Raurile de interior si sectorul balnear

Mascata foarte bine dupa niste cuvinte mestesugite si prost alese ( si intelese ) intentia noului Ministru al Turismului este o idee de fapt destul de buna. Problema e ca strategia cu siguranta va fi facuta dupa ureche desi tocmai au comandat un studiu.
Dupa cum declara cei de la ANAT , revitalizarea sectorului balnear ar costa cam 500 milioane de Eur o cifra probabil exagerata special pentru a speria eventualii turisti si eventualii investitori care sunt in afara ” sistemului ” . Fiindca nu mai crezi ca te duci la Baile Felix la aceeasi bani pensionar fiind daca se investesc acesti bani , nu ? Ti-e frica de sumele astea in mod normal cam oricine ai fi in tara asta. Si oamenii infricosati capata incredere in Stat ;)

De aici se poate pleca in doua directii :
1. Sa nu se faca nimic fiindca meandrele legislative si lipsa ajutoarelor de la Stat impiedica rentbilizarea oricaror investitii. Sa nu uitam ca avem 50 de statiuni de renume in tara dar ca ele sunt marea majoritatea exact asa cum le-a lasat Ceausescu. Ba poate chiar fara una – alta ce au fost “necesare” la revolutie altora :) George Copos se plangea deunazi ca pentru rentabilizarea unui singur hotel in Poiana Brasov a cheltuit peste 22 de mil Eur si atunci cum sa ridici o statiune de la pamant practic ?
2. Sa intre in actiune ” baietii buni ” si cred ca asta o sa se si intample :) Ce avem noi aici ( cum ar spune Gogu ) ? Avem aproape 100 de statiuni dintre care 50 foarte importante si cam inca 50 mai mici , fiecare in medie cu 4 – 5 hoteluri. Turismul balnear in timp de criza este o mana cereasca fiindca e ieftin, multa lume se imbolnaveste si mai ales o sa aiba parte de subventii de la Stat cat cuprinde.
Si uite asa eu, baiat bun , prieten cu Doamna Udrea, ma inscriu la o licitatie pentru cumpararea unui hotel dintr-una din statiunile astea, proaspat devalorizate si evident o sa-l iau la un pret de nimic si chiar in rate sau cu plata peste 5 ani. O sa bag niste bani in el ( foarte putini ca nu are rost la inceput ) , o sa-l bag in circuitul ” Vacanta pentru Toti ” sau in ” O saptamana de refacere ” , o sa beneficiez de reclama pe care o va face Statul pentru statiunile cu rauri de interior ca na, e sector prioritar pentru Guvernare, o sa iau reduceri de taxe ba poate chiar anularea lor fiindca na, sunt investitor si pe timp de criza stim cu totii cat de greu sunt de gasit astia iar in 5 ani cand o sa dau banii o sa am de unde ca la cheltuieli 0 orice venit as avea e profit …

Yuhuu , ce bine, gata plec sa-mi iau hotel la Felix, Sangeorz sau Calimanesti Caciulata … dar stai , … sa trec cu niste flori pe la Nuti inainte …sau dupa ? Sau si inainte si dupa ? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>