Destinatii Europene

Moscova

Localizare: Locatii Turistice Internationale / Rusia / Moscova

Descriere Locatie:

LOCALIZARE

Moscova este capitala Rusiei, cel mai mare oras al acesteia si, de asemenea, cel mai mare oras al Europei. Este localizata pe raul cu acelasi nume, in partea europeana a tarii.
Moscova are o istorie foarte indelungata si tumultoasa, fiind capitala fostei Uniuni Sovietice pana in anul 1991. În centrul Moscovei se află Kremlinul, care este sediul guvernului, iar în apropiere se găseşte Piaţa Roşie.


DE CE SA VIZITAM?

OraÅŸul Moscova este centrul economic, politic ÅŸi cultural al Rusiei. Este incadrat in categoria beta a oraselor lumii ( un oras mare, in care isi au sediul majoritatea companiilor multinationale cu influenta globala). Ramane, unul dintre cele mai mari centre economice ale lumii, in el avandu-si resedinta multi dintre miliardarii globului. In anul 2007, Moscova a fost declarat, al doilea an la rand, cel mai scump oras al lumii, surclasand metropole ca New York, Londra sau Paris.

DE NEUITAT...

Piata Rosie – este cea mai cunoscută piaţă din Moscova. Piaţa separă Kremlinul, fosta reşedinţă imperială, în prezent sediul preşedinţiei ruse, de zona comercială Kitay-gorod. Este locul din care pornesc, în toate direcţiile, marile străzi ale Moscovei şi drumuri ale Rusiei, fiind de aceea considerată centrul Moscovei şi al Rusiei.

Mausoleul Lenin – este locul în care a fost depusă mumia lui Vladimir Ilici Lenin. Trupul său îmbălsămat a fost expus publicului la scurtă vreme după moartea sa din 1924. În fiecare an, pe 21 ianuarie, simpatizanţii Partidului Comunist se adună să depună flori la mausoleul lui Lenin din Piaţa Roşie, marcând astfel aniversarea morţii primului conducător al statului sovietic.

Catedrala Sf Vasile –cel mai cunoscut simbol al Rusiei ortodoxe, numita si catedrala Mijlocirii Maicii Domnului sau catedrala Pokrovskaya. A fost construita intre anii 1555 – 1561, pentru a marca campania victorioasa a Iui Ivan cel Groaznic impotriva tatarilor din Hanatul de Kazan , si este alcatuita din noua capele ridicate pe o singura fundatie.

Kremlin-ul – se intinde pe o suprafata de aproximativ 27 de hectare si cuprinde mai multe catedrale si cladiri civile. Catedrala Arhanghelului Mihail, Catedrala Adormirii si Catedrala Bunei Vestiri sunt cele trei catedrale ce reprezinta monumente de referinta pentru istoria Rusiei. In aceste locuri, contruite in secolele XV-XVI au fost, fie incoronati, fie inhumati multi dintre tarii Rusiei. Palatul Terem si Palatul Fatetelor sunt unite de Marele Palat al Kremlinului. Acesta a fost inaugurat de tarul Nicolae I si reprezinta cea mai mare constructie din Kremlin, ce a costat 11 milioane de ruble. Partea de nord a Kremlinului este ocupată de Arsenal. Primul Arsenal a fost construit de Petru cel Mare în 1701. Arsenalul din ziua de azi a fost construit în 1817 după ce trupele lui Napoleon au distrus vechea clădire în timpul invaziei sale eşuate în Rusia din 1812. Zona de nord-vest a Kremlinului este ocupată de Clădirea Armureriei. Construită în 1851, este în zilele noastre muzeu.

Teatrul Balshoi – a fost asociat, inca de la inceputurile sale cu baletul. „Lacul Lebedelor” al lui Tchaikovsky a avut premiera la acest teatru pe 4 martie 1877. In
„palmaresul” teatrului se mai regasesc „ Spargatorul de nuci”, „Giselle”, „Romeo si Julieta”. In timpul erei comuniste trupa de balet a teatrului Balshoi a facut numeroase turnee internationale, castigandu-si renumele si aducand castiguri importante pentru tara.

Galeria Tretyakov – este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. In contrast cu Muzeul Puskin ce detine o colectie de opere de arta internationale, galeria Tretyakov cuprinde o colectie de arta ruseasca. Aici se gaseste cea mai mare si mai valoroasa colectie de icoane rusesti, precum si cele mai faimoase lucrari ale artistilor rusi moderni ca Ilya Repin.

Muzeul Puskin – este dedicat artei vestice si adaposteste picturi ale celor mai importanti artisti impresionisti si post-impresionisti.

Parcul Gorki – este cel mai cunoscut dintre numeroasele parcuri ale Moscovei, un loc preferat de rusii de toate varstele. Cuprinde numeroase cafenele si alte locuri perfecte pentru relaxare iar pe perioada iernii se poate practica patinajul. Exista, de asemenea, tot in sezonul rece, si un concurs de sculpturi in gheata.


GASTRONOMIE

Taraneasca si in acelasi timp nobila, mancarea ruseasca este una din cele mai variate din lume. Piesele de rezistenta sunt supele (reci sau fierbinti), mancarurile cu carne urmate invariabil de o bautura traditionala.
Bucataria ruseasca înseamnă, printre altele, o mancare abundenta si consistenta, cu un bogat sortiment de gustari picante. Varza, ceapa şi colţunaşii sunt la mare cinste. Smantana este servita separat sau ca adaos in diferite preparate. Nu numai la micul dejun, ci la orice ora din zi si dupa orice masa, este bine venit ceaiul rusesc. La inceputul mesei se serveste un paharel de vodka. Romanii au imprumutat de la bucataria ruseasca retetele de bors rusesc si salata de bœuf


SARBATORI TRADITIONALE

7 mai – Ziua Radioului. Comemoreaza acea zi din anul 1895 cand Alexander Popov si-a demonstrat cu succes inventia.

9 mai – Ziua victoriei ( Rusia comemoreaza victoria asupra Germaniei naziste din anul 1945, cand Germania a capitulat in fata trupelor aliate). O parada militara are loc in fiecare an la Moscova, pentru a sarbatori acest trimf.

12 iunie – Ziua Rusiei. Pe data de 12 iunie 1990 parlamentul rus si-a declarat suveranitatea. Sarbatoarea a fost recunoscuta oficial in anul 1991, dar 2003 a fost primul an in care a fost celebrata intr-un mod maiestuos, dupa ce a fost promovata de Vladimir Putin.

Informatii Turistice pentru Rusia

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene