Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Tunis

Untitled Document

Ambasada României în Republica Tunisia
Adresa: 18, Avenue d'Afrique, El Menzah V, BP-57-1004 TUNIS
Telefon: 00216-71-766.926
Fax: 00216-71-767.695
Site Web: http://www.ambassade-roumanie.intl.tn/
E-mail: ambroum@planet.tn
Ambasador: Dl. Sorin-Mihail TĂNĂSESCU

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români nu au nevoie de vize pentru călătorii turistice (durata maximă de şedere este90 de zile). Înainte de plecare vă recomandăm să contactaţi Ambasada Tunisiei la Bucureşti, situată în Str. Mihai Eminescu 50-54, etaj 4, ap. 10, sector 1, Telefon: 210.11.97;  211.06.86; Fax: 210.11.14
Dreptul de şedere pentru angajare în muncă este relativ dificil de obţinut datorită şomajului ridicat. Sunt acceptaţi cei care vor să lucreze în domenii pentru care există deficit de forţă de muncă autohtonă specializată, mai ales dacă au studii superioare. Este nevoie de aprobarea organelor de poliţie şi a Direcţiilor regionale de muncă, în funcţie de calificarea solicitanţilor. În general, pentru protejarea forţei de muncă autohtone, angajarea străinilor în majoritatea sectoarelor de activitate este descurajată. Dreptul de şedere pentru studii se poate obţine pentru perioada studiilor şi cu acordul ministerului local al învăţământului.
Se recomandă încheierea unor poliţe de asigurare acoperitoare, inclusiv pentru situaţii de accidente, spitalizări, decese, repatriere.
Pentru evitarea unor situaţii neplăcute se recomandă respectarea cu stricteţe a obiceiurilor şi tradiţiilor locale.
Este obligatorie completarea la intrarea în ţară a unui formular, în care se precizează scopul, durata, natura vizitei şi domiciliul. Orice schimbare de domiciliu se anunţă la organele de poliţie sau ale gărzii naţionale, în termen de trei zile.
Pentru informaţii suplimentare despre condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Tunisia, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile tunisiene:

Apeluri de urgenta

  • Poliţie 197
  • Pompieri 198
  • SOS Remorcare (71) 801-211; (71) 891-000
  • Urgenţe medicale (71) 569-600
  • SOS Ambulanţa (71) 725-555; (71) 599-900
  • Ambulanţă rapidă (71) 233-907

Reglementări vamale

Nu se aplică scutiri de taxe pentru bunurile introduse în Tunisia. Bunurile interzise la introducere sunt drogurile (sancţiunile sunt foarte aspre), armele, muniţiile, precum şi băuturile alcoolice şi ţigările, în cantităţi ce depăşesc nevoile proprii de consum. Pentru unele produse (sisteme video, camere de luat vederi, aparate TV, laptop etc., altele decât cele de uz turistic) se eliberează un document de introducere în ţară, pentru a putea fi acceptate la ieşire. Altfel, ele pot fi confiscate. Sume maxime de bani permise la intrare şi la ieşire: echivalentul a 5000 dinari tunisieni (cca. 3000 Euro) fără declaraţie. Peste această sumă este obligatorie, la intrare, declararea sumei, iar la ieşire, prezentarea fie a declaraţiei de la intrare, fie a unui document bancar justificativ. Bunurile deosebite trebuie declarate la intrare, pentru a putea fi scoase din ţară fără probleme.

Ultimile Oferte Turistice pentru Tunis