Destinatii Europene

Croaziera Istorica si Culturala in Insulele Fiji

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
06/08/2010 - 31/03/2011
Pret Total:
3455 € (493.57€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral

Descriere Oferta Turistica:

7 zile Croazieră Istorica si Culturala

Vasul: Mystique Princess

Imbarcare in Lautoka - Luni ora 15.00

Debarcare in Lautoka – Duminica ora 12.00

Prezentarea croazierei

Acest itinerar unic vă poartă într-o călătorie incredibilă prin istoria bogată şi culturile diverse ale Insulelor Fiji. Croaziera Istorică şi Culturală de 7 zile se abate de la drumul bătut, către linia de schimbare a datei (international dateline) şi vârful nordic al insulelor Fiji. Faceţi cunoştinţă cu trei culturi diferite din South Pacific: cea melaneziană, cea microneziană şi cea polineziană, în timp ce exploraţi locuri îndepărtate de pe insule, unele niciodată vizitate de navele comerciale. În această croazieră veţi întâlni experţi locali care vă vor oferi o perspectivă cu adevărat unică asupra istoriei locuitorilor din Fiji Polinezia (Kioa), din Fiji Micronezia (Rabi) şi din Fiji Melanezia şi a comunităţii indiene acum locale.

Ziua 1 - Viti Levu de Nord-Est
Îmbarcare finală la 8:30am în lounge-ul nostru de pre-îmbarcare din Lautoka, pentru plecare la ora 10:00am de la debarcader. Ne îndreptăm spre nord-est, în sus de-a lungul coastei Viti Levu. Pe acest fundal de peisaje insulare, vom servi şampanie şi gustări din partea casei pe puntea Sky, la apusul soarelui. În această seară se va servi o cină a la carte cu patru feluri, împreună cu o selecţie variată de vinuri din crama vasului. Melodiile locale completează această memorabilă primă seară, la adăpostul lui Viti Levu.

Ziua 2 - Savusavu-Vanua Levu
Adesea numit Paradisul Ascuns din Fiji, Savusavu pare a fi la fel ca acum 30 de ani. Înfiinţat înainte de Actul de Cesiune, Savusavu a fost iniţial un centru al navelor care făceau comerţ cu lemn de santal, beche-de-mer şi copra. Savusavu continuă să fie un oraş al copra cu o fabrică de procesare în Golful Balaga în partea cea mai de jos a Golfului Savusavu. Între golf şi strada principală se află Copra Shed (hangarul copra) construit în 1917 de Asociaţia Cooperativa Plantatorilor Savusavu şi preluat ulterior de Morris Hedstrom ca magazin. Copra Shed renovat există şi azi ca principală facilitate pentru Copra Shed Marina. Petrecem ziua în Savusavu, cu o vizită la ferma J Hunter Pearl iar după-amiaza o petrecem la plajă, înotând sau snorkelling la această proprietate frumoasă. Ne vom îmbarca pentru plecare odată cu ceaiul de după-amiază servit la bord.

Ziua 3 – Taveuni – Insula Grădină a Fiji
Micul dejun este servit la bord, iar apoi ne îndreptăm spre ţărm pentru a vizita Misiunea Catolică şi Merifianul 180. Taveuni este în special notabil pentru diversitatea sa de păsări. Reprezintă casa porumbelului portocaliu (Orange Dove). Insula este de origine vulcanică (cea mai recentă activitate vulcanică a avut loc acum 2000 de ani) şi are o coamă uniformă de conuri vulcanice cu o înălţime de 900 de metri care se întinde pe mai mult de 16 km. La prânz vom face un picnic într-un crâng de nuci de cocos iar după amiază vom face o scurtă plimbare către faimoasa cascadă Bouma, unde vă puteţi răcori în apa cristalină şi dulce. După această experienţă urmează un ceai tradiţional Fijian de după amiază după care ne îndreptăm spre vas înapoi. Cina din această seară este un bufet cu fripturi suculente.

Ziua 4 – Polinezienii din Kioa şi Rabi's Banabans
În 1946, când a fost cumpărată de Ellice Islands, Kioa a devenit casa a 300 de polinezieni de la Vaitupu Island, Tuvalu (foste Ellice Islands) care s-au confruntat cu supra-populare în insulele lor natale. Pe Kioa Island suntem întâmpinaţi de o mică flotă de canoe vâslite de localnicii Kioa îmbrăcaţi în costume tradiţionale, deci aveţi grijă să pregătiţi aparatele foto pentru a surprinde această experienţă unică. Rabi încă nu a intrat în secolul trecut, ca să nu mai vorbim de secolul acesta. O insulă în largul coastei de sud-est a Vanua Levu, cu patru sate şi aproximativ 4000 de locuitori, Rabi nu are un complex turistic, un hotel, un restaurant sau altceva care să indice o infrastructură turistică. În 1941, guvernul britanic a cumpărat Rabi pentru a servi drept nouă casă pentru locuitorii micronezieni din Banaba din Ocean Island (Banaba) din Kiribati, a căror insulă fusese răvăsită de minele de fosfat. Meridianul 180, linia de schimbare a datei trece atât prin satul Uma câr şi prin Tabiang. Pentru că am primit aprobare specială pentru a-i vizita pe locuitorii micronezieni din Banaba, de la preşedintele Consiliului Insulei Rabi, ceaiul de dimineaţă şi prânzul sunt servite pe plajă unde aveţi ocazia să înotaţi sau să faceţi snorkeling. Ne întoarcem la bord şi ne îndreptăm spre satul Tabiang unde pasagerii pot merge la ţărm pentru un tur cu ghid al unui sat tradiţional din Banaba şi un spectacol al culturii microneziene. Avem timp şi pentru a ne bucura de plajă şi apă. După vizită ocolim Udu pentru a ancora în golful Tilagica – un loc minunat pentru pescuit!!

Ziua 5 – Coasta Macuata
Mic dejun bufet continental servit în timp ce ne deplasăm spre Druadrua, un sat în zona Coastei Macuata. Aceste insule din Macuata nu văd prea multe nave comerciale şi nici nu întâlnesc turişti, fiind aşa de departe spre nord. Vom vizitia satul Druadrua şi o şcoală după o ceremonie tradiţională de întâmpinare relizată de către localnici. Spre prânz, cât se serveşte ceaiul de dimineaţă, ne îndreptăm spre Gevo, o insulă. Aveţi timp pentru înot şi snorkeling în jurul minunatelor zone de plajă ale insulei. Prânz târziu servit la bord în timp ce navigăm spre Nanuya Lailai, traversând fâşia de apă dintre Viti Levu şi Vanua Levu, cunoscută ca Bligh Waters. Denumirea vine de la Capitanul William Bligh din „The Mutiny on the Bounty” (Revolta de pe Bounty). Vom trece şi prin Yadua Passage, bine cunoscut ca un loc faimos de pescuit. În 1789, Captain Bligh şi ofiţerii săi au s-au remarcat prin faptele lor de vitejie şi rezistenţă, navigând cu vasul lor lung între aceste două insule principale.

Ziua 6 – Nanuya Lailai
Se va servi un mic dejun uşor, continental. În prima dimineaţă în acest paradis, mergeţi la ţărm pe insula noastră privată Nanuya Lailai, cunoscută în lume drept Blue Lagoon. După un brunch şi şampanie, vă aşteaptă o mulţime de alte activităţi, inclusiv sail boarding, vizionarea coralilor, spy boarding, paddle boards, hrănirea peştilor, pescuitul, plajă, snorkeling iar pentru cei mai activi, volei cu echipajul nostru. Brunch-ul se transformă în prânz pe măsură ce trece timpul, deci rezervaţi-vă hamacul sau masajul pe plajă mai târziu. Această seară o petrecem pe insulă. Este pregătit un festin Lovo, preparat într-un cuptor subteran. După cină, o petrecere pe plajă surprinde spiritul şi romantismul Pacificului de Sud.

Ziua 7 – Spre portul de plecare
După o tură de înot dimineaţa devreme, ridicăm ancora pentru ultima dată, când căpitanul setează cursul spre Lautoka în timpul micului dejun. Mai târziu sunt servite răcoritoare, n timp ce Fiji Princess navighează printre insulele Yasawa pentru a ajunge la cheiul Lautoka la amiază. Ultimele amintiri ale acestei extraordinare experienţe vor fi versurile cântecului de rămas bun din Fiji „Isa Lei”, fredonat de echipaj.

Notă: copii cu vârsta sub 15 ani nu pot participa la croaziera Istorică şi Culturală.

Tarife in euro/cabina:

Puntea Orchid (Bridge)

Dubla: 3.850 €

Single: 2.999 €

Tripla: 4.315 €



Puntea Frangipani (Lounge)

Dubla: 3.745 €

Single: 2.895 €

Tripla: 4.198 €



Puntea Hibiscus (Saloon)

Dubla: 3.455 €

Single: 2.610 €

Tripla: 3.920 €



Acest itinerar, aşa cum este publicat, reprezintă un simplu ghid. Blue Lagoon Cruises Limited îşi rezervă dreptul absolut de a anula, modifica sau reprograma orice vas de croazieră, itinerar de croazieră, excursii la ţărm sau orice alte servicii în dacă este necesar din punct de vedere operaţional şi/sau pentru siguranţa şi/sau bunăstarea pasagerilor.

Pentru tarife in timp real, detalii si rezervari va rugam sa contactati agentia DESTINATION TRAVEL.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
06-Aug-10 - 31-Mar-113455

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL