Destinatii Europene

Bruxelles

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Belgia / Brxelles

Descriere Locatie:

Invecinandu-se cu Franta, Germania, Luxembourg si Olanda, Belgia impresioneaza vizitatorul prin peisajele sale variate: raurile si defileurile din Ardennes contrasteaza puternic cu campiile vaste ce ocupa o mare suprafata a tarii, impunatoarele paduri de la granita cu Luxembourg si Germania cu intinsele plaje de nisip ale coastei de nord.
Veti gasi in Belgia un tinut impresionant prin orasele sale istorice, cu numeroase castele si biserici ce va vor lasa amintiri de neuitat.
Metropola in care veti fi surprinsi sa auziti multe limbi straine si-a dobandit nu de foarte mult timp statutul de oras international, "capitala" Uniunii Europene si a Natiunilor Unite, in care locuiesc deopotriva birocrati, eurocrati, imigranti din Congo, Africa de Nord sau Turcia, care si-au pus amprenta asupra diversitatii culturale si culinare a locului. Privind dincolo de zgarie-norii si bulevardele impresionante ale orasului modern, veti descoperi intact spriritul vechii Belgii, care traieste inca in districtele de moda veche ale simplilor muncitori sau in cochetele cartiere burgheze.
Doua limbi oficiale se vorbesc in Bruxelles: flamanda, limba locuitorilor de origine germanica din partea de nord, si franceza.
Pe strazile acestui minunat oras va recomadam sa acordati o deosebita atentie detaliilor: magazine vechi cu detalii arhitecturale surprinzatoare, ziduri elegante construite in stilul Art Deco, usi si porti impodobite cu sculpturi intr-adevar neobisnuite, altare strecurate in peretii cladirilor de la colt de strada, purtand efigii ale Fecioarei Maria.
"Inima" orasului este piata Grand-Place, construita in stil baroc si gotic, unde puteti fi martorii paradei descendentilor din familiile patriciene la inceputul lunii iulie sau va puteti delecta cu piese de teatru si concerte in aer liber. In sud se intinde zona cunoscuta sub numele de Sablon, unde spriritul belgian de dinaintea secolului al XIX-lea s-a pastrat aproape intact. In nord - vechiul cartier muncitoresc Marolles, unde denumirile strazilor indica si astazi tipul mestesugurilor ce au fost practicate de vechii lor locuitori.
Turistul pasionat de frumos nu trebuie sa rateze vizitarea Muzeului de Arta, unde se afla cele mai importante lucrari ale lui Pieter Breughel - printre care si faimoasa Cadere a lui Icar - si ale lui Peter Paul Rubens sau a Muzeului de Arta Moderna, care se mandreste cu picturi ale lui Henry Moore, Francis Bacon, Dali sau Picasso.

Informatii Turistice pentru Belgia

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Butterfly Tourism