Destinatii Europene

Israel - Iordania - Egipt, circuit 8 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
01/06/2011 - 01/11/2011
Pret Total:
539 € (67.38€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

ISRAEL - IORDANIA - EGIPT
8 zile , Avion, Plecare:

Ziua 1. BUN VENIT IN TARA FAGADUINTEI !
Intalnire cu ghidul dimineata in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor direct catre Tel Aviv, ora 6.00. Sosim la ora 08.35. Vizitam vechea cetate-port Yaffo, cu Biserica Sf. Mihail si Biserica Sf Petru si Casa lui Simon Tabacarul. Continuam cu Tel Aviv-ul modern, cel mai mare oras al tarii, incepand cu faleza, unde vom intalni hoteluri dintre cele mai renumite din lume. Deplasare in nord de-a lungul coastei, trecand pe langa Cesareea, unde vom vizita Apeductul Roman, si ajungem la Haifa, unul din superbele orase de la Marea Mediterana si al treilea oras ca marime din Israel. In afara de frumusetea amplasarii in trepte a orasului, acesta este renumit si prin faptul ca este centru mondial al religiei Bahai. Vom vizita Biserica Stella Maris, Templul cultului Bahai cu admirabilele gradini terasate ( patrimoniu UNESCO ), Grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Ne indreptam dupa-amiaza spre Nazareth, orasul copilariei lui Iisus, incheiind ziua cu o scurta ascensiune pe Muntele Tabor, cunoscut ca locul Transfigurarii lui Iisus. Vom vizita Biserica Transfigurarii, impartita deopotriva de catolici si de ortodocsi, partea ortodoxa fiind prima asezare religioasa construita de crestinii romani pe Pamantul Sfant ( 1862 ). Cazare si cina Nazareth.

Ziua 2. PE URMELE LUI IISUS
Mic dejun. Coborim spre Marea Galileei. Poposim la Kibutz Yardenit, locul Botezului in apele Iordanului, unde raul se varsa in mare. Vom putea sa participam la ritualul de binecuvintare in Iordan, in camasi albe şi lungi. Optional, putem face o croaziera pe Marea Galileii cu pranz inclus ce contine si Pestele Sf. Petru. Evanghelia dupa Matei: „El i-a zis: Vino! Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa şi a venit catre Iisus". Ne deplasam spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfantului Petru. Continuam apoi traseul spre Tabgha, locul unde Hristos a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, vizitand aici Biserica Multiplicarii. Urmatorul popas va fi pe Muntele Fericirilor, o colina domoala, de 560 m inaltime, in mijlocul campiei, de unde putem privi la Marea Galileei. Cina si cazare in Nazareth.

Ziua 3. IN TINUTUL GALILEEI
Dupa micul dejun, vizitam Biserica Bunei Vestiri din Nazareth, inaltata pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anuntat-o pe Fecioara Maria ca va naste Fiul Domnului, dupa care vizitam Biserica Ortodoxa Greceasca Sf. Gabriel, unde in altarul mic si intunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii. Plecam spre Cana Galileei, locul unde Hristos a facut prima minune, transformand apa in vin, in casa lui Simon Cananitul. Continuam pelerinajul prin Valea Iordanului si ne oprim la Manastirea Sf. Gherasim, indreptandu-ne apoi spre Ierihon ( Autoritatea Palestiniana ), cel mai vechi oras din lume, atestat documentar inca din anul 9000 i.Hr, situat in cel mai jos loc de pe glob ( 400 m sub nivelul marii ). Vizitam Asezamantului Romanesc din Ierihon, cu vedere panoramica catre Muntele Ispitirii. In drumul spre Ierusalim vom face un scurt popas pentru baie la Marea Moarta si vizita la fabrica de cosmetice de la Qumran. Cina si cazare in Ierusalim.

Ziua 4. BETHLEEM & CETATEA SFANTA
Dupa micul dejun, plecam spre Bethlehem, locul naşterii lui Iisus. Trecem in zona de Autoritate Palestiniana, vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului ( ridicata de Imparateasa Elena peste pestera în care s-a nascut Iisus ), Grota Laptelui si Biserica Pastorilor. Trecem granita si ne indreptam spre Ierusalim. Urcam apoi pe Muntele Sion şi ne inchinam la Biserica Adormirii Maicii Domnului si la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani, s-a petrecut Cina cea de Taina. Vizitam in continuare Mormantul Regelui David, Temnita unde a fost tinut Isus si Zidul Plangerii. Cina si cazare in Ierusalim.

Ziua 5. IERUSALIM - DRUMUL CRUCII !
Mic dejun. Ierusalim, Orasul Sfant, Cetatea lui David ! Urcam pe Muntele Maslinilor, trecem prin Gradina Ghetsemani, cu maslini batrani, locul unde Mantuitorul a fost vandut de catre Iuda. Vizitam Biserica Tatal Nostru (unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai si unde a fost prins), Biserica Natiunilor şi Biserica Mormantului Maicii Domnului. Apoi privim Valea Gedronului, presarata cu mormintele celor care doresc sa invie primii si Poarta de Aur prin care va intra Mantuitorul la cea de-a doua venire. Intram in Cetatea Sfanta prin „Poarta Leilor", una dintre portile vechi ale cetatii. Continuam pe Via Dolorosa, parcuragand Drumul Crucii, cu cele 14 opriri ale lui Iisus Hristos. Vizitam Biserica Sfintei Invieri, ne inchinam la Sfantul Mormant de pe Golgota, Piatra Ungerii, Capela Aratarii lui Hristos. Cina şi cazare in Ierusalim.

Ziua 6. IERUSALIM - BETHANY - EIN KAREM - LIDA - TEL AVIV
Mic dejun. Plecare din Cetatea Ierusalim-ului catre Ein Karem pentru a vizita Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatoru, apoi ne deplasam la Bethany, situat pe colina sudica a Muntelui Maslinilor, unde Iisus a savarsit miracolul invierii lui Lazar dintre morti. Vizitam Mormantul lui Lazar si plecam mai departe in sud de-a lungul Marii Moarte spre Eilat, cu popas la Masada, sit arheologic deosebit de insemnat, de vechi palate si fortificatii romane, ridicat de Irod cel Mare, astazi inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Masada a fost ultimul refugiu al iudeilor in fata cuceriri romane. Sosim la Eilat, oras-statiune la Marea Rosie, transfer la hotel si timp liber. Excursie optionala la Sfanta Ecaterina si la Muntele Sinai ( cu innoptare la Sf. Ecaterina ). Cazare si cina Eilat ( pentru turistii care au optat pentru excursia optionala, cazarea si cina se face la destinatie ).

Ziua 7. SF. ECATERINA & MUNTELE SINAI
Pentru turistii care au optat pentru excursia optionala, trezirea se face dimineata devreme, ora 01.00 iar la 01.30 se pleaca catre muntele Sinai si se urca la locul in care Moise a primit Tablele legii. Dupa rasaritul soarelui, aproximativ ora 06.20, se incepe coborarea muntelui. Viziteaza Manastirea Sfanta Ecaterina. Turistii din Eilat au timp liber. Optional se poate vizita Observatorul Subacvatic. Toti turistii se intorc in Israel la Eilat si timp liber pentru odihna. Cina si cazare in Eilat.

Ziua 8. IORDANIA
Mic dejun. Timp liber in statiunea Eilat la Marea Rosie sau optional excursie ( cu pranzul inclus ) in Iordania, tranzitand cu autocarul statiunea Aqaba de la Marea Rosie. Sosim la Petra, denumita si 'Orasul Roz', unde intalnim un spectaculos peisaj arhitectonic, faimosul 'Siq' ( culoar de cca. un km sapat in stancile abrupte chiar la intrarea in oras), drumul spre 'Comoara' ce serpuieste pe marginea canionului si zeci de monumente interesante: temple, bai, Teatrul Roman, piete etc. Intoarcere in Israel. Seara transfer la aeroportul din Tel Aviv pentru zborul de intoarcere in tara.

Ziua 9. LA REVEDERE, TARA SFANTA !
Imbarcare si zbor spre tara, plecare ora 00.45. Sosire in Bucuresti Henri Coanda ora 03.30

Tarif: 539 euro/pers


SERVICII INCLUSE:

● transport avion charter Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti si autocar modern, climatizat pe durata traseului;
● cazare 7 nopti cu demipensiune in hoteluri de 3* - 4*: 2 nopti Ierusalim, 2 nopti Nazareth sau Tiberias, 3 nopti Eilat;
● vizitele cuprinse in program;
● ghid din partea agentiei pe traseu si ghid local insotitor, vorbitor de limba romana, specializat in pelerinaje religioase.

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● asigurarea medicala;
● taxe de aeroport si securitate si taxele locale de transport 175 € ;
● intrarile la obiectivele turistice 45 € ;
● bacsisuri obligatorii 35 € ;
● alte servicii decat cele mentionate

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS