Destinatii Europene

Rusia – Noptile Albe Moscova – St. Petersburg

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
03/02/2011 - 25/07/2011
Pret Total:
799 € (99.88€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Rusia – Noptile Albe Moscova – St. Petersburg – Novgorod – Ringul de Aur
program avion 8 zile

Ziua 1. BUCURESTI - ST. PETERSBURG
Intalnire dimineata cu ghidul in aeroportul Henry Coanda, imbarcare si zbor spre St. Petersburg, ora 07.20 ( via Praga ). Sosim la St. Petersburg ora 15.45. (ora locala ). Transfer la hotel si timp liber. Cazare St. Petersburg.

Ziua 2. ST. PETERSBURG
Mic dejun. Vizitam St. Petersburg, supranumit ‘Venetia Nordului’ datorita numeroaselor palate si cladiri aliniate de-a lungul raului Neva. Orasul si-a pastrat grandoarea epocii tzariste, intruchipat in eleganta geometrica a peisajului urban. Tur panoramic si pietonal vizitand Fortareata Petru si Paul ( cea mai veche constructie a orasului ), B-dul Nevski, Catedrala, unde se odihnesc toti tarii Rusiei, de la Petru I la Nicolae al II-lea. Dupa-amiaza vom ajunge la Muzeul Hermitage, adapostit in fostul palat de iarna, principala resedinta a familiei imperiale. Vom vizita unul din cele mai mari muzee de arta din lume, prilej de a admira operele inestimabile ale unora din marii artisti europeni, clasici si moderni ( Monet, Renoire, Picasso, da Vinci, Michelangelo, Rubens etc ). Seara, optional, plimbare cu vaporasul pe raul Neva. Cazare St. Petersburg.

Ziua 3. ST. PETERSBURG & NOVGOROD
Mic dejun. Astazi vom avea ocazia sa vizitam cel mai important oras istoric din nord-vestul Rusiei, intr-o excursie optionala la Novgorod ( Veliky Novgorod ), situat la aprox 200 km. de St. Petersburg. Novgorod se mandreste cu cea mai mare varietate de monumente medievale din toata Rusia. Printre acestea se remarca frumoasa Catedrala Sf. Sofia, cu cele 5 domuri, cea mai bine conservara biserica din sec. al 11-lea si unul din cele mai vechi monumente crestine din toata Rusia. Vom vizita in continuare Kremlin-ul, care contine de asemenea cel mai vechi palat, folosit in trecut ca sala de intalniri a arhiepiscopilor. Dincolo de zidurile Kremlin-ului vom putea sa admiram cateva alte constructii crestine monumentale, cum ar fi Catedrala Sf. Nicolae sau Manastirea Yuriev. Excursia include pranz la un restaurant local. Cazare St. Petersburg.

Ziua 4. ST. PETERSBURG
Mic dejun. Excursie optionala la Peterhof ( Petrodvoret ), complex arhitectural de o rara frumusete, construit de Petru cel Mare, folosit in trecut ca resedinta de vara a tarilor Rusiei. Se pot admira Palaturile si Parcurile decorate cu fantani arteziene, canale si cascade, o veritabila simfonie a apelor, care amintesc de Versailles din Franta. Excursia continua dupa-amiaza cu o vizita la Tsarskoye Selo, cunoscut si ca Paltul Ecaterinei, situat la 25 km in afara orasului. Ca una din numeroasele resedinte ale familiei imperiale, Tsarskoye Selo este o veritabila capodopera arhitecturala baroca. Inconjurat de 600 de hectare de gradini si parcuri, decorat in nuante de albastru, alb si auriu, Palatul a devenit un reper turistic inconfundabil. Seara transfer la gara si imbarcare in tren pentru plecarea spre Moscova. Noapte in tren ( vagon de dormit ).

Ziua 5. MOSCOVA
Sosire in cursul diminetii la Moscova. Tur panoramic al metropolei incluzand Catedrala Sf. Vasile, Teatrul Balsoi, Catedrala Mantuitorului, Piata Rosie, Manastirea Novodevichiy, intrata in patrimoniul cultural UNESCO. Dupa-amiaza continuam cu vizitarea faimosului Kremlin, constructie fortificata monumentala situata in inima metropolei, care cuprinde patru palate si patru biserici inconjurate de ziduri si turnuri, astazi resedinta oficiala a presedintelui Federatiei Ruse. Cazare Moscova.
Ziua 6. MOSCOVA
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un `Tur al Metroului`, vizitand cateva statii dintre cele mai frumoase din lume, decorate cu candelabre si arcuri de marmura, construite cu peste 50 de ani in urma. Dupa-amiaza, excursie optionala la Serghiev Posad, lacasul Bisericii Ortodoxe Ruse incluzand Manastirea Sfintei Treimi (St. Sergius Lavra ) cu bisericile, Academia de Teologie si muzeul. Seara vom putea participa la o reprezentatie a Marelui Circ de la Moscova. Cazare in Moscova.

Ziua 7. RINGUL DE AUR ( VLADIMIR & SUZDAL )
Mic dejun. Astazi vom putea cunoaste o altfel de Rusie, diferita de tot ce am vazut pana acum, plecand intr-o excursie optionala indedita pe Golden Ring, magnifica regiune situata la nord de Moscova, cunoscuta in trecut cu denumirea ‘Zalesye’ ( dincolo de paduri ). Ringul de Aur cuprinde cateva orasele antice care pastreaza memoria celor mai importante evenimente din istoria Rusiei, cu rol covarsitor in formarea Bisericii Ortodoxe. Orasele au fost numite veritabile ‘muzee in aer liber’ , unde pot fi admirate monumente unice din arhitectura ruseasca din sec 11-18, incluzand kremlin-uri ( citadele rusesti ), manastiri, catedrale si biserici. Vom vizita doua din cele mai reprezentative orasele de pe Golden Ring, Suzdal si Vladimir, ambele pastrand atmosfera pastorala si izul medieval al cladirilor de un farmec aparte. Excursia include pranz servit la un restaurant local. Intoarcere seara in Moscova si cazare.

Ziua 8. MOSCOVA - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber in Moscova pentru vizite individuale, cumparaturi etc. Dupa-amiaza transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre tara, ora 17.15 ( via Praga ). Sosire in aeroportul Henri Coanda ora 00.25.

SERVICII INCLUSE:
• transport avion Bucuresti – St. Petersburg / Moscova – Bucuresti ;
• autocar modern, licentiat pe durata vizitelor si transferurilor ;
• cazare 6 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3*-4*: 3 nopti St. Petersburg si 3 nopti Moscova;
• 1 noapte in tren in cusete de 4 persoane ( vezi supliment clasa I cuseta 2 persoane );
• vizitele cuprinse in program;
• ghid din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PROGRAM:
• asigurarea medicala;
• taxele de aeroport si securitate, ghizi locali, intrari la obiectivele turistice 295 €;
• taxa de viza 50 € ;
• excursiile optionale ;
• biletele pentru transportul local, inclusiv pentru turul metroului in Moscova;
• supliment optional cuseta 2 persoane clasa I in trenul Moscova-St. Petersburg 65 €;
• alte servicii decat cele mentionate.

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
■ Croaziera pe raul Neva la St. Petersburg ( inclusiv transferuri ) 33 €
■ Novgorod ( cu pranz inclus ) 79 €
■ Peterhof & Tsarskoye Selo ( cu pranz inclus ) 79 €
■ Serghiev Posad 39 €
■ Ringul de Aur ( Soszdal si Vladimir cu pranz inclus ) 89 €

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:
Saint Petersburg: Hotel Azimuth 3* ( www.azimuthotels.ru )
Moscova: Hotel Cosmos 4* ( www.hotelcosmos.ru )

Nota: in anumite situatii hotelurile mentionate pot fi schimbate, oferindu-se alternative similare.

Mai multe detalii pe www.terrasejur.ro
Bogdan Straut 0720 499 288

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA