Airbus A380 construit din 35.000 de piese Lego

[imagebrowser id=42]

Un iubitor al jocului Lego a petrecut mai mult de 8 luni pentru a crea un model din piese Lego al celui mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380. Modelul are o lungime de 2.2 metri si 1.8 metri latime si este construit la exterior pe jumatate pentru a putea fi recreat si interiorul pana la cel mai mic detaliu.

Anumite segmente ale avionului sunt controlate de la distanta, reconstituind astfel miscarile reale: trenul de aterizare, usile sau mecanismul de franare de pe aripi. In jurul avionul sunt carucioare pentru bagaje, rezervoare pentru combustibil sau angajati ai aeroportului echipati corespunzator.

Interiorul este realizat pe 3 niveluri si surprinde prin acuratetea sa si prin exactitatea detaliilor. Astfel, puteti vedea pasageri care se odihnesc sau se dezmortesc plimbandu-se pe culoar, stewardese care ofera asistenta calatorilor si, ca orice avion care se respecta, una sau doua celebritati la Business Class. Samuel L. Jackson se poate mandri ca detine o replica lego a personajului interpretat in filmul “Serpi in avion” (difuzat de peste 100 de ori cred pe posturile romanesti ). Daca va uitati cu atentie pe primul nivel al modelului veti vedea chiar si serpii :) .

Modelul lego a fost creat pentru a face parte din expozitia de profil ce va avea loc anul acesta la Chicago. Constructorul sau a petrecut peste 8 luni in garajul familiei si a cheltuit aproximativ 4.000 de euro pentru intregul proiect insa se poate mandri cu un model extrem de detaliat si realist si cu o multime de admiratori in intreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>