY – COCHIN – BANGALORE – MYSORE

O interesanta si fascinanta pagina din manuscrisul culturii si istoriei universale care trebuie parcursa si trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism adevarat. Aceste tari ale contrastelor, initierilor si meditatiei, unice prin rafinament si traditie seculara, va vor cuceri sufletul si mintea deopotriva. Sunt locuri unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple fie hinduse, budiste sau jainiste.

Perioada: 11.10 – 28.10.2016

ZIUA 1 / 11.10.2016: BUCURESTI – DOHA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 18:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (20:35 / 01:05).
ZIUA 2 / 12.10.2016: DOHA – COLOMBO
Calatoria continua spre Colombo, cu zborul QR 664 (02:15 / 09:20). Sosire in Colombo la ora 09:20, intalnire cu ghidul local si transfer la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar). Dupa o buna meritata pauza de refacere, urmeaza un tur de oras care include una dintre cele cateva biserici crestine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comerciala a orasului cu Pettah Bazar, Universitatea si Piata Independentei. Cina si cazare.
ZIUA 3 / 13.10.2016: COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA (187 km)
Mic dejun. Plecare spre “orfelinatul” de elefanti de la Pinnawela, o experienta unica ce nu trebuie ratata. Aici vom putea afla detalii despre aceste animale inteligente si fascinante pe care le vom putea admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati, iar intre timp s-a transformat intr-un centru de cercetare si studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali si internationali. Traseul continua spre Dambulla, unde ne va fascina Templul Stancii construit in sec. I i.Hr. de catre legendarul rege Walagambahu, templu intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Templul uimeste prin intinderea sa, un sistem de 5 pesteri care ocupa un perimetru de aproximativ 2.000 m² pictati aproape in totalitate. Primele trei pesteri sunt mai bine pastrate, mai vechi si mai mari decat celelalte. Peretii si tavanele celor cinci pesteri sunt acoperite cu motive budiste, iar in pesteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor si regilor, cea mai impozanta statuie care il reprezinta pe Buddha masurand 14 m. Cina si cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar).
ZIUA 4 / 14.10.2016: DAMBULLA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA (142 km)
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai intre sec. al XI-lea si al XII-lea, care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe langa plantatii de cocos si plantatii terasate de orez. In Polonnaruwa vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage si Galpotha. Ziua continua cu vizitarea Complexului de la Sigiriya, denumit si “Fortareata Cerului”, unde vom vizita Fortareata, obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO si celebrele fresce “Chipurile Ceresti de la Sigiriya”. Fortareata face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se intindea pe o suprafata de aproximativ 70 ha si care cuprindea o multime de temple si gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic si de aparare de catre regele Kashyapa intre anii 477 – 495. Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de peste 200 m, pe “Stanca Leului” (unde se ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorata prezentei unui impunator leu la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos si gradinile, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime si delicatete. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.
ZIUA 5 / 15.10.2016: DAMBULLA – MATALE – KANDY (82 km)
Mic dejun. Ziua incepe cu o vizita la Matale, unde vom vedea o gradina de condimente si mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii si prelucrarii condimentelor si mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. Calatoria continua catre Kandy sau “citadela de pe deal”, ultima capitala a regilor sinhalezi intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO, in care anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oras in legendara cetate care include bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor pretioase, un lapidariu, precum si Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie “Puja”. Tempul a fost astfel denumit deoarece, in sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus in Sri Lanka, ascuns in parul printesei Orissan (pentru a nu fi atins de mainile profanilor) si asezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka si in lumea budista, in prezent fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Citadel 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 16.10.2016: KANDY – PERADENIYA – GADALADENIYA – COLOMBO (120 km)
Mic dejun. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Gradina Botanica infiintata de regele Sinhala si extinsa de britanici in timpul epocii coloniale. Aceasta se intinde pe o suprafata de 147 de acri si prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante si flori exotice. Ziua continua cu o vizita la Templul Budist Gadalandeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Transfer la Colombo pentru cina si cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar).
ZIUA 7 / 17.10.2016: COLOMBO – CHENNAI
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Srilankan Airlines, UL 121 (07:05 / 08:40) la Chennai. Deasupra efervescentei si aglomeratiei tipice oraselor indiene, Madrasul ni se va descoperi ca una dintre delicatele piese ale mozaicului urban indian. Temple magnifice si stravechi isi poarta seculara existenta alaturi de cladiri moderne din perioada coloniala. Numele acestui oras este legat, de asemenea, si de numele celui de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune ca aici si-a suferit martiriul in dorinta sa de a crestina aceste locuri. Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local care, dupa o primire traditionala si un “Swagat” calduros, va insoti grupul la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar). Ziua continua cu turul orasului, in care vom putea vedea Fortareata St. George, amprenta a epocii coloniale britanice (oprire doar pentru fotografii), Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserica anglicana din India, Muzeul (Galeriile de Arta si Galeriile de Bronz), Basilica Sf. Toma, despre care se spune ca a fost construita peste mormantul apostolului Sf. Toma Didymus si Templul Sri Parthasarathy. Cina si cazare.
ZIUA 8 / 18.10.2016: CHENNAI – KANCHIPURAM – MAHABALIPU – PONDICHERRY (170 km)
Mic dejun. Itinerarul zilei de astazi ne va purta catre Kanchipuran, vechea capitala a dinastiei Pallavas, unul dintre cele 7 orase sacre ale Indiei. Kanchipuran este cunoscut ca fiind un centru de pelerinaj, cultura si filosofie, fiind renumit pentru templele sale precum Templul Ekambaresvara cu cei 540 de piloni, Templul Kailasanatha dedicat lui Shiva, considerat a fi cel mai frumos din oras si Templul Vaikuntha Perumal, cea mai elocventa dovada a stilului arhitectonic dravindian. Calatoria continua catre Mahabalipuram, un alt centru important al religiei hinduse, budiste si jainiste, care isi coboara originile pana in sec. al II-lea i.Hr., cand a fost resedinta legendarei dinastii Cholas si deopotriva un centru cultural si artistic. Urmeaza apoi turul orasului Mahabalipuram, care include pesterile Mandapas, Templul Shore, cel mai vechi templu din India de Sud, datand din sec. al VIII-lea i.Hr. si deopotriva edificiu reprezentativ al stilului Dravidian, precum si templul celor 5 Rathas, ansamblu monolitic de 5 temple construite in stiluri diferite. Sosire in Pondichery. Cina si cazare la Hotel Le Pondy 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 19.10.2016: PONDICHERRY – KUMBAKONAM (150 km)
Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic in Pondicherry, care va cuprinde Sri Aurobindo Ashram, locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful si yoghinul indian de limba engleza care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanica) si mama sa au trait cea mai mare parte a vietii lor, Muzeul Pondicherry, unde se regaseste una dintre cele mai rafinate colectii de arhitectura si sculptura si cartierul Auroville proiectat de arhitectul francez Roger Anger. In continuare ne vom indrepta spre Kumbakonam, trecand prin Chidambaram si Darasuram. Sosire in Kumbakonam si transfer la Hotel Quality Inn VIH 4* (sau similar) pentru cina si cazare.
ZIUA 10 / 20.10.2016: KUMBAKONAM – TANJORE – TRICHY – MADURAI (210 km)
Mic dejun. Plecare spre Tanjore, unde vom vizita Palatul Tanjore, care gazduieste o librarie, un muzeu si o galerie de arta si Templul Brihadeshvara, construit de Raja Raja. Plecare spre Trichy, oras antic si deopotriva cosmopolit, construit in jurul unei fortarete, unde vom vizita Templul Srirangam si Templul Fortaretei. Ne vom indrepta in continuare spre Madurai, oras stravechi cunoscut ca “Atena estului”, care dateaza din sec. al VI

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL