Destinatii Europene

Africa de Sud - Swaziland & Zimbabwe

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
18 zile
Valabilitate Oferta:
01/05/2009 - 20/09/2009
Pret Total:
2590 € (143.89€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCURESTI – CAPE TOWN
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henry Coanda ora 17.20, imbarcare si zbor spre Cape Town via Istanbul, ora 19.20. Dupa o scurta escala la Istanbul, imbarcare pentru zborul spre Africa de Sud cu plecare la ora 23.25. Noapte si cina la bord.
Ziua 2. CAPE TOWN
Sosire ora 11.40 in Cape Town, al doilea mare oras al Africii de Sud. Transfer la hotel. Dupa-amiaza tur panoramic cu autocarul, urcand apoi cu telecabina pe Table Mountain, inalt de 1086 m, de unde vom avea o panorama magnifica.
Ziua 3. CAPUL BUNEI SPERANTE
Mic dejun. o excursie de exceptie, la Capul Bunei Sperante. Plecare cu autocarul in Hout Bay si ne imbarcam intr-o mini croaziera pana pe insula Duiker. Continuam spre Rezervatia Capului Bunei Sperante, unde se intalneste cea mai mare concentractie de specii diverse de pasari din toata lumea, ajungand la cel mai sudic punct, Cape Point, unde Atlanticul se undeste cu Oceanul Indian. Plecam mai departe pana la Simon’s Town, unde vom putea admira minunatele colonii de pinguini Jackass. Ultima atractie a zilei de azi va fi vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, cea mai mare si mai veche gradina botanica din Africa de Sud. Seara ne asteapta o cina speciala la Affrica’s Caffe, unul din renumitele restaurante, cu preparate de pe tot continentul african.
Ziua 4. GARDEN ROUTE
Mic dejun. Plecam spre Knysna prin faimoasa ‘Garden Route’, drum de coasta magnific, unul din cele mai frumoase din Africa de Sud, datorita peisajelor naturale fermecatoare. Strabarem coasta via Hermanus si Mossel Bay, ajungand la Knysna, un adevarat paradis natural, numita si ‘Gradina Edenului’, cu paduri de vegetatie tropicala, lacuri sclipitoare si plaje de aur. Dupa-amiaza o minunata croaziera cu vaporasul pe laguna, prilej de a admira peisajele.
Ziua 5. OUDTSHOORN
Mic dejun. Ne deplasam la Oudtshoorn, capitala mondiala a penelor, cu cea mai mare populatie de struti din toata lumea. Vom vizita Pesterile Cango, o minune geologica, continuand cu o vizita la Ferma de Struti pentru a invata cate ceva despre procesul de crestere a celei mai mari pasari, avand prilejul chiar sa inbratisati si sa va fotografiati cu strutii. Urmatoarea escala este in Rezervatia naturala ‘Cango Wildlife Ranch’, unde vom putea vedea, tinute intr-o generoasa captivitate, diverse animale salbatice, cum ar fi crocodili, serpi, lei, pume, jaguari, tigrii bengalezi etc.
Ziua 6. DE LA KNYSNA LA PORT ELIZABETH
Mic dejun. Continuam itinerariul pe Garden Route, admirand peisajele deosebite, cu munti, stanci abrupte, rauri si lacuri, paduri tropicale. En route vom vizita Parcul Natural Tsitsikamma. Vom avea ocazia sa privim si sa atingem unii din cei mai batrani arbori, cu varsta de peste o mie de ani. Sosim la Port Elizabeth, oras de coasta fermecator, vizitand Campanile, Kings Beach, Horse Memorial, Donkin Street.
Ziua 7. DE LA PORT ELIZABETH LA EAST LONDON
Mic dejun. Plecam spre valea raului Sundays si vom ajunge la Addo Elephant National Park, rezervatia naturala cu peste 450 de elefanti, rinoceri, bizoni, antilope etc. Vom admira animalele in tihna, continuand apoi traseul pana la East London, oras cu singurul port riveran din toata Africa de Sud, unde vom face un tur de oras. Cazare East London.
Ziua 8. DURBAN
Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Durban, una din cele mai populare statiuni litorale din tara, faimoase datorita plajelor deosebite. Vom vizita orasul, trecand pe langa frumoasa cladire cu arhitectura neo-baroca, Durban City Hall, care adaposteste o impresionata galerie de arta, Turnul cu Ceas Portughez, Piata Indiana. Vizita poate continua, optional, cu Gradina Botanica, dupa care ne vom delecta admirand fauna si flora marina in centrul oceanografic uShaka Marine World, cel mai mare acvariu din Africa de Sud si al patrulea din lume. Ziua se incheie cu o cina africana la renumitul Cargo Hold Restaurant.
Ziua 9. PRIN TINUTURILE HLUHLUWE
Mic dejun. Plecam spre regiunea Hluhluwe si ne vom opri sa vizitam
Simangaliso Wetland Park, proclamat patrimoniu natural UNESCO. Parcul este una din putinele zone de pe planeta care cuprinde 5 ecosisteme. Cazare Bayala.
Ziua 10. SWAZILAND
Mic dejun. Ne aflam in tinutul magic al Swaziland-ului si vom intra in Hluhluwe Umfolozi National Park pentru primul nostru safari din aceasta calatorie. Vom avea prilejul sa observam nenumarate animale salbatice, printre care elefanti, rinoceri, lei, bizoni, antilope etc. Ne vom intalni si cu diverse aspecte culturale ale populatiei locale Zulu, de la care vom putea cumpara mici suveniruri sau obiecte de artizanat. Dupa-amiaza vom face o vizita la Fabrica de lumanari. Cazare in Swaziland.
Ziua 11. KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. Dimineata vom face o scurta oprire la piata locala de artizanaturi, inainte de a vizita Fabrica de sticla Ngwenya, unde vom putea asista la procesul de prelucrare a diverse obiecte artizanale infatisand diferite animale africane, facute din sticla 100% reciclata, colectata de copiii din Swaziland. Vom intra in Kruger National Park, cea mai mare rezervatie naturala din Africa, apogeul calatoriei noastre. Kruger National Park se intinde pe 350 km de la nord la sud si se invecineaza cu Mozambic la est si cu Zimbabwe la nord. In cele peste 2 milioane de hectare de teritoriu salbatic coexista 147 specii de mamifere, 507 specii de pasari, 114 specii de reptile, 34 specii de amfibii, 334 specii de copaci si 49 specii de pesti ! Daca avem noroc, nu vom rata ‘Cei Cinci magnifici ai Africii’ (The Big Five ) – leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bizonul. Dupa-amiaza intalnire la receptia lodge-ului si ne imbarcam in vehicule speciale, impreuna cu ghizi locali calificati, pentru prima iesire in rezervatia salbatica. Nu uitati sa va incarcati bateriile de la camera video sau aparatul de fotografiat ! Intoarcerea seara in lodge la cina, dupa aceasta experienta magnifica in salbaticia nemarginita a savanelor Africii. Cina si cazare in lodge.
Ziua 12. KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. Vom avea la dispozitie o zi intreaga sa descoperim frumusetea acestui salbatic colt de natura, intr-un safari fascinant cu vehicule de teren, in timp ce ghidul local ne va invata secretele si misterele animalelor. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. Intoarcere seara in lodge. Cazare si cina.
Ziua 13. BLYDE RIVER CANYON
Mic dejun. Continuam traseul si vom ajunge la o alta mare atractie a acestui voiaj, Blyde River Canyon, cel mai mare canion verde si al treilea ca marime din lume. Vom admira panoramele spectaculoase, cu vai insurmontabile, cilindrii uriasi de stanca si platouri ametitoare. Dupa-amiaza vom intalni cascadele Mac Mac, a caror cadere de la 65 m creeaza un spectacol dramatic. Seara cazare in White River.
Ziua 14. JOHANNESBURG
Mic dejun. Parasim Kruger National Park si plecam spre Johannesburg. Popas la faimoasele Mine de Diamant Cullinan. Ajungem in Johannesburg, cel mai mare oras sud-african, unde vom face un tur panoramic. Seara cazare Johannesburg.
Ziua 15. PRETORIA & SUN CITY
Mic dejun. Excursie optionala full day la Pretoria & Sun City. Ne deplasam dimineata la Pretoria, capitala administrativa a Africii de Sud, numita si ‘Jacaranda City’, datorita gradinilor superbe si a arborilor jacaranda. Vom vizita orasul, incluzand cartierul guvernamental Union Building, Kruger House, Voortrekker Monument. Dupa pranz ne indreptam spre Sun City, statiune de lux si destinatie de vacanta pentru celebritati din toata lumea, situata la 2 ore vest de Johannesburg, numita si ‘Las Vegas-ul Africii” datorita numeroaselor cazinouri, a spectacolelor de cabaret si a distractiei. Cazare Johannesburg.
Ziua 16. CASCADELE VICTORIA – ZIMBABWE
Mic dejun. Astazi putem petrece o experienta memorabilain Zimbabwe, prilej de a admira cea mai mare cascada din lume – Victoria Falls. Cu un debit de apa impresionant, care se varsa din raul Zambesi de la inaltimea de 108 m, intr-o perdea larga de 1,7 km, Cascada Victoria este si una din cascadele cele mai accesibile vederii, putand fi privita, intr-o panorama atotcuprinzatoare, de la mai putin de 60 m. Una din cele 7 minuni naturale ale planetei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, cascadele Victoria intretin, datorita umiditatii, o mare biodiversitate in padurile tropicale care le inconjoara. Cazarea se face la Victoria Falls. Turistii care nu participa la excursia in Zimbabwe au zi libera la dispozitie iar cazarea se face in Johannesburg.
Ziua 17. JOHANNESBURG
Mic dejun. Pentru turistii care au optat pentru excursia in Zimbabwe, intoarcerea se face in jurul pranzului. Timp liber in Johannesburg. Dupa-amiaza tarziu transfer la aeroportul international din Johannesburg si imbarcare in zborul de intoarcere cu plecare la ora 19.25. Noapte si cina la bord.
Ziua 18. BUCURESTI
Sosim la Istanbul la 6.15 dimineata si dupa o scurta escala ne imbarcam in zborul spre Bucuresti, ultima etapa a calatoriei noastre. Sosire in Bucuresti ora 9.45.
SERVICII INCLUSE:
● zbor Bucuresti – Cape Town / Johannesburg – Bucuresti si East London - Durban
● transferurile cuprinse in program, transport pe durata programului cu autocar modern si cu masini de teren speciale pe durata safariului
● 13 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*-4* (cazarea din Kruger si Swaziland se va face in lodge-uri, echivalent 3-4* )
● 4 cine si 2 pranzuri conform programului
● ghid insotitor roman si ghizi locali
● vizitele cuprinse in program
NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
● taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si cel intern 340 €
● taxa de viza si curierat Africa de Sud 60 €
● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectibele turistice si in rezervatii 110 €
● excursiile optionale
● bacsisuri obligatorii 40 € / pers
● alte servicii decat cele mentionate

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: VIRGIN TOURS