Destinatii Europene

COSTA RICA & PANAMA

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
21/02/2011 - 02/04/2011
Pret Total:
2535 € (195€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

COSTA RICA & PANAMA
“ODISEE IN PADUREA TROPICALA”
Paduri Tropicale – Vulcani - Izvoare Termale - Plaje Exotice
Plecare: 02.04.2011

Explorati padurea tropicala si bucurati-va de peisajele unice. Atingeti varfurile copacilor in timp ce va plimbati pe podurile suspendate, plutiti de-a lungul Estuarului Damas si aflati tainele padurii de mangrove. Descoperiti alaturi de naturalisti viata salbatica din Parcul National Monteverde, scrutati orizontul dominat de impresionantul vulcan Arenal si relaxati-va pe o plaja exotica scaldata de apele Pacificului.

Ziua 1: Bucuresti – San Jose
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 04:00 dimineata; plecare spre San Jose la ora 06:00, zbor KLM (cu schimbarea cursei la Amsterdam si Panama City). Sosire la San Jose la ora locala 19:03. Transfer si cazare la Grand Hotel Costa Rica 4*/similar.

Ziua 2: San Jose - Manuel Antonio
Mic dejun. In aceasta zi vom calatori spre regiunea Pacificului Central urmand ca in cursul dupa-amiezii sa ajungem la Manuel Antonio, una dintre cele mai spectaculoase destinatii din Costa Rica, renumita pentru plaja exotica adapostita de dealuri impadurite. Cazare la Hotel Parador 4*/similar. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru plaja sau pentru excursii optionale: rafting, snorkeling, echitatie sau plimbare cu tiroliana.

Ziua 3: Parcul National Manuel Antonio
Mic dejun. Dimineata vom face o drumetie in Parcul National Manuel Antonio unde vom avea ocazia sa fotografiem diferite specii de maimute, lenesi, furincari, iguane si maimute Mono Tito (maimute veverita), specie aflata pe cale de disparitie, in prezent mai sunt doar 1000 de exemplare la nivel mondial. Spre finalul turului vom savura cateva fructe tropicale in timp ce ghizii ne vor prezenta date despre istoria indienilor Quepoa si trecutul Costa Ricai.

Ziua 4: Manuel Antonio
Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional plimbare cu caiacul in Estuarul Damas si padurea de mangrove.

Ziua 5: Manuel Antonio – Moteverde
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre urmatoarea destinatie din circuitul nostru, Parcul National Monteverede, renumit la nivel mondial pentru uimitoarea biodiversitate concentrata intr-un teritoriu relativ mic. Situat la peste 900 m in Muntii Tilaran, Monteverede a devenit cel mai indragit loc de vizitatorii pasionati de explorarea padurii tropicale. Cazare la Cloud Forest Lodge 3*/similar. Dupa-amiaza vom vizita un atelier de manufacturi de unde putem achizitiona suveniruri realizate de artisti locali.

Ziua 6: Parcul National Monteverde
Dupa micul dejun vom vizita impreuna cu un naturalist Parcul National Monteverde. Aflate adesea sub o patura de nori, copacii si solul din padurea tropicala sunt acoperite de un strat de plante epfite (muschi, licheni, ferigi si orhidee). Acesta este cadrul natural indragit de numeroase specii de mamifere, reptile si in mod deosebit pasari, cea mai renumita fiind legendara Resplendent Quetzal venerata in special pe teritoriul Mexicului de mayasi si azteci.
Dupa-amiaza putem opta pentru o excursie la iazul broastelor, serpentarium si/sau jungla liliecilor sau un tur al plantatiilor de cafea.
Seara vom participa optional la o plimbare prin jungla. Intrucat multe dintre vietuitoarele padurii sunt specii nocturne, vom fi echipati cu lanterne si condusi pe potecile junglei tropicale de un ghid naturalist pentru a le observa. Turul va incepe in jurul orei 17:30, chiar inainte de caderea noptii cand creaturile padurii incep sa se trezeasca. Pentru o usoara identificare vom primi cartonase cu descrierea si imaginea fiecarui animal. Acestea vor include paianjeni (tarantule in special), pasari motmot (pasari tropicale din familia Momotidae), agouti (rozator de marimea unui iepure din familia Dasyproctidae), porci spinosi, broaste de copac si multe, multe altele.

Ziua 7: Monteverde – Arenal
Mic dejun. Transfer spre regiunea La Fortuna, renumita ca punct de plecare pentru explorarea magnificului vulcan Arenal si a parcului national din apropiere. Cazare la Hotel Arenal Manoa 4*/similar. Dupa-amiaza vom avea timp liber sau optional ne vom plimba pe podurile suspendate din padurea tropicala.

Ziua 8: Parcul National Arenal
Mic dejun. In aceasta zi vom participa optional la una dintre cele mai mari atractii locale – explorarea parcului national din Sky Tram (mijloc de transport similar telescaunului). Pe durata calatoriei vom asculta povestirile ghizilor legate de ecositemul parcului si cu putin noroc vom vedea si cateva specii de animale, ghizii avand posibilitatea sa opreasca telescaunul pentru a le fotografia. Dupa traversarea padurii tropicale ne vom opri la observatorul “Miguel Angel”, punct de belvedere spre vulcanul si lacul Arenal si lantul muntos Tilaran. Pentru retur ni se va oferi posibilitatea sa alegem telescaunul sau tiroliana, un mod distractiv si sigur de a calatori prin jungla tropicala.
Dupa-amiaza, optional, ne vom refugia la renumitele izvoare termale pentru o pauza de relaxare intr-una din cele 5 piscine. In apropierea izvoarelor vom putea vizita un ranch autentic dotat cu elemente specifice fermelor costa ricane.

Ziua 09 : Arenal - San Jose
Mic dejun. In jurul pranzului vom avea transfer spre San Jose urmand ca in cursul serii sa ne cazam la Hotel Costa Rica 4*/similar.

Ziua 10: San Jose – Panama City
Mic dejun. In jurul orei 05:15 dimineata vom avea transfer la aeroport pentru imbarcare la cursa Copa Airlines cu decolare la ora 08:38. Sosire in Panama la ora 10:54, transfer si cazare la hotel Riande Granada 3*/similar. Seara vom fi invitati la o cina de bun venit.

Ziua 11 Panama City. Dupa micul dejun vom participa la un tur panoramic impreuna cu ghidul local si vom vizita al doilea oras colonial din Panama, Casco Viejo, datand din 1673 si avand o arhitectura extrem de rafinata cu influente franceze si spaniole; ne vom plimba prin pietele orasului si vom trece pe langa biserici si situri isorice. In continuare vom ajunge la ecluzele Miraflores pentru a urmari cum vasele traverseaza canalul, vom vizita muzeul si vom parcurge Cause Way si zona Amador. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru ultimele cumparaturi.

Ziua 12 Panama City – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Transfer spre aeroport la ora 17:00 si imbarcare la cursa KLM Panama City – Amsterdam, cu decolare la ora 19:55.

Ziua 13: Amsterdam Bucuresti – BUCURESTI
Sosire la Amsterdam la ora locala 13:10 dimineata, imbarcare pe cursa Amsterdam – Bucuresti ce decoleaza la 20:20. Sosire la Bucuresti la ora locala 00:00.

PRET/persoana: 2535 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 550 EURO

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – San Jose , San Jose – Panama si Panama – Bucuresti, companiile KLM si Copa Airlines;
• 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri si lodge-uri de 3*si 4*: 2 nopti San Jose, 3 nopti Manuel Antonio, 2 nopti Monteverde, 2 nopti Arenal si 2 nopti Panama City.
• Cina de bun venit in Panama - ziua 10;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport si transport cu autocar/microbuz conform itinerariului;
• insotitor roman de grup;
• ghid local vorbitor de limba engleza in pe intreaga durata a circuitului in Costa Rica;
• vizitarea Parcului National Monteverde;
• vizitarea Parcului National Manuel Antonio;
• tur panoramic de jumatate de zi in Panama City cu ghid local.

NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport si securitate = 395 EURO – pot suferi modificari;
• taxele de iesire din tara: 52 USD/persoana (26 USD in Costa Rica si 26 USD in Panama) - se achita pe aeroporturile din cele doua tari.
• asigurarea medicala – obligatorie;
• excursiile optionale;
• bacsis pentru soferi, ghizi locali si bagajisti – aproximativ 40 Euro/persoana;
• asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)

ORAR DE ZBOR INFORMATIV (ORE LOCALE):
02 APR Otopeni 06:00 – Amsterdam 07:50 / 13:25 Panama City 17:25
02 APR Panama City 18:50 – San Jose 19:03
11 APR San Jose 08:38 – Panama City 10:54
13 APR Panama City 19:55 – Amsterdam 13:10 (in 14 APR)
14 APR Amsterdam 20:20 - Henri Coanda (Otopeni) 00:00

CONDITII DE RETRAGERE:
La inscriere se achita un avans de 50% din valoarea totala a pachetului de servicii, urmand ca diferenta sa fie achitata cu minimum 30 zile inainte de data plecarii. In cazul retragerii se percep urmatoarele penalizari:
- 30% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 29-30 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 60% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 29-15 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 100% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile calendaristice înainte de data plecării;

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT:
- 50 LEI/persoana/ sens (dus sau intors) din orasele PLOIESTI, URZICENI, PITESTI, ALEXANDRIA, GIURGIU, TURNU MAGURELE.
- 75 LEI/ persoana/ sens (dus sau intors) din orasele CONSTANTA, CALARASI, SLOBOZIA, BUZAU, TECUCI, BRAILA, GALATI, TULCEA, CRAIOVA, SLATINA, FOCSANI, VALCEA, BRASOV.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 6 saptamani inainte de data plecarii.

GRUP MINIM: 18 persoane.

Mai multe detalii pe www.terrasejur.ro
Bogdan Straut 0720 499 288

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • OBSERVATII:
  •  Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de autoritatile din turism din Costa Rica si Panama conform standardelor proprii;
  •  Nu exista obligativitatea vaccinarii dar recomandam sa va imunizati in mod deosebit impotriva malariei si febrei galbene.
  •  Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
  •  Cetăţenii români care vor să călătorească în Costa Rica nu au nevoie de viză de intrare pentru ÅŸederi de până la 90 zile/semestru.
  •  PaÅŸapoartele trebuie sa fie valabile minim sase luni de la intrarea in Costa Rica; toti copiii au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor.
  •  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  •  Deoarece tax

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA