Destinatii Europene

Circuit 2018 Croazieră in Groenlanda, Islanda si

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
16/08/2018 - 31/08/2018
Pret Total:
4480 € (280€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


O minunată călătorie în lumea gheţurilor

CROAZIERÄ‚ ÃŽN GROENLANDA, ISLANDA ÅžI IRLANDA

Paris – Kangerlussuaq – Ilulissat – Nuuk – Narsaq – Prince Christian Sund Reykjavik – Belfast – Dublin – Le Havre

Islanda şi Groenlanda au trezit mereu curiozitatea turiştilor. Aceste pământuri simbolizează îndrăzneala cuceritorilor vikingi, dar şi cele mai spectaculoase fenomene ale naturii, de la misterioasele fenomene glaciare până la vulcanii neliniştiţi, gheizerele impresionante şi lagunele albastre. Depărtarea faţă de restul continentului face ca interesul şi curiozitatea să fie şi mai mari. Puţine locuri în lume atrag atât de mult prin necunoscut aşa cum se întâmplă cu aceste două ţări. Toate acestea sunt motive pentru care croaziera pe care v-o propunem să fie una excepţională! Vom descoperi Groenlanda cu calota sa de gheaţă şi pământul care probabil va deveni noul Eldorado, vom admira peisajele feerice ale Islandei, unele dintre cele mai uluitoare ale Terrei, după care vom naviga spre Irlanda unde vom descoperi Belfastul Irlandei de Nord şi pitorescul Dublin din Irlanda. Vă invităm să fiţi martorii unui spectacolul unic oferit de natură, în care icebergurile care plutesc în apele reci sunt vedetele principale, cu peisaje care se schimbă cu fiecare val, căpătând de fiecare dată o altă formă şi dimensiune.

Perioada: 16.08 – 31.08.2018

Ziua 1 / 16.08.2018: București – Paris
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1889 (14:50 / 17:00). Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Styles Roissy CDG 3* (sau similar).
Ziua 2 / 17.08.2018: Paris – Kangerlussuaq
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zbor spre Kangerlussuaq. După sosirea în Kangerlussuaq (Groenlanda), transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră M/S Astoria 2017, recent renovat şi care face parte din Compania Rivages du Monde. Plecare din port la ora 15:30 într-o fascinantă croazieră, în care, timp de două săptămâni, vom avea ocazia să admirăm frumuseţile peisajelor, să ne lăsăm captivaţi de priveliştea deosebită oferită de apele îngheţate şi să ne răsfăţăm la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Cină şi cazare la bord.
Ziua 3 / 18.08.2018: Ilulissat
Mic dejun. La ora 16:00 vom ajunge la Ilulissat, al treilea mare oraş din Groenlanda, situat în laguna glaciară care generează cele mai multe iceberguri din Emisfera Nordică. Oraşul fondat în anul 1741, aflat la 350 km distanţă de Cercul Arctic, se mândreşte cu o istorie fascinantă. Gheţarul Ilulissat „Sermeq Kujalleq” este considerat o minune a naturii şi este înscris din anul 2004 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Viteza de deplasare a gheţarului atinge 20 m/zi, ceea ce înseamnă o cantitate de 35 km3 pe an, iar prin activitatea gheţarului, fiordul este tot timpul acoperit cu munţi de gheaţă. Mai ales vara, din gheţar se desprind blocuri ce ating o înălţime de 700 m din care numai 10 - 12% se află deasupra nivelului apei. Cantitatea de apă pe care gheţarul o cedează mării polare se apreciază între 5 - 10 % din cantitatea totală a apei produsă de Groenlanda. La intrarea în Fiordul Ilulissat, aceşti giganţi de gheaţă se “opresc”, creând astfel ocazia unică de a se naviga printre ei, o experienţă incredibilă pe care o puteţi avea şi dumneavoastră, optând pentru o astfel de excursie într-o “lume de zăpadă” de o frumuseţe impresionantă, unde liniştea este întreruptă doar de ruperea bucăţilor de gheaţă. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră sau veţi putea debarca şi plimba prin încântătorul Ilulissat, de unde veți vedea gheţarul de pe uscat. Vă recomandăm o excursie la Sermermiut, o importantă zonă arheologică, unde au sălășluit mai multe civilizații: Saqqaq, Dorset, Thule etc., de unde veți avea o panoramă magnifică a gurii fiordului sau pentru iubitorii de aventură se pot organiza zboruri cu elicopterul deasupra gheţarului „Sermeq Kujalleq”. Pentru cei care iubesc animalele, o vizită la o fermă de câini huski care sunt folosiți la trasul săniilor, va fi cu siguranță o experiență plăcută.Vasul va pleca din port la ora 22:00 și să nu aveți nici-o teama de întuneric, pentru că în această perioadă, la această oră este încă lumină! Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 4 / 19.08.2018: Navigare spre Nuuk
Mic dejun. Astăzi vom naviga spre Nuuk, bucurându-ne de minunatele culori oferite de întinderile mării. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara ne vor aşteapta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 5 / 20.08.2018: Nuuk
Mic dejun. Vasul va ancora la ora 05:00 în Nuuk, capitala teritoriului autonom al Danemarcei, Groenlanda. În oraș locuiesc multe persoane daneze, dar majoritatea este constituită din inuiți care vorbesc limba groenlandeză. Numele dat de localnici oraşului este Godthab, care în traducere înseamnă “Buna Speranţă”, deoarece danezii, care s-au stabilit şi au supravieţuit frigului din iarna anului 1721, aici ”şi-au găsit speranţa”. Aşezat la intrarea într-unul dintre cele mai mari fiorduri din lume, Nuuk are în prezent o populaţie de aproximativ 15.000 de locuitori, fiind cel mai mare centru cultural şi economic al ţării. Modernizarea oraşului a început în anii 1960, atunci când Danemarca a hotărât să investească în acest teritoriu pentru a menţine un nivel bun de trai pentru locuitorii săi. Ţinând cont că inuiții s-au aşezat aici încă din sec. al XII-lea, vom descoperi că tradiţionalul şi modernul se îmbină armonios în arhitectura pitorească a clădirilor “Kolonihaven”. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră: călătoria cu barca pentru a observa balene, vizitarea oraşului Nuuk şi a Muzeului Naţional care deţine exponate vechi inuite şi câteva mumii descoperite în zona în anul 1972 sau veți putea participa la o întâlnire cu localnicii care vă vor povesti despre viaţa lor în ţinuturile îngheţate. Vasul va ridica ancora la ora 14:00. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 6 / 21.08.2018: Narsaq
Mic dejun. Până la ora 15:00 vom naviga spre Narsaq, oraş situat în sudul Groenlandei, care are în prezent o populaţie de numai 1600 de locuitori. Poziţia superbă a oraşului situat în mijlocul unei câmpii fertile, mărginită de gheţari, cu peisajul care se modifică în permanenţă datorită transformării gheţarilor prin desprinderea icebergurilor, ne va fermeca cu siguranţă. În dialectul Kalaallisut numele oraşului se traduce prin „câmpie”, referindu-se la ţărmul fiordului Tunulliarfik unde este amplasat. Datorită aşezării sale, fermele de oi s-au dezvoltat în această zonă, mulţi dintre locuitori lucrând în acest domeniu. Populaţia a crescut foarte mult după anul 1953, atunci când s-a deschis aici prima fabrică de prelucrare a peştelui şi fructelor de mare. Puteți participa opţional la un tur pietonal al oraşului, în timpul căruia veți vedea piaţa de peşte, micuţa biserică inspirată de tradiţiile misionarilor din Moravia şi muzeul oraşului, cu impresionanta colecţie de obiecte aparţinând populaţiei inuite şi scandinave. Vasul va pleca din port la ora 19:00. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 7 / 22.08.2018: Navigare – Strâmtoarea Prince Christian Sund
Mic dejun. Vasul va naviga astăzi întreaga zi, trecând şi prin strâmtoarea Prince Christian Sund care leagă Marea Labrador de Marea Irminger. De-a lungul celor 45 km ai strâmtorii vom asista la un spectacol de neuitat: gheţari, versanţi abrupţi şi iceberguri se vor succeda întreaga zi. Strâmtoarea separă teritoriul Groenlandei de Insula Sammisoq şi a primit numele prinţului moştenitor al Danemarcei, care ulterior a devenit regele Christian al VIII-lea. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 8 / 23.08.2018: Navigare spre Reyjavik
Mic dejun. Astăzi vom naviga spre Islanda, prilej cu care vom putea admira peisajele care au făcut ca ţara să devină o destinaţie atât de îndrăgită şi captivantă: insule de gheţari şi fiorduri de un albastru ireal. Apele oceanului sunt pline de vieţuitoare precum balene şi lei de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va încânta. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 9 / 24.08.2018: Reyjavik
Mic dejun. Sosire la ora 10:00 în capitala Islandei, denumită în anul 874 de către primul colonist islandez, Ingolfur Arnason, atunci când a văzut aburii proveniţi de la izvoarele calde, Reykjavik sau “baia de aburi”. Veți avea posibilitatea să explorați minunatul oraş pe cont propriu sau opţional, puteți alege una dintre excursiile organizate de pe nava de croazieră. Veți putea ajunge (opţional) la Cercul de Aur, în care se găsesc trei situri naturale excepţionale: Cascada Gullfoss, Zona termală Geysir şi Parcul Naţional Thingvellir cu Valea Parlamentului. Cascada Gullfoss este una dintre cele mai impresionante din Europa, iar regiunea Geysir este faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate izvoarele de acest fel din întreaga lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici veți putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zonă, gheizerul Strokkur, care oferă un minunat sp

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL