Destinatii Europene

Excursie de 19 zile in Noua Zeelanda la volanul un

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
19 zile
Valabilitate Oferta:
01/05/2010 - 30/04/2011
Pret Total:
1290 € (67.89€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Excursie de 19 zile in Noua Zeelanda la volanul unui vehicul inchiriat


Cine nu viseaza la un zbor spre Noua Zeelanda, Aotearoa – „Country of the Long White Cloud” („Tara norilor albi lungi” in limba maori)?

De partea cealalta a lumii, la polul opus continentului european, cele doua insule, de Sud si de Nord ale Noii Zeelande, se intind pe o suprafata de 1600 de kilometri.
Printre iubitorii naturii, Noua Zeelanda trece drept una dintre ultimele zone ferite de turismul in masa. Intinderi nesfarsite de plaja, fiorduri pronuntate, ferigi arborescente si gheizere, universul montan impresionant al Alpilor de Sud si pasiunile nemarginite, toate ofera iubitorilor naturii momente unice. Putine alte locuri din lume expun o asemenea diversitate a peisajului pe o suprafata relative restransa. Privelistile spectaculoase si varietatea florei si a faunei sunt obiectivul acestei calatorii.
Frumusetea naturala regasita in Parcul National Fiordland constituie una dintre cele mai impresionante experiente ale acestui voiaj. O calatorie cu barca in Stramtoarea Milford va fi cu siguranta de neuitat. De asemenea, excursiile cu barca in Bay of Islands si Parcul National Abel Tasman sunt experiente unice.


HARE MAI! Bun venit in Noua Zeelanda!


Ziua 1 – Auckland
Ajungeti la Aeroportul Auckland de unde ridicati autoturismul inchiriat. Pe drumul spre hotel faceti cunostinta cu Auckland - „Orasul Velelor”. Puteti merge la Muntele Eden – con vulcanic stins - unde va puteti bucura de o vedere panoramica asupra orasului. Sau va puteti continua drumul spre eleganta suburbie „Parnel” si spre portul Auckland. Restul zilei va sta la dispozitie: puteti alege o plimbare de-a lungul portului sau prin mall-urile din centrul orasului.
Cazare: Eden Park B&B (Premium) www.bedandbreakfastnz.com
Cazare: Bavaria B&B (Budget) www.bavariabandbhotel.co.nz

Ziua 2 – Auckland – Dargaville – Padurea Waipoua Kauri – Bay of Islands (Mic dejun)
Dimineata devreme plecati din Auckland, treceti peste Harbour Bridge si continuati de-a lungul coastei Hibiscus pana la Matakohe, unde veti vizita renumitul muzeu Kauri si Paper Museum (optional). Dupa amiaza ajungeti la Padurea Waipua Kauri unde puteti vedea ferigi arborescente tipice si copaci gigantici Kauri cu o vechime de 1200 de ani. Calatoria continua prin Opononi, de-a lungul Golfului Hokianga spre Bay of Islands.
Cazare: Clearwater Retreat, Paihia (Premium) www.clearwaterretreat.co.nz
Cazare: Seascape Bay of Islands, Opua (Budget) www.paihia.co.nz/Entry.cfm?WPID=3900

Ziua 3 – Calatorie cu barca – Russell – Paihia (Mic dejun)
In aceasta zi puteti alege sa mergeti de-a lungul plajei „Ninety Mile Beach” pana in nordul insulei, la Capul Regina sau puteti lua parte la o excursie cu barca in Bay of Islands, paradisul subtropical al Noii Zeelande de unde puteti ajunge la renumita crapatura in roca „Hole in the rock” (optional). Puteti face o oprire in Russell, cel mai vechi oras din Noua Zeelanda, fosta capitala. Puteti vizita Waitangi (optional), unde in 1840 s-a semnat tratatul fundamental dintre Coroana Britanica si bastinasii maori. Tratatul de la Waitangi are in continuare o importanta deosebita pentru convietuirea celor doua culturi.
Cazare: Clearwater Retreat, Paihia (Premium) www.clearwaterretreat.co.nz
Cazare: Seascape Bay of Islands, Opua (Budget) www.paihia.co.nz/Entry.cfm?WPID=3900

Ziua 4 – Paihia – Auckland - Peninsula Coromandel (Mic dejun)
Dimineata devereme plecati cu autoturismul inchiriat spre Peninsula Coromandel, trecand prin Whangarei si Auckland. Puteti face o plimbare prin orasul Thames si puteti cerceta putin istoria Peninsulei Coromandel.
Cazare: Cotswold Cottage, Thames (Budget & Premium) http://www.cotswoldcottage.co.nz/

Ziua 5 – Coromandel – Rotorua (Mic dejun)
In acesta zi va puteti petrece timpul pe plajele coastei de est. Principalele atractii turistice sunt Catedrala Cove, Hahei Marine Reserve si „plaja cu ape firebinti” - Hot Water Beach, unde va puteti sapa singuri bazinul direct pe plaja (in functie de flux si reflux). Va sugeram o calatorie cu barca de-a lungul coastei pentru a descoperi Rezervatia Marina (optional).
Dupa amiaza ajungeti la Rotorua, principalul punct de atractie al Insulei de Nord. Acest oras balnear dispune de o multitudine de izvoare termale minerale. Rotorua este totodata centrul culturii Maori. Seara puteti lua parte la „Hangi”, o traditie culinara a bastinasilor maori prin care mancarea este preparata intr-o adancitura sapata in pamant (optional). Dupa ospat, maorii canta si danseaza iar dumneavoastra aveti ocazia de a le descoperi cultura. Faceti cunostinta cu „dansul cultural” Haka (provocare) al maorilor, cu manuirea bilelor poi simbolizand zborul pasarilor, toate acestea acompaniate de cantece armonioase (optional).
Cazare: Country Oaks, Rotorua (Premium) http://www.countryoaks.co.nz/
Cazare: Serendipity Homestay, Rotorua (Budget)

Ziua 6 – Tinutul gheizerelor – Rainbow Springs si Simbolul Kiwi (Mic dejun)
Va puteti petrece intreaga zi in Rezervatia Termala Whakarewarewa si in zona Waiotapu, renumite pentru namolul fierbinte si gheizere (optional); astfel veti simtiti „pulsul pamantului”. La intervale neregulate de timp apa tasneste si se imprastie in particule fine in aer. In Rainbow Springs (optional) puteti vedea simbolul national al Noii Zeelande, pasarea kiwi, pasare de noapte incapabila sa zboare. La Kiwi Encounter (optional) puteti afla mai multe despre acesta renumita pasare.
Cazare: Country Oaks, Rotorua (Premium) http://www.countryoaks.co.nz/
Cazare: Serendipity Homestay, Rotorua (Budget)

Ziua 7 – Rotorua – Taupo – Parcul National Tongariro (Mic dejun)
Treceti print-o importanta zona forestiera si ajungeti la impresionantele Cascade Huka. Centrala termica de la Wairakei prezinta interes din punct de vedere tehnic. Lacul Taupo este cel mai mare lac din Noua Zeelanda, de origine vulcanica. State Highway 1 (Autostrada 1) trece pe langa marginea lacului.
Ajungeti in centrul Parcului National Tongariro, cel mai vechi parc national din Noua Zeelanda, in care puteti admira peisaje vulcanice impresionante. Va puteti plimba prin acest parc in care se gasesc trei vulcani partial activi cu o altitudine de 2700 de metri.
Cazare: Spiral Gardens, Raurimu (Premium) www.travelwise.co.nz/listings/Spiral_Gardens.html
Cazare: Fernleaf Taumarunui (Budget) www.bnb.co.nz/taranaki/results/listing_details.html?lid=2007


Ziua 8 – Parcul National Tongariro – Wellington (Mic dejun)
Calatoria continua spre sud, prin tinuturile fertile din Levin spre Wellington. Capitala Noii Zeelande este partial asezata pe un teren recuperat din mare, in zona portului si a formatiunilor abrupte adiacente Stramtorii Cook. Wellington este capitala Noii Zeelande inca din 1865, fiind astfel si centrul politic al tarii. Puteti face un tur al orasului si puteti de asemenea merge la Muntele Victoria, unde va puteti bucura de o vedere panoramica asupra orasului. Puteti dispune cum doriti de restul zilei. Punctul terminal al traseului strabatut de funicularul pe sine care pleaca din Lambton Quay, ofera de asemenea o vedere panoramica asupra orasului (optional). Pe langa faptul ca este un important centru politic, orasul dispune de o gama larga de elemente culturale, muzee si galerii de arta.
Cazare: Carlton Gore B&B, Wellington (Premium) www.carltongore.co.nz/
Cazare: Carlton Gore B&B, Wellington (Budget)


Ziua 9 – Wellington – Picton – Parcul National Abel Tasman (Mic dejun)
Dimineata va imbarcati pe feribot. Dupa trei ore in care traversati Stramtoarea Cook si pitoreasca Stramtoare Marlborough, ajungeti in micutul port Picton. Acesta este un orasel plin de viata situat intr-un decor incomparabil, cu vegetatie luxurianta, la marginea Stramtorii Queen Charlotte.
„Queen Charlotte Drive”, de-a lungul careia de asemenea puteti admira privelistea spectaculoasa, va conduce prin Nelson la Motueka, intrarea in Parcul National Abel Tasman. Aici va puteti relaxa la plaja. Veti petrece noapte in apropierea parcului national.
Cazare: Bayview B&B, Motueka (Premium) www.KaiteriteriBandB.co.nz
Cazare: Golf View Chalet B&B, Motueka (Budget) www.golfviewchalet.co.nz

Ziua 10 – Parcul National Abel Tasman (Mic dejun)
Puteti face o excursie de o zi in Parcul National (optional), intai cu barca de-a lungul coastei, admirand golfurile de vis, plajele stralucitoare si micutele insule. Aceasta zona este foarte populara printre cei carora le place sa hoinareasca. Dupa excursia cu barca, puteti face o plimbare lejera de trei ore pentru a va bucura intr-adevar de autenticitatea padurii si a plajelor. Dupa amiaza va intoarceti cu barca la Kaiteriteri.
Cazare: Bayview B&B, Motueka (Premium) www.KaiteriteriBandB.co.nz
Cazare: Golf View Chalet B&B, Motueka (Budget) www.golfviewchalet.co.nz

Ziua 11 – Parcul National Abel Tasman – Parcul National Paparoa – Barrytown (Mic dejun)
Astazi veti conduce foarte mult, daca vreti sa vedeti toate locurile importante. Mergeti spre Murchison, apoi de-a lungul Defileului Buller. Aici puteti observa schimbarea impresionanta a aspectului vegetatiei.
Puteti sa mergeti pe jos spre Capul Foulwind unde gasiti o colonie mica de foci.
Plecati apoi spre renumitele Pancake Rocks din Punakaiki. Rocile cu aspect bizar fac parte din spectaculosul Parcul National Paparoa. Rocile moi din calcar sunt in continuu erodate de valurile puternice ale Marii Tasmaniei si au aspectul unor mormane de clatite.
Cazare: Kallyhouse, Barrytown (Premium) www.bnb.co.nz/schroeder.html
Cazare: Chapel Hill B&B, Greymouth (Bu

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
01-Mai-10 - 30-Apr-111290

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL