Destinatii Europene

INSULA CORFU

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Grecia / INSULA CORFU

Descriere Locatie:

Corfu, insula miracolelor si padurilor, in care, potrivit ‘Odiseei’ lui Homer, Ulise a facut ultima oprire in drumul sau inapoi spre Ithaca. Este o insula cosmopolita, sofisticata, care combina in mod fericit relaxarea cu distractia si o intensa viata de noapte.
Corfu este o insula a Greciei, in Marea Ionica, aproape de coasta albaneza, de care este despartita de o stramtoare cu o latime de 3 pana la 25 de km. Este de asemenea o Prefectura ce mai contine o serie de insule mici din aporpiere printre care cele mai importante sunt insulele Paxoi si Othonoi.
Corfu este cea mai nordica dintre insulele Ionice si una dintre cele mai populare destinatii ale Greciei. Cu o lungime de 58 de km si o latime de doar 25 km, Corfu este insula padurilor si a muntilor cu case mici, albe, ascunse in vai, cu plaje cu nisip auriu si locuitori vestiti pentru ospitalitatea lor.
Orasul Corfu se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploioase. In perioada estivala, temperaturile sunt intre 23 grade Celsius si 31 grade Celsius.
Acoperita de plantatii de maslini, chiparosi si lamai ,in plus, soarele, nisipul fin, marea albastra sunt motive irezistibile pentru care zeci de mii de turisti din intreaga lume vin si revin aici in fiecare an.

Informatii Turistice pentru Grecia

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " TOUR FN