Destinatii Europene

China–Tibet–Hong Kong & Macao

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
19 zile
Valabilitate Oferta:
01/04/2009 - 20/09/2009
Pret Total:
2590 € (136.32€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCURESTI - BEIJING
Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henry Coanda ora 17.20 si imbarcare in avion pentru zborul spre China via Istanbul, plecare ora 19.20. Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare in zborul spre Beijing cu plecare la ora 23.05. Noapte si cina in avion.
Ziua 2. BEIJING
Sosire in Beijing ora 14.00. Tur panoramic, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale sunt resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani. Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti.
Ziua 3. BEIJING
Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze, singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming, strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele.
Ziua 4. BEIJING - YICHANG
Mic dejun. Vizita matinala la Palatul de Vara, construit de dinastia Jin, inconjurat astazi de cea mai mare gradina regala. Continuam cu vizitarea Templului Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Transfer la aeroport si zbor spre Yichang. Ne vom imbarca la bordul unei croaziere fascinante, navingand in amonte pe raul Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia si al treilea din lume.
Ziua 5. LEAGANUL CIVILIZATIEI
O croaziera pe Raul Yangtze ofera un prilej unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, orase minunate, temple, pagode si sit-uri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi vazute altfel. Este si o ocazie de relaxare si ‘rasfat’ la bordul unui vapor de lux, admirand privelistile care se succed de-a lungul malurilor. Raul Yangtze este leaganul civilizatiei chineze, un izvor neintrerupt de mituri si legende, care strabate peste 6000 de km de pe platourile inalte ale Tibetului pana in apropiere de Shanghai, unde se varsa in Marea Chinei de Est. Dimineata vom opri la San Dou Ping pentru a vedea una din cele mai mari minuni ale lumii moderne, Barajul Sanxia, din regiunea celor Trei Defileuri. Hidrocentrala este cea mai mare si cea mai controversata din lume la ora actuala , asigurand un necesar energetic de peste 18 mii MW. Este o minune a ingineriei moderne care nu trebuie ratata. Dupa trecerea ecluzei, navigam spre primul si cel mai lung defileu de pe Raul Yangtze, Xiling, cu panorame spectaculoase si privelisti unice. Seara sunteti invitati la ‘petrecerea capitanului’, care va ciocni un pahar de sampanie cu Dvs. Cazare la bord / pensiune completa.
Ziua 6. PE RAUL YANGTZE
Astazi vom traversa defileul Wu, lung de 40 km, strajuit de pereti muntosi si piscuri inalte de peste 800 m, de o frumusete coplesitoare. La Wushan ne vom imbarca in barci cu motor, pentru o vedere de aproape a vailor inguste, serpuind in zig zag ca niste fiorduri ametitoare, prilej cu care vom putea admira natura salbatica, cu vegetatie luxurianta si fauna exotica. Veti fi fermecati de cantecele unice ale populatiei locale Tujia. In continuare vom strabate Defileul Qutang, cel mai scurt, insa cel mai inalt si mai ingust dintre toate. Frumusetea peisajelor e data inaltimea ametitoare, de peste 1200 m, a peretilor verticali de pe ambele maluri care stranguleaza valea intr-un canion adanc si ingust de 78-150 m, creand un tablou al naturii monumental si dramatic, rar intalnit in alte regiuni geografice ale planetei. Ghidul local va va initia in tainele si legendele acestor locuri: Peretele de Creta, Scara Meng Liang, Stanca Calugarului Spanzurat etc. Timpul liber il putem petrece pe puntea vasului, bucurandu-ne de facilitatile pe care acesta ni le ofera.
Ziua 7. SHIBAOZHAI – ‘PERLA FLUVIULUI’
Continuam itinerariul in amonte pe fluviul Yangtze, serpuind prin relieful straniu, lasand in urma sate vechi si pitoresti. Una din marile atractii ale zilei de azi va fi vizitarea ‘Pagodei cu 12 etaje’, construita in urma cu 300 ani, in varful peretelui inalt de stanca Shibaozhai, numita si ‘fortareata comorii de piatra’. Ca alternativa, functie de conditiile raului, se va vizita Fengdu – ‘Orasul Fantomelor’. Cazare la bord / pensiune completa.
Ziua 8. CHONGQING – ‘PERLA FLUVIULUI’
Mic dejun. Debarcam dimineata in Chongqing, oras cu o clima umeda subtropicala, a treia mare metropola a Chinei, dupa Shanghai si Beijing. Ne deplasam la Chengdu cu autocarul. Sosire in Chengdu si vizitam Centrul de crestere si cercetare a ursilor Panda Uriasi, astazi pe cale de disparitie, o imensa rezervatie naturala dezvoltata de organizatii non-profit ca centru educational de conservarea a animalelor rare. Dejun la un restaurant local. Cazare Chengdu.
Ziua 9. CHENGDU - LHASA
Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume. Supranumit si 'Acoperisul Lumii', orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Transfer la hotel, dejun la restaurant si timp liber pentru aclimatizare. Pranzul il vom servi la un restaurant local. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul.
Ziua 10. LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’
Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor.
Ziua 11. TRAVERSAND HIMALAYA
Mic dejun. Drumul inapoi in China continentala il vom parcurge cu faimosul tren trans-himalayan, cel mai spectaculos si mai inalt traseu de cale ferata din lume. Portiunea de 1086 km dintre Lhasa si Golmud a fost terminata in anul 2006 iar traseul a devenit imediat o atractie turistica mondiala, pentru care vanzarea biletelor se face cu luni inainte si doar sub controlul strict al guvernului chinez. Spectacolul naturii, strabatand platourile inalte ale Tibetului, este indescriptibil. Calea ferata traverseaza Pasul Tangulla, trecand pe langa satul Wenquan, si atinge altitudinea record de 5072 m, care ii confera titlul de cel mai inalt traseu feroviar din lume . Vagoanele de tren sunt complet climatizate, cu aport de oxigen, pentru a face voiajul cat mai confortabil. Puteti incerca o varietate de specialitati culinare in vagonul restaurant panoramic iar in statiile unde trenul opreste, daca timpul permite, puteti cumpara diverse suveniruri de la negustorii ambulanti
Ziua 12. SPRE XIAN
Coborand la joasa altitudine, peisajul se schimba treptat si itinerariul continua prin tinuturile deluroase ale Chinei centrale, trecand prin Xining si Lanzhou. Seara sosim la Xian, capitala antica a imperiului si capatul estic al Drumului Matasii. Transfer la un restaurant local pentru cina.
Ziua 13. XIAN
Mic dejun. In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China, Mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola. Dejun la restaurant si continuam cu vizitarea Muzeului Provincial si a Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scripturi budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang. Seara participare optionala la un spectacol traditional cu cina ‘jiaozi’
Ziua 14. XIAN - SHANGHAI
Mic dejun. Zbor spre Shanghai. Dupa sosire, incepem explorarea metropolei: Gradina Yuyuan, Orasul Vechi, Templul budhist Jade, Piata Poporului. Dejun la un restaurant local.
Ziua 15. SHANGHAI
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi pe Nanjing, principala artera comerciala a orasului. Dejun inclus.
Ziua 16. SHANGHAI – HONG KONG
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Hong Kong, oras cosmopolit si plin de vitalitate, cu cladiri moderne ‘zgarie-nori’, unul din cele mai frumoase orase din Asia. Turul orasului include Victoria Peak, de unde se deschide o panorama superba a orasului, Repulse Bay, Cartierul Central, Aberdeen. Dejun la un restaurant local. Cazare Hong Kong.
Ziua 17. HONG KONG & MACAO
Mic dejun. Timp liber in Hong Kong sau, optional, excursie cu vaporasul in Macao, supranumit si Las Vegas-ul Asiei, unde vom vizita Ruinele Sf. Paul, Muntele Fort si Colinele Perrtta, Insula Taipa, Templul A-Ma, Piata Leal Serrado. Dupa dejunul servit la un restaurant local, timp liber pana la transferul spre port pentru intoarcerea in Hong Kong. Cazare Hong Kong.
Ziua 18. HONG KONG
Mic dejun. Timp liber in Hong Kong. Optional excursie cu ferry-boat-ul in districtul Kowloon, una din cele mai animate zone turistice cu numeroase baruri, cluburi si restaurante si un veritabil paradis al cumparaturilor. O atractie aparte o constituie Templul Wong Tai, care se va vizita la sosire. Seara tarziu transfer la aeroportul din Hong Kong, imbarcare si zbor spre Istanbul ora 23.05. Se calatoreste pe timpul noptii.
Ziua 19. BUCURESTI
Sosire ora 6.05 dimineata in Istanbul si zbor in conexiune spre Bucuresti, ora 8.20. Sosire in Bucuresti ora 9.45.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: VIRGIN TOURS