Destinatii Europene

Amsterdam

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Olanda / Amsterdam

Descriere Locatie:

LOCALIZARE

Amsterdam este capitala Olandei si se afla in sudul provinciei Olanda de nord, in apropierea Marii Nordului.

DE CE SA VIZITAM?

Orasul este cunoscut pentru portul sau istoric, pentru Rijksmuseum (Muzeul National) si pentru cartierul felinarelor rosii. De asemenea faptul ca acest oras este strabatut de numeroase canale a contribuit la supranumirea lui ca “Venetia Nordului”. De asemenea multi turisti aleg sa viziteze Amsterdam pentru vestitele “coffeeshops” unde se poate servi marijuana, acest lucru fiind tolerat de autoritatile locale.
Desi orasul poate fi vizitat in orice anotimp , iarna zilele sunt scurte si afara e prea frig pentru o plimbare confortabila.

DE NEUITAT...

Rijksmuseum (Muzeul National) - Cel mai mare muzeu de arta si istorie din Olanda unde se pot gasi lucrari celebre ale lui Vermeer , Rembrandt si ale altor pictori olandezi .

NEMO – Cel mai mare centru stiintific din Olanda,aici poti descoperi lumea stiintei si tehnologiei intr-un mod placut. Poti afla cum stiinta iti influenteaza viata de zi cu zi…

Muzeul Van Gogh- Muzeu dedicat pictorului. Desi nu se gasesc toate operele sale in acest muzeu,merita vizitat deoarece contine tablouri renumite ale pictorului.

Fabrica de bere Heineken – Desi nu mai este operationala, este foarte mediatizata si merita vizitata.

Cartierul felinarelor rosii – este cel mai mare si mai cunoscut cartier din Amsterdam, o atractie turistica majora; contine cateva sute de apartamente de o camera inchiriate de prostituate care isi ofera “serviciile” din spatele unei vitrine iluminate cu lumina rosie. Zona mai cuprinde Muzeul Sexului, Muzeul Canabisului si numeroase cafenele ce ofera clientilor o gama larga de produse pe baza de canabis.

Morile de vant – De Gooyer, De Otter, Molen van Sloten

Catedrala Westerkerk – are un turn inalt accesibil vizitatorilor de unde se poate vedea o priveliste minunata a orasului.

GASTRONOMIE

Olanda este cunoscuta pentru numeroasele sortimente de cascaval produse aici. Cele 2 tipuri principale sunt proaspat si uscat. Printre tipurile de cascaval proaspat sunt: Cumin (Komijn) si cascavalul de oaie sau de capra.
De asemenea trebuie sa gustati berea olandeza: Heineken –o bere renumita in intreaga lume, "witbeer" - bere alba si altele.
Sortimentele culinare olandeze cuprind "bitterballen" un tip local de piftele, "kroketten" avand consistenta piftelelor dar in forma cilindrica si "broodje haring" - sandvish de hering. De asemenea in noiembrie si decembrie puteti gasi “oliebollen” : turte facute din aluat dulce cu stafide si pudrate cu zahar.

SARBATORI TRADITIONALE

30 aprilie - Queens Day (Koninginnedag): Ziua Reginei . Desi regina Beatrix este nascuta pe 31 ianuarie sarbatoarea are loc de ziua mamei ei deoarece este prea frig in ianuarie.
Mai-iunie - Zilele Olandei: cel mai mare festival de muzica, opera, teatru si dans.
Iulie - 5 Days Off: Un festival de muzica electronica care are loc la inceputul lunii iulie in fiecare an.
Iulie-August : Festivalul International Comedytrain – la acest festival anual puteti asculta cei mai talentati comedianti din toate colturile lumii.
Ianuarie si iulie - Ziua internationala a modei : In acest festival se prezinta ultimele tendinte din moda europeana.

Informatii Turistice pentru Olanda

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene