Targul de turism – pe afara e vopsit gardul

Targul de Turism  s-a desfasurat anul asta intre 15 – 18 Octombrie, aproximativ aceeasi perioada din fiecare an. Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei a fost dedicata promovarii turismului romanesc, 60% din spatiul expozitional fiind alocat turismului din Romania.

Dupa cum vedeti pana acum toata lumea optimista , toata lumea fericita ca a crescut numarul de vizitatori cu 10 % , ca biletul a fost cu 25 % mai ieftin fiind acu 5 lei fata de 7 lei la editia anterioara si ca uite ce bine o duce turismul romanesc. Colac peste pupaza se mai trezeste si unul cu chelie sa comenteze cat e de frumos la noi sa faci concediul la hotelul lui Copos sau la cel al lui Stolojan unde oricum nu platesti nimic.

Dar noi , astilalti, prostimea sau Pulimea vorba unui candidat la Presedentie actual primar, sa tragem o fuga pana la Arad la Arpasul de Sus unde e 2150 RON Revelionul de Criza ? Sau la Sinaia unde cel mai ieftin e 1100 Ron ? Sau cum au toate agentiile preturi cu 30 % mai mici, asa ca de Criza ? Asa-i ca e senzational ? Dar stiti de unde au toate agentiile astea preturi atat de mici ?

Un calcul simplu punand in balanta faptul ca la actualul Targ Ministerul Turismului a cumparat primele 2 etaje de la Romexpo va spune ca de aici cresterea ocuparii nu de la numarul de agentii de turism interesate. Agentiile mici si medii au dat faliment sau sunt in curs de a fi falimentate de Guvern si Criza din cauza lipsei masurilor anticriza si a ajutoarelor catre clasa de mijloc. Normal ca cei mari daca nu mai au concurenta isi permit sa-si imparta piata si sa reduca preturile cu 30 % dar nu pentru noi toti ci doar la pachetele de lux ( daca va vine sa credeti ca exista pachete de lux in romania in conditiile in care faci pe sosea 6 ore sa “beneficiezi ” de pachet”) pentru care oricum nu aveau clienti.

In concluzie ma bucur ca am fost mai multi vizitator, ma bucur ca agentiile mari o duc bine si ma bucur ca nu ma duc in vacanta in Romania nici anul asta chiar daca Udrea vrea sa-i dau ei banii. Fa strazi intai si pe urma vin.

One thought on “Targul de turism – pe afara e vopsit gardul

  1. Pingback: Operatorii de transport persoane implementează sisteme de plată online a biletelor | Ghid Turistic Digital 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>