Destinatii Europene

Scandinavia- Ruta de Aur & Drumul Atlanticului

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
18 zile
Valabilitate Oferta:
16/07/2009 - 02/08/2009
Pret Total:
1250 € (69.44€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km )
Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre graficul rutelor si orasele de imbarcare la sfarsitul programului ). Sosire seara si cazare la Budapesta.
Ziua 2. CRACOVIA & VARSOVIA ( 730 km )
Mic dejun. Plecare spre Polonia cu tranzitarea Slovaciei. Popas in Cracovia pentru un tur panoramic: Catedrala gotica, Palatul Regal ( Zamek Krolewski ), orasul vechi. Continuarea drumului spre capitala Poloniei, Varsovia. Cazare.
Ziua 3. VARSOVIA - GDANSK ( 362 km )
Mic dejun. Tur de oras Varsovia. Se viziteaza: Piata Palatului, Palatul Regal (exterior), Catedrala Sf. Ioan, orasul nou. Plecare spre Gdynia dupa amiaza. Scurta oprire in Gdansk, oras cu iz medieval ce aminteste de perioada dominatiei cavalerilor teutoni si deopotriva cel mai mare port la Marea Baltica. Seara imbarcare pe vapor de la Gdynia pentru traversarea in Suedia ( traversarea se poate face si de la Swinoujsche la Ystad. Noapte la bord.
Ziua 4. KARLSKRONA - STOCKHOLM ( 480 km )
Sosire in cursul diminetii la Karlskrova / Ystad, in sudul Suediei. Traseul continua spre nord de-a lungul coastei, strabatand regiunea Kalmar. Sosire la Stockolm si cazare.
Ziua 5. STOCKHOLM
Mic dejun. Astazi vom descoperi frumusetea acestui oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Stockholm a fost numit si ‘Venetia Nordului’ datorita numeroaselor canale care brazdeaza orasul. Vizitam Muzeul Vasa, Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Orasul vechi ( Gamla Stan ), Primaria cu faimosul Salon Auriu, unde anual se tine banchetul consacrat decernarii Premiului Nobel. Dupa-amiaza imbarcare pe vapor pentru traversarea Marii Baltice in Finlanda, strabatand Arhipeleagul, printre numeroasele insule si insulite pitoresti, cele mai multe nelocuite. Noapte la bord.
Ziua 6. HELSINKI
Mic dejun pe vapor. Dimineta sosire la Helsinki, in Finlanda, ‘Tara celor 10.000 de lacuri’, a lui Mos Craciun, a saunei, a eschimosilor. Vizitarea orasului: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul, Templul subteran. Seara imbarcare din nou pe ferry-boat pentru intoarcerea in Suedia. Noapte la bord.
Ziua 7. STOCKHOLM – GJOVIK ( 580 km )
Mic dejun. Sosire dimineata din nou la Stockholm. Vizitarea Castelului Drottnigholm ( resedinta familiei regale ). Plecare spre Norvegia. Tranzitam Suedia, strabatand peisaje minunate cu paduri de foioase, reni, elani si lacuri sclipitoare. Popas la Örebro pentru vizitarea Castelului medieval (exterior), dupa care drumul continua spre Karlstad, pe malul Nordic al lacului Vanern, cel mai mare lac din Suedia. Intrare in tara fiordurilor, Norvegia. Cazare Gjovik.
Ziua 8. LILLEHAMER – TRONDHEIM ( 470 km )
Dupa servirea micului dejun, continuam trasel spre nord. Popas la Lillehammer (gazda jocurilor olimpice de iarna din 1994). Drumul continua pe Valea Gudbrandsdal, prin Dombas, traversand Muntii Dovrefjel. Sosire in cel mai nordic punct al excursiei, la Trondheim, al treilea oras ca marime din Norvegia si unul din cele mai pitoresti, situat la mai putin de 400 km de cercul arctic. Ne bucuram de “noptile albe”, cand soarele apune aici dupa miezul noptii, lasand in urma lui lumina unui amurg tarziu de vara. Cazare in Trodheim.
Ziua 9. DRUMUL OCEANULUI ATALANTIC ( 360 km )
Mic dejun. Tur panoramic Trodheim, continuam apoi traseul spre Kristiansund, unde putem vizita parcul idilic Kringsja sau putem urca pe Turnul de observatie Verden pentru a admira o panorama deosebita, cu Insula Gripp la orizont. Traseul ne duce de-a lungul faimosului “Drum al Oceanului” ( 8274 m ), intr-o aventura spectaculoasa pe Coasta Atlanticului, strabatand cele opt poduri peste o multime de insule si insulite. Ajungem la Molde, supranumit si “orasul trandafirilor” -oras deosebit de pitoresc, cu o clima temperata, situat in depresiunea Alpilor Romsdals. Cazare Molde.
Ziua 10. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. De la Andalsnes se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. Urcare pe promontoriul Dalsnibba pentru o panorama atotcuprinzatoare asupra fiordului Geiranger, una din cele mai bune ocazii pentru fotografii. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe spectaculosul Geirangerfjord ( traseu de linie ), cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.
Ziua 11. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lume. Debarcare si intalnire cu autocarul la Gudvangen si continuarea drumului spre Voss intr-o ascensiune captivanta de-a lungul canionului Stalheim. Oprire la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. Sosire la Bergen, “poarta catre fiorduri”. Urcare, optional, cu funicularul pe muntele Fløien pentru o minunata panorama asupra orasului si a fiordurilor. Cazare la Bergen.
Ziua 12. HARDANGERFJORD – GEIL – OSLO ( 495 km)
Mic dejun. Vizitarea orasului: Piata de flori si Peste, Biserica Sf. Maria, vechiul port. Continuam itinerariul spre Oslo, de-a lungul fiordului Hardanger, traversand cu ferry-boat-ul spre Brimmes. Drumul pana la Geil ofera un spectacol in sine: canionul Mabødal, cascada Vøringsfoss (cu o cadere verticala de 180 m). Popas la Geil (celebra statiune de iarna). Sosire in cursul dupa-amiezii la Oslo si timp liber. Cazare.
Ziua 13. OSLO – GOTEBORG – COPENHAGA ( 550 km )
Dupa servirea micului dejun, tur de oras Oslo: Parcul Sculpturilor Vigeland, Palatul Regal, Catedrala, Parlamentul, Primaria, (aici are loc ceremonia decernarii Premiului Nobel pentru Pace). Plecare spre Goteborg unde vom face un tur panoramic. Continuarea drumului spre Copenhaga. Traversarea cu ferry-boat-ul de la Helsinborg la Helsingør, in Danemarca. De pe vapor, in apropierea tarmului, se poate admira silueta sobra a castelului Kronberg, unde s-a derulat tragedia lui Hamlet. Scurta vizita la debarcare ( exterior ). Cazare Copenhaga.
Ziua 14. COPENHAGA
Mic dejun. Vizitarea capitalei daneze, cea mai europeana dintre capitalele scandinave: Palatul Regal Rosenborg, Palatul Christiansborg (resedinta oficiala a Reginei Margareta), Fantana Geflor, vechiul Port Nyhavn, enigmatica Mica Sirena (celebra sculptura din bronz asezata pe o stanca de granit la malul marii). Dupa amiaza libera la dispozitie. Seara optionala la Tivoli. Cazare Copenhaga.
Ziua 15. COPENHAGA – HAMBURG – BERLIN ( 615 km )
Mic dejun. Plecare spre Germania strabatand insula Falster pentru a ajunge la Rødby. Traversare cu ferry-boat-ul la Puttgarden, in Germania. Popas in Hamburg si tur panoramic: Biserica Sf. Mihail, zona portuara, centrul istoric. Continuarea drumului spre Berlin. Sosire si cazare Berlin (zona)
Ziua 16. BERLIN – DRESDA – PRAGA ( 350 km)
Mic dejun. Tur matinal al capitalei Germaniei: centrul istoric (Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstag – impresionant edificiu neo-renascentist, restaurat dupa incediul din 1933, adapostind astazi Parlamentul Germaniei reunite). Plecare spre Praga cu scurta oprire la Dresda: se viziteaza Zwingler –magnific ansamblu architectural baroc (exterior), Opera, Catedrala catolica. Cazare Praga.
Ziua 17. PRAGA – BUDAPESTA ( 530 km )
Dupa micul dejun, tur de oras Praga: Podul Carol, Catedrala Sf. Vit etc. Plecare spre Budapesta. Sosire seara in Budapesta. Cazare.
Ziua 18. BUDAPESTA – BUCURESTI ( 800 km )
Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in jurul orei 24.00, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Servicii incluse:
● transport cu autocar licentiat 3*;
● 14 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
● 3 nopti cazare pe vapor ( ferry-boat ) in cabine de 4 paturi, cu grup sanitar (vezi supliment cabina dubla );
● 16 mic dejunuri bufet;
● toate traversarile cu ferry–boat-ul pe traseu ( 8 traversari pe timp de zi ) ;
● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.

Nu sunt incluse:
● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice;
● croazierele pe Geirangerfjord 23 € ( ziua a 10-a ) si pe Sognefjord 29 € ( ziua a 11-a ) ;
● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 4 € (include o cafea sau o prajitura )
● taxa de intrare pe promontoriul Dalsnibba ( ziua 10 ) aprox 3 €, se achita local;
● suplimentul optional cabina dubla pe vapor (3 nopti) 105 €;
● alte servicii decat cele mentionate ;

Plecari:16 iulie
Loc in camera dubla 1250 euro
Supliment single 410 euro

Reducere copii max 12 ani: 10% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Grup minim 35 pers.


HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:

Varsovia : Radisson SAS hotel 5* ( situat central, www.warsaw.radissonsas.com )
Stockholm: Quality Hotel Nacka Stockholm 4* ( situat semicentral, www.qualityinn.com )
Gjovik: Quality Hotel Grand Gjovik 4* ( situat central, www.grandgjovik.no )
Trondheim: Quality Hotel Panorama 4* ( situ

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: VIRGIN TOURS