Destinatii Europene

Croatia – Serbia - Muntenegru Farmecul Adriatici

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
03/02/2011 - 29/08/2011
Pret Total:
485 € (48.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Croatia – Serbia - Muntenegru Farmecul Adriaticii
program avion 10 zile
● inclusiv Canionul Tara ( cel mai mare din Europa ) si Fiordurile sudice Boka Kotorska

Ziua 1. BUCURESTI – LJUBLJANA - ZAGREB
Intalnire cu ghidul in aeroportul Baneasa, imbarcare si zbor spre Treviso ( plecare ora 12.15 ). Dupa sosire, ne indreptam Zagreb, tranzitand Slevenia. Popas de cca. 2,5 ore pentru vizitarea Pesterii Postojna, unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa ( vizitarea se face cu trenuletul si pe jos ). Urmatoarea oprire va fi la Ljubljana unde vom face un tur panoramic, admirand centrul vechi al orasului cu numeroase cladiri istorice construite intr-un amestec de stiluri baroc si art nouveau. Cazare Zagreb.

Ziua 2. ZAGREB – BELGRAD ( 525 km )
Vizitarea orasului Zagreb intr-un tur pietonal prin centrul turistic, un minunat complex urban medieval, compus din biserici, palate, galerii si cladiri guvernamentale, cunoscut sub denumirea Piata Bana Jelačića. Continuam traseul spre Belgrad. Turul capitalei Serbiei, situata pe cele doua ape internationale, la confluenta raurilor Sava si Dunarea, in campia Panoniei. Orasul mai pastreaza inca urme ale razboaielor, revolutilor si miscarilor civile din ultimele decenii, cu toate acestea este considerat ca unul din cele mai frumoase orase balcanice, cu numeroase obiective istorice, strazi pitoresti si o vibranta viata de noapte. Vom descoperi Skadarlija - cartier boem din centrul vechi, numit si ‘Montmarte al Belgrad-ului’, Terajije – principalul bulevard al capitalei, strada pietonala Knez Mihailova, Parlamentul, Palatul Vechi ( exterior ) – palatul regal al dinastiei Obrenovic. Cazare Belgrad.

Ziua 3. BELGRAD - CANIONUL TARA – CETINJE ( 350 km )
Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice - Prijepolie. Dupa traversarea granitei, continuam spre Pljevlja si patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom traversa unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste inaltimile canionului si strabatem peisajele magnifice, continuand traseul spre sud, trecand pe langa Canionul Moraca si Biogradska Gora, singura padure tropicala ramasa din Europa. Sosire in cursul serii la Cetinje si cazare.

Ziua 4. FIORDURILE BOKA KOTORSKA – DUBROVNIK ( 160 km )
Mic dejun. Tur matinal al capitalei istorice a Muntenegru-lui, Cetinje, oras asezat deopotriva in apropierea celor mai frumoase zone de schi si a celor mai minunate plaje. Fiind la doar 40 km de capitala administrativa a tarii, aici isi are resedinta presedintele Muntenegrului. Continuam traseul spre Budva, cea mai renumita statiune litorala a Muntenegru-lui, ajungand apoi in Golful Kotor de la Marea Adriatica ( Boka Kotorska ), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Vom face un scurt popas in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia, oras fermecator, supranumit si “Perla Adriaticii”, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica. Vom vizita Manastirea Franciscana, Palatul ( sec. 15 ), Zidurile Orasului - apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Timp liber pentru plimbare pe Placa – promenada orasului. Plecare de-al lungul Coastei Dalmate, marginita de apele azuri ale Marii Adriatice, in care ‘plutesc’ numeroase insule si insulite fermecatoare. Seara cazare pe riviera, inainte de Split, in localiatea Neum, asezata in micuta fasie cu iesire la mare a Bosniei-Hertegovina.

Ziua 5. SPLIT – ZADAR - ISTRIA ( 430 km )
Mic dejun. Strabatem in continuare frumoasa Riviera Makarska. Traseul ofera privelisti deosebite, cu plaje auri, golfulete ascunse, paduri de pini etc. Vizitam Split – capitala provinciei Dalmatia. Vom putea admira impozantul Palat al lui Diocletian (astazi Catedrala ) cu zidurile care inconjoara orasul, Templul lui Jupiter, Poarta de Aur. Continuarea traseului de-a lungul arhipeleagului pana la Zadar, oras care pastreaza farmecul medieval in arhitectura numeroaselor monumente instorice, printre care se remarca impozanta Catedrala Sf. Anastasia. Plecare spre Peninsula Istria. Sosire seara si cazare in Opatija
.
Ziua 6. PLAJA LA ADRIATICA - OPATIJA
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si activitati facultative. Istria este cea mai mare peninsula la Marea Adriatica, cuprinzand statiuni de renume, de un farmec deosebit. Se pot intalni vestigii istorice si monumente minunate din perioada romana si medievala, porturile pitoresti, artere comerciale, plaje cu nisip auriu marginite de apele de clestar ale marii. Opatija se remarca in peisajul peninsulei ca una din cele mai frumoase si populare statiuni. Dupa-amiaza putem opta pentru o plimbare panoramica cu vaporasul de-a lungul Rivierei si a Golfului Kvarner, admirand din largul marii oraselele pitoresti Lovran, Medveja si Moscenicka Draga. Excursia include o bautura racorioare si o oprire de aprox. jumatate de ora intr-unul din minunatele orasele. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 7. PENINSULA ISTRIA ( 180 km )
Mic dejun. Timp liber pentru plaja, plimbari etc. Optional tur al Peninsulei Istria, vizitand trei dintre cele mai frumoase statiuni: Pola, Rovinj si Porec. In Pola se va admira Amfiteatrul roman vechi de 2000 de ani, Templul lui Augustus si minunile arhitectuarele din diferite epoci, continuand spre Rovinj, cel mai romantic oras al Istriei, numit si ‘Orasul Artistilor’. Ultima oprire va fi in Porec, unde, pe langa altele, se poate vizita frumoasa Basilica Bizantina. Intoarcere la hotel seara si cazare.

Ziua 8. INSULA KRK
Mic dejun. Excursie optionala in Insula Krk, supranumita si ‘Insula de Aur’, una din cele mai pitoresti insule din tot arhipeleagul. Vom traversa vestitul pod, care a fost odata cel mai mare pod de beton din lume, pentru a ajunge in orasul Krk, capitala insulei, unde ne vom plimba pe stradutele inguste pietruite, cu cladiri vechi, numeroase biserici si turnuri din piatra. Dupa Krk vom ajunge in Punat, unde, cine doreste, poate lua vaporasul pana in micuta insula Kosljun, pentru a vizita Muzeul Etnografic si Biserica Franciscana. Continuam pana in frumosul orasel Vrbnik, situat pe inaltimile stancilor deasupra marii, faimos datorita vinului alb Zlahtina care se produce aici, prilej de a face un popas pentru o degustare. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 9. PARCUL NATIONAL PLITVICA
Mic dejun. Timp liber. Optional excursie in Parcul National Plitvice, rezervatie naturala intrata in patrimoniul UNESCO, impresionanta prin frumusetea peisajelor, cu lacuri limpezi, terasate si despartite de spectaculoase caderi de apa. Intoarecere la hotel dupa-amiaza si cazare.

Ziua 10. OPATIJA - TREVISO – BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre aeroportul Treviso din Italia. Imbarcare si zbor spre tara, ora 13.45. Sosire in Bucuresti Baneasa ora 16.40.

SERVICII INCLUSE:
● transport avion Bucuresti – Treviso – Bucuresti si autocar modern 3* pe durata traseului;
● cazare 9 nopti cu mic dejun, in hoteluri 3* si 2* sup. in camere standard: 1 noapte Zagreb, 1 noapte Belgrad, 1 noapte Cetinje, 1 noapte zona Split, 5 nopti Opatija ( vezi detalii despre hoteluri );
● vizitele cuprinse in program;
● ghid din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
● asigurarea medicala;
● taxele de aeroport si securitate, taxe autostrazi, parcari si intrari in orase 145 €;
● intrarile la obiectivele turistice;
● excursiile optionale ;
● supliment optional demipensiune in Opatija ( 5 nopti, cina bufet ) 39 €;
● supliment optional camera superioara la hotel in Opatija (5 nopti) 30 €;
● alte servicii decat cele mentionate.

Reducere copii max 12 ani: 15% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 35 pers.

EXCURSII SI VIZITE OPTIONALE :
■ Turul Peninsulei Istria 25 €
■ Croaziera panoramica de-a lungul Rivierei ( include si transferurile ) 27 €
■ Insula Krk 25 €
■ Parcul National Plitvica 29 €


HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:
Zagreb: Hotel Porin 3* ( situat periferic, www.zug.hr )
Belgrad: Hotel Royal 3* ( situat central, www.hotelroyal.rs )
Cetinje: Hotel Grand 3* ( situat central, http://hotel-grand.tripod.com )
Neum: Hotel Zenit 3* ( intre Dubrovnik si Split, www.hotel-zenit.com )
Opatija: Hotel Opatija 2*+ ( situat in centrul statiunii Opatija, la 7 min de plaja, www.hotel-opatija.hr )

Nota: hotelurile sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

Mai multe detalii pe www.terrasejur.ro
Bogdan Straut 0720 499 288

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA