Destinatii Europene

ISRAEL – IORDANIA

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
02/09/2013 - 09/09/2013
Pret Total:
689 € (86.13€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Pe drumurile Crestinatatii
ISRAEL – IORDANIA
(P)


Tiberias – Marea Galileii – Amman – Petra – Marea Moarta – Jeriho – Bethleem – Ierusalim
Actiune organizata in colaborare cu Ag.”Eland Tours”-Haifa/Israel

Transport: avion compania El Al & autocar
Plecari: 21.05; 02.09.2013.

Ziua 1: BUCURESTI – HAIFA – TIBERIAS
Intalnire la ora 08:30 pe Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, cu reprezentantul agentiei. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa El Al 574, Bucuresti (10:45) - Tel Aviv (12:20). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oraş-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Mănăstirii Stela Maris. Vom admira Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase suspendate. Părăsim Haifa şi ne îndreptam spre Cana –Galileii, vizitarea Bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului - transformarea apei in vin. Continuam spre orasul Tiberias la “Marea” Galileii. Cină si cazare hotel categoria ”turist” in Tiberias.

Ziua 2: MUNTELE TABOR – NAZARET – CAPERNAUM -TIBERIAS
Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă (transfer maxi-taxi: 5 Euro/persoana, se achita la Agentie). Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sfiintilor Ioachim şi Ana şi a Bisericii Ortodoxe Sf. Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos - Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Capernaum – supranumit „Oraşul Domnului”, Tabgha unde Iisusa savarsit minunea inmultiriipainilor si pestilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL (in functie de timpul disponibil), mini-croaziera cu o copie a ”barcii lui IIsus”, pe apele marii Galilei (pret informative: 10 euro/persoana). Cina si cazare hotel in Tiberias.

Ziua 3: TIBERIAS – VALEA IORDANULUI – AMMAN
Mic dejun. Deplasare Tiberias-Raul Iordan-Chibut Yardenit, ”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben Shean (Decapolis), vom trece peste podul Seik Husein, apa Iordanului, trecând din Israel în Iordania. Deplasare la Jeras (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare in Amman, hotel Region 3*(similar).

Ziua 4: AMMAN – PETRA – AMMAN
Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Petra (cca. 3h30min/sens). Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice şi moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5km). Părăsim Petra şi trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cină şi cazare hotel in Amman.

Ziua 5: MUNTELE NEBO – BETHLEEM
Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Deplasare spre valea Iordanului, vizitarea locului real al Botezului lui Iisus. Continuam spre graniţă şi vom trece din Iordania în Israel în dreptul oraşului Ierihon. Prima oprire: Qumran, in apropierea Marii Moarte (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice&restaurant/autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45min.), posibilitati biae(!). Intram in Cisiordania (viitorul stat Palestinian), pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ieriho. Vizita la Biserica si Caminul Românesc. Cina si cazare la hotel 3*sup./ 4* in Bethleem.

Ziua 6: BETHLEEM – IERUSALIM – VIA DOLOROSA
Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului”, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina şi Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. Ierusalim. Vom intra in Cetate prin poarta Sf. Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Cina si cazare hotel in Bethleem.

Ziua 7: MUNTELE MASLINILOR – MUNTELE SION
Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” (locul primei biserici din lume), Mormantul Marelui Rege David. Intram in Sfanta Cetate prin Poarta Sion, vizita in zona sitului arheologic ”Cardo” si la Zidul Plangerii. Cină şi cazare in Ierusalim, hotel 4*.

Ziua 8: EIN KAREM –LUD (LIDA) - AEROPORT BEN GURION
Mic dejun. Deplasare la Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan ridicata pe locul naşterii Sf. Ioan Botezatorul şi Fantana Fecioarei Maria. Continuam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe Biruitorul (unde se afla moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat). Vizita in cetatea Jaffa. Deplasare spre Aeroportul International ”Ben Gurion” Te Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare cursa El Al LY 571 cu decolare la ora 17:00 si sosire la Bucuresti la ora 20:50 (orele plecare/sosire, pot suferi modificari nesemnificative).

PRET/PERSOANA:
689 Euro (loc in camera tripla),
699 Euro (loc in camera dubla).
Supliment camera single: 200 Euro

SERVICII INCLUSE:
 transport avion Bucureşti - Tel Aviv - Bucureşti cu Compania EL AL,
 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez), la hoteluri 3*/4* (camera cu grup sanitar/propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu): 2 nopti Tiberias, 2 nopti Amman, 2 nopti Bethleem, 1 noapte Ierusalim,
 transport autocar modern (a/c), pentru executarea programului in Israel ,
 intrari la obiectivele turistice din Israel,
 asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire si la plecare,
 ghizii locali vorbitori de limba romana, la principalele obiective in Bethleem si Ierusalim,
 autocar (a/c) si ghid iordanian, 3 zile in Iordania,
 insotitor roman de grup/Tour Leader.

NU SUNT INCLUSE IN PRET, DAR SUNT OBLIGATORII:
 taxele de aeroport: 160 Euro/persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie,
 taxa intrare/iesire Iordania: 16 Euro/persoana (se achita la agentie).
 biletele de intrare la obiectivele turistice din Iordania: 75 Euro/persoana (din care intrarea la Petra: 55 Euro/persoana) - se achita la agentie
 Transfer micobuz Muntele Tabor: 5 Euro/persoana (se achiata la Agentie)
 “tips” (bacsisuri), obligatorii in zona: 30 Euro/persoana in Israel si 10 Euro/persoana in Iordania (pentru ghizii locali, soferi, hoteluri si restaurante), care se vor achita delegatiilor Firmelor colaboratoare din Israel si Iordania.
 Bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program;
 asigurare medicala si asigurare storno

IMPORTANT:
Persoanele care au pasaport temporar cu valabilitate 1 an de zile NU AU ACCES IN REGATUL HASEMIT AL IORDANIEI. Pasapoartele acceptate pentru zona respectiva sunt numai acelea cu valabilitate de minim 5 ani!

GRUP MINIM: 35 PERSOANE
Supliment grup 25-34 persoane: 25 euro/persoana.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: cu 15 zile inainte de data plecarii, cand se depun actele pentru obtinerea vizei de Iordania.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
 Documente necesare calatoriei: pasaport valabil,cel putin 6 luni de la data intoarcerii (pentru acces Israel si viza Iordania, numai copie xerox).
 Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel