Destinatii Europene

Oferta Paste 2012 - Lisabona/Portugalia

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
13/04/2012 - 20/04/2012
Pret Total:
569 € (71.13€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona / Hotel Olissippo Marques de Sa 4*
Prezentare pe aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04.10 pentru imbarcare cursa TURKISH AIRLINES TK1042 cu decolare la ora 06.10 spre Lisabona via Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 07.30, trecere prin zona de tranzit a aeroportul, iar dupa reverificarea portii de imbarcare, decolare de la Istanbul cu TK1759 la ora 10.20. Aterizare Lisabona la ora locala 13.10. Dupa transfer la hotel Olissippo Marques de Sa 4* pentru cazare. Timp liber la dispozitie. .

Ziua 2 Lisabona – Tur Panoramic al orasului
Mi dejun. Tur panoramic al orasului Lisabona (3 ore) cu ghid local si insotitorul de grup. Turul panoramic de oras cuprinde o incursiune in Cartierul Belem cu cele mai frumoase monumente istorice din secolele XV-XVI, cu o scurta oprire la Turnul Belem – apartinand patrimoniului UNESCO (Torre de Belem), ce a constituit punctul de plecare al expeditiilor exploratorilor portughezi,
evenimente marcate printr-un monument ridicat cu ocazia comemorarii a 500 de ani de la disparitia Printului Henric Navigatorul (Padrao dos Descobrimentos). Se continua turul cu oprire la Manastirea Sf Jeronim- capodopera a stilului „Manuelin”apartinand de asemenea patrimoniului UNESCO (intrarea nu este inclusa), dupa care se ajunge in traditionalul Cartierul Alfama, cu stradute inguste si magazine ale mestesugarilor. Urmeaza Cartierul central Baixa cu spectaculoasele piete: Praca do Comercio, Rossio si Restauradores - considerata km 0 al Lisabonei. Turul se incheie cu Bulevardul Liberdade si Piata Pombal strajuita de statuia dedicata Marchizului de Pombal- prim ministru din sec. al XVIII-lea. Dupa amiza libera pentru explorarea orasului. Seara, puteti participa optional la Slujba de Inviere organizata la Biserica Ortodoxa Romana din Lisabona situata pe Rua Sao Marmede nr 18B, in apropierea Raului Tagus (un taxi costa 6-7 eur pt 4 pers.).

Ziua 3 Lisabona – Pranz inclus si optional seara „Fado”
Mic dejun. Timp liber. In Duminica Pastelui este inclus un pranz ce ofera un bufet de salate calde si reci, platou principal cu miel sau vita, desert, apa minerala si vin. Seara propunem optional ” Fado” – o seara cu muzica si mancare traditionala la renumitul Restaurant Sr Vinho. Tarif informativ excursie pt minimum 15 platitori: 85 euro/persoana ( tariful include: cina, spectacolul si transferul la restaurant si retur).

Ziua 4 Lisabona – Excursie optionala de ½ zi la Sintra-Cabo Da Roca-Cascais-Estoril
Mic dejun. Timp liber sau va propunem optional excursia la Sintra- Cabo Da Roca -Cascais Estoril. Excursia incepe cu vizita la Sintra- fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze cu vizitarea Palatului National, cu o oprire la Piriquita – pentru a gusta traditionalele „queijada” si „travesseiro”. Se va continua traseul spre Cabo da Roca - cel mai vestic punct al Europei Continentale. Vom merge spre Boca do Infierno si spre Cascais- sat pescaresc cu o magnifica panorama a golfului. La intoarcere spre hotel vom merge prin Estoril si vom admira cel mai mare Cazino din Europa. Tarfi informativ excursie pentru minimum 15 platitori: 55 euro/persoana ( tariful include ghid local si insotitor de limba romana, transportul).

Ziua 5 Lisabona – Excursie optionala de 1 zi la Obidos-Nazare-Batalha-Fatima
Mic dejun. Sau puteti opta pentru excursie la Obidos – Nazare - Batalha – Fatima. Se viziteaza orasul medieval Obidos cu casute albe traditionale si balcoane din fier forjat. Se acorda timp liber in Nazare – sat pescaresc tipic, pentru o cafea sau servirea pranzului (nu este inclus). Se continua drumul spre Batalha cu manastirea din secolul al XV-lea, capodopera a stilului gotic, apartinand patrimoniului UNESCO, iar punctul culminant al excursiei este Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima- cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia unde in 1917 au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria. Tarif informativ excursie pentru minimum 15 platitori: 69 euro/persoana (tariful include ghid local, insotitor de limba romana si transportul).

Ziua 6 Lisbona – Excursie optionala de ½ zi la Arrabida
Mic dejun. Timp liber sau optional excursie la Arrabida de jumatate de zi. Veti merge prin munti catre Arrabida – zona declarata Parc Natural. Drumul se continua spre la Sesimbra - un oras pescaresc, tipic strajuit de castelul medieval. Se continua drumul spre Setubal, unde vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si al celor mai inalte stanci de pe coasta Portugaliei. Orasul e impanzit de parcuri, terase si restaurante, iar una dintre cele mai interesante cladiri este Biserica Sf. Iulian care a fost proiectata de acelasi arhitect care a creeat Manastirea St. Jeronimos situata in Belem- Lisabona. La final se o oprire la Palmela. Sus pe varful colinelor de langa Palmela se vede un foarte frumos castel, ridicat in secolul al XII-lea, ce gazduieste toate comorile arheologice ale zonei, ce dateaza cu mult inainte de construirea acestuia. Tarif informativ excursie pentru minimum 15 platitori: 55 euro/persoana (tariful include ghid local, insotitor de limba romana si transportul).

Ziua 7 Lisabona
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare si cumparaturi, sau puteti vizita pe cont propriu Castelo de Sao Jorge. Acesta se afla pe un deal inalt al orasului Lisabona, avand o priveliste panoramica asupra Lisabonei. Localnicii spun ca din acest loc a inceput sa se ridice capitala Portugaliei; in secolul al V-lea aici erau fortificatii vizigote, apoi in secolul al VIII-lea pamantul a cazut in mana sarazinilor. Zidurile care se vad astazi au fost ridicate in timpul ocupatiei maure. Chiar inainte de a deveni capitala, pe aceasta asezare a fost resedinta casei regale portugheze.

Ziua 8 Lisabona - Bucuresti
Mic dejun. Dupa predarea camerelor se face transferul hotel-aeroport pt imbarcare la cursa TURKISH AIRLINES TK1760 cu decolare spre Istanbul la ora locala 14.10. Aterizare la Istanbul la ora locala 20.35, trecere prin tranzit si prezentarea la imbarcare pt cursa TK1040 spre Bucuresti cu decolare la ora locala 22.30. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora locala 23:55.

Servicii Incluse:
- 7 nopti cazare cu MIC DEJUN la hotel OLISSIPPO MARQUES DE SA 4*
- Pranz in Duminica de Paste conform explicatii program in data de 15 aprilie 2012
- transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport
- tur panoramic al orasului Lisabona (3 ore)cu ghid local si insotitorul vorbitor de limba romana
- transport avion Turkish Airlines - Otopeni Lisabona (via Istanbul) si retur;
- taxele de aeroport 180 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului)
- asigurarea medicala si storno.
- asistenta turistica in limba romana

Preturile nu includ:
alte excursii optionale, intrari la obiective turistice, cheltuieli personale, bacsisuri;

Hotel OLISSIPPO MARQUES DE SA 4* / Lisabona - www.hotelolissippomarquesdesa.com
Locatie : situat la 5 minute de mers pe jos de El Corte Ingles Mall, 2 minute de Muzeul Calouste Gulbenkian si 5 minute de statia de metrou Sao Sebastiao ce ofera la 2 statii distanta acces la Avenida da Liberdade. Renovat 2009.
Facilitati hotel: 164 de camere, restaurant Veranda do Marques, Cocktail bar, acces internet cu plata la 1,5 €/ora , room service, rent a car, schimb valutar, facilitati persoane cu dizabilitati, parcare cu plata 7,5 €/zi, camere pt nefumatori. Fumatul este interzis in toate spatiile publice si private.
Facilitati camere: A/C, TV satelit, telefon, minibar, uscator de par, seif, radio ceas AM/FM.

Bine de stiut !
Detinatorii „Lisabona Card” beneficiaza de urmatoarele avantaje:
- gratuitate pentru metrou si autobuze,
- reduceri semnificative pentru intrarea in muzee si expozitii (aproximativ 27)
- intre 5-10% discount la anumite magazine in Lisabona
Cardul poate fi achizitiont din aeroport sau centrul de informare turistice sau online pe www.askmelisboa.com.
La zborul Turkish Airlines puteti transporta 40 kg bagaj de cala dar o valiza sa nu depaseasca 32 kg si 8 kg bagaj de mana

Conditii de inscriere:
pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii sau card de identitate valabil;
la inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cu 2 saptamani inainte de plecare.
contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la curs BNR din ziua platii + 2%, (coeficient de risc valutar) ;
conditiile de participare si penalizare in caz de retragere, sunt prevazute in contractul de comercializare a pachetului de servicii, care trebuie semnat obligatoriu la inscriere si anume:
- anulare intre data confirmarii serviciilor si cu 30 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 20% din pretul pachetului de servicii;
- anulare intre 30-20 zile calendaristice inainatea datei de plecare : penalizare 25% din pretul pachetului de servicii;
anulare intre 19-15 zile calendaristice inainatea datei de plecare : penalizare 35% din pretul pachetului de servicii;
- anulare intre 14-8 zile calendaristice inainatea datei de plecare : penalizare 50% din pretul pachetului de servicii;
-anulare intre 7 - 4 zile calendaristice inainatea datei de plecare : penalizare 80% din pretul pachetului de servicii;
- anulare cu 3 zile calendaristie inaintea datei de plecare sau neprezentarea la program: penalizare 100% la pachetul complet.

Atentie !!! Biletele de avion sunt nerambursabile si nemodificabile din momentul emiterii lor. Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00);
Hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel,

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
13-Apr-12 - 20-Apr-12569

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: ACTIV TOURS & TRAVELS