Destinatii Europene

Italia la superlativ

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
18/07/2013 - 25/07/2013
Pret Total:
645 € (80.63€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Italia la superlativ:
Toscana – Cinque Terre – Portofino
(P)


Plecari: 18.07, 08.08.2013
(7 nopti / 8 zile)


Ziua 1: Bucuresti – Florenta
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 05:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia cu decolare la ora 06:25. Sosire in Roma si imbarcare pe zborul spre Florenta. Sosire in Florenta la ora 10:45 urmata de un tur de oras panoramic de aprox 3 ore cu autocar si ghid local. Orasul numit “perla Renasterii” isi merita cu prisosinta locul pe harta oricarui calator, iar in timpul turului de oras veti putea admira cateva dintre cele mai renumite atractii ale orasului: Catedrala, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio. Transfer cu autocarul la hotel. Cazare la hotel Raffaello 4* (standard local) sau similar in Florenta.

Ziua 2: Florenta – orasul artelor
Mic dejun continental la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar va propunem pentru azi timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 3: Excursie optionala Siena si San Gimignano
Mic dejun continental la hotel. In aceasta zi va propunem sa explorati o alta parte reprezentativa a Toscanei. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piata principala Campo este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si neagra are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Continuam cu vizita oraselului medieval fortificat San Gimignano care evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc. Orasul este renumit pentru cele 13 turnuri ale sale construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Vom incheia cu o degustare de vinuri la o ferma din renumita regiune viticola Chianti. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 4: Excursie optionala Chianti
Mic dejun continental la hotel. Excursie optionala in regiunea vinurilor - Chianti. Vom vedea peisaje tipice toscane si ne vom opri pentru o degustare de vinuri la una din ferme. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 5: Florenta – Pisa – Lucca – La Spezia
Mic dejun continental la hotel. Azi vom parasi Florenta si ne vom indrepta spre o alta regiune importanta a Toscanei: ne vom opri mai intai la Pisa pentru a vedea celebrul sau turn inclinat, probabil una dintre cele mai celebre cladiri din lume (shuttle bus Pisa, aprox 2 Euro/ persoana nu este inclus). Continuam cu vizita unui alt oras medieval fortificat aflat in apropiere de Pisa: Lucca, renumit pentru catedrala sa care este una dintre cele mai complicate din Toscana, pentru zidurile fortificate dar si pentru faptul ca este orasul natal al compozitorului Giacomo Puccini. Plecare spre Cinque Terre si cazare in zona La Spezia la hotel My One 4* sau similar.

Ziua 6: Cinque Terre
Mic dejun. Azi vom descoperi unul dintre secretele bine ascunse ale Italiei: Cinque Terre, denumire care se refera la 5 orase deosebit de frumoase construite pe pantele abrupte ale Rivierei Ligurice. Transfer cu autocarul la gara din La Spezia de unde vom lua trenul pentru a ne deplasa la cele 3 orase pe care le vom vizita (tururi pietonale): Riomaggiore, Manarola si Monterosso al Mare. Intoarcere cu trenul in La Spezia unde ne vom imbarca in autocar pentru transfer la Genova. Sosire in Genova si cazare la hotel Holiday Inn Genoa City 4* sau similar.

Ziua 7: Genova - Santa Margherita Ligure - Portofino
Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur panoramic al orasului Genova numit si “La Superba” datorita trecutului sau glorios. Genova este locul de nastere al lui Cristofor Columb si unul dintre cele mai importante porturi maritime din Europa. Una dintre cele mai importante atractii turistice din oras este “Strade Nuove” (strazile noi) care a fost declarata de Unesco Patrimoniu Universal datorita faptului ca este primul exemplu din Europa de planificare si dezvoltare urbana. Aici se afla “Palazzi dei Rolli”, o succesiune de resedinte nobiliare construite intre sec XVI – XVIII in stil renascentist si baroc. Continuam cu vizita a doua statiuni renumite: eleganta Santa Margherita Ligure si celebra Portofino, loc renumit inca din vremea romanilor datorita climei sale perfecte. Plecare spre Milano si cazare la hotel Ibis Milano Centro 3* sau similar.

Ziua 8: Milano – Bucuresti
Dimineata devreme transfer la aeroportul din Milano pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia (in cazul in care nu este timp suficient, micul dejun va fi la pachet). Decolare din Milano la ora 10:00, sosire in Bucuresti la ora 13:10.


Pret/ persoana (loc in camera dubla):
Plecare 18.07: 645 Euro
Plecare 08.08: 725 Euro
Reducere a treia persoana adulta in dubla (pat suplimentar): 20 Euro
Supliment camera single: 155 Euro
Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane


Servicii incluse in pret:
- zbor Bucuresti – Florenta (via Roma) si retur Milano – Bucuresti, compania ALITALIA
- 7 nopti cazare cu mic dejun astfel: 4 nopti in Florenta la hotel 4*, 1 noapte zona La Spezia – Cinque Terre la hotel 4*, 1 noapte Genova la hotel 4*, 1 noapte Milano la hotel 3*
- transferuri cu autocarul aeroport Florenta – hotel Florenta si hotel Milano – aeroport Milano
- tur de oras in Florenta cu autocar si ghid local (aprox 3 ore)
- vizite in Pisa si Lucca cu ghid local (aproximativ 3 ore ambele)
- excursie de o zi la Cinque Terre cu ghid local, se viziteaza 3 orase
- transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre orasele din Cinque Terre
- scurt tur de oras panoramic in Genova (aprox 2 ore)
- vizita Santa Margherita Ligure
- vizita Portofino cu ghid local
- insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport: 175 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- biletele de intrare la obiectivele turistice
- taxele de oras/ statiune pentru Italia, intre 1 Euro – 2 Euro/ persoana/ noapte, se achita direct la hotel
- excursiile optionale (Siena, San Gimignano si Chianti)
- shuttle bus in Pisa, aprox 2 Euro/ persoana/ sens
- bauturile la mese
- asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (aprox 15 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

Orar de zbor informativ (ore locale):
Bucuresti 06:25 – Roma 07:35 / 09:45 - Florenta 10:45
Milano 10:00 – Bucuresti 13:10

Informatii utile:
Termen limita de inscriere: cu 40 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 24 – 20 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/ persoana. Pentru grup mai mic de 20 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Inscrierea se face pe baza achitarii unui avans de 50% din suma totala. Documente necesare pentru calatorie: pasaport sau carte de identitate valabile minim 6 luni

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

Observatii:
 Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Italia. Aceste standarde sunt specifice pentru Italia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 cazarea la hotel se face dupa ora 14:00. In ultima zi a excursiei, camerele se elibereaza la ora 11:00.
 copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
 conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective
 distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
 hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii
 In camerele in care se pot caza 3 persoane, patul suplimentar pentru a III-a persoana poate fi un pat pliant. Camerele in care se pot caza 3 persoane nu sunt neaparat mai mari decat camerele standard, de aceea spatiul din aceste camere poate fi limitat.
 agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
 agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este majorata de compania aeriana. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc s

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel