Obiective turistice in varianta 3D

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Washington au folosit tehnici moderne de analiza a fotografiilor pentru a genera modele tridimensionale ale Colosseum-ului din Roma, Fontanei din Trevi si a orasului Dubrovnik din Croatia.

Modelele au fost create in intregime din fotografiile postate de membri din toata lumea pe site-ul Flickr. Faimoasele obiective turistice ale capitalei italiene au fost generate in mai putin de 24 de ore din 150.000 de fotografii iar orasul Venetia a fost creat din 250.000 de imagini scanate. Cercetatorii au ca obiectiv crearea unor tururi virtuale 3D ale punctelor de interes din intreaga lume, sperand ca in acest fel sa pastreze pentru generatiile viitoare zonele urbane aflate in pericol de disparitie.

Mai jos modelul orasului Dubrovnik cu precizarea ca a doua etapa a proiectului cuprinde transformarea acestor schite in tururi virtuale realiste.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sQegEro5Bfo&feature=related

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>