Destinatii Europene

Venetia

Descriere Locatie:

LOCALIZARE
Venetia este situata in nordul Italiei, fiind capitala regiunii Veneto si se intinde pe suprafata a 118 insule din Laguna Venetiana.

DE CE SA VIZITAM?
Orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume iar atmosfera sa a ramas aproape neschimbata fata de acum 600 de ani. Zona este inclusa in Patrimoniul UNESCO. Venetia este singurul oras din lume unde nu se circula cu masina. Daca va grabiti sau doriti totusi sa luati un mijloc de transport, exista intotdeauna cunoscutele “vaporetti”, gondolele si “taxi-urile pe apa”.

DE NEUITAT…
Basilica San Marco – este situata in Piata San Marco si reprezinta unul din principalele puncte de atractie ale Venetiei
Palatul Dogilor (Palazzo Ducale) – centrul vechii administratii venetiene; puteti vedea si inchisoarea celebrului Casanova
Muzeul Peggy Guggenheim – gazduieste o colectie impresionanta de arta moderna
Turnul Ceasului – aflat in piata San Marco, s-a prabusit la inceputul secolului 20 dupa ce greutatea sa a devenit prea mare pentru fundatia veche; a fost restaurat si ofera acum o minunata priveliste panoramica a centrului Venetiei
Puntea Suspinelor – lega vechile inchisori de camerele de interogatoriu din Palatul Dogilor. Numele i-a fost dat de la detinutii care erau dusi pe acest pod peste raul Palazzo, in camerele unde urmau sa fie interogati si care, vazand in trecere frumusetea Venetiei, suspinau.
Muzeul Sticlei - aflat pe insula Murano, gazduieste o multitudine de obiecte decorative din sticla de Murano.

GASTRONOMIE
Una dintre specialitatile venetiene este sepia. Cerneala sa este folosita la sosuri si ca ingredient pentru mamaliga, orez si paste. Populare sunt si fructele de mare, calamarii, scoicile si preparatele din peste. Datorita influentelor austriece (Venetia s-a aflat sub guvernarea ei dupa congresul vienez), exista specialitati devenite traditionale pentru orasul italian. Printre cele mai cunoscute mancăruri se numara rata sabatica în sos de plante si sardele si ficatul de vitel vienez servit cu mamaliga.

SARBATORI TRADITIONALE
14 – 24 februarie 2009: Carnavalul de la Venetia – este poate cel mai celebru eveniment din orasul italian, o manifestare emblematica , apreciata de turistii din toata lumea.
31 mai 2009: Voga Longa – cursa maraton pe apa in care participantii trebuie sa parcurga 32 de kilometri in 3,5 ore; aceasta traditie a fost initial un semn de protest impotriva folosirii barcilor cu motor in Venetia si a devenit festival in 1974.
2 – 12 septembrie 2009: Festivalul de Film de la Venetia – a fost fondat in 1932 si este cel mai vechi festival de film din lume; se desfasoara pe insula Lido din Venetia si face parte din Bienalul Venetian.
Septembrie 2009: Regata ‘Storica – anual, in prima duminica a lunii septembrie, are loc regata unde defileaza sute de modele de ambarcatiuni venetiene, unele dintre ele foarte vechi.

Informatii Turistice pentru Italia

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene