Destinatii Europene

Sozopol

Descriere Locatie:

Sozopol este una dintre cele mai populare statiuni litorale, preferata de oameni pentru ambianta placuta si veche, situata la 34 km sud de Burgas. Are aspectul unei peninsule stancoase si sunt prezente 2 plaje: una centrala si plaja Harmani, la 3 km sud de Sozopol va recomandam si plaja Golden Fish.

Cea mai aglomerata perioada se suprapune lunilor iulie si august. Exista o varietate de restaurante si cafenele, cluburi, 2 cinematografe, magazine – preturile fiind comparabile cu cele din Primorsko si Nessebar. Orasul are 2 parti: Orasul Nou si Orasul Vechi, cu ruine, in care accesul cu masina este limitat si care este foarte interesant de vizitat, reprezentand unul dintre cele mai vechi orase ale Bulgariei( fondat in 610 de greci), cu multe case de lemn si fundatii de piatra, unele dintre ele fiind transformate in monumente culturale.

Statiunea-oras Sozopol este asezata pe o peninsula pietroasa cu faleza inalta, fiind cea mai veche asezare umana de pe litoralul bulgar – Apolonia Pontica.

Se spune ca anume in Sozopol anticul sculptor grec Kallatis a creat statuia lui Apollo (inalta de 13 m) care mai tarziu a fost transportata in Roma. Emblema statiunii - ancora.

Informatii Turistice pentru Bulgaria

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Paradise Travel Agency