Destinatii Europene

CIRCUIT PORTUGALIA 2013

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
26/05/2013 - 02/06/2013
Pret Total:
660 € (82.5€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

CIRCUIT PORTUGALIA 2013
(P)

Plecari: 26 iunie, 23 iulie, 14 august, 03 septembrie, 27 septembrie

Ziua 1: Bucuresti – Lisabona
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:45 la aeroportul OTOPENI pentru imbarcare cursa TAP PORTUGAL spre Lisabona (zbor direct). Sosire in Lisabona la ora locala 08:00 si transfer in central orasului unde avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Transfer la hotel si cazare hotel Neya 4* (sau similar) in Lisabona. Timp liber pentru odihna.

Ziua 2: Lisabona
Mic dejun. Va propunem excursie optionala de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa. (pret informativ valabil pentru min. 26 persoane participante: 60 EURO/ pers). Seara o putem sarbatori intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc înradacinata in constiinta oamenilor, constituindu-se metaforic in insusi destinul (fado) lor. Cazare in Lisabona.

Ziua 3: Lisabona
Mic dejun. In prima parte a zilei va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la la Arrabida, Sesimbra, Setubal. Drumul ne va purta prin muntii Arrabida zona declarata Parc Natural, vom vedea apoi Sesimbra un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval. Se continua drumul spre orasul Setubal, vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Vom face si o scurta oprire la Sao Simao de Arte unde se produc celebrele azulejos. Ne vom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus numit Vasco da Gama. (pret informativ valabil pentru min. 26 persoane participante: 45 EURO/ pers). Timp liber in Lisabona sau vizitarea Oceanariului impreuna cu insotitorul de grup. Cazare in Lisabona.

Ziua 4: Lisabona – Obidos - Alcobaca – Batalha – Porto (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Obidos. Se viziteaza Obidos – este un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si este fara indoiala una dintre cele mai clasice asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira plimbandu-se printe metereze: morile de vant , viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Se continua turul cu vizitarea Manastirii Alcobaca, deasemenea obiectiv UNESCO este una din cele mai importante din Europa – fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. Urmeaza apoi Nazare, un pitoresc sat de pescari unde dupa vizita la Sitio – un deosebit punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, vom avea timp liber pentru o plimbare pe plaja sau masa de pranz cu specific pescaresc. Continuam apoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV-lea. Seara ajungem in Porto. Cazare hotel Vila Gale Porto 4* (sau similar) in Porto.

Ziua 5: Porto – Minho (190 km)
Mic dejun. Excursie optionala de o zi in regiunea Minho. Dimineata plecam spre Braga, capitala regiunii Minho care in timpul romanilor era capitala Galiciei. Vizita incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniature. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Continuam excursia noastra catre Ponte de Lima, apoi catre Viana do Castelo sau “Pintesa Raului Lima” , un activ port pescaresc si cu puternice traditii in navigatie. Aici vizitam dealul Santa Luiza de unde vom avea o panorama deosebita asupra orasului si a portului. In centru vechi al orasului mai putem vedea si biserica Misericordia inconjurata de o eleganta fantana. Seara ne intoarcem in Porto (pret informativ valabil pentru min. 26 persoane participante: 55 EURO/ pers). Cazare hotel Vila Gale Porto 4*(sau similar) in Porto.

Ziua 6: Porto – Coimbra (125 km)
Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al oarsului Porto. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala in stil romanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St Francis si Palatul Stock Exchange. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii iar apoi avem pogramata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). In continuare vizitam o crama cu vinuri in Vila Nova de Gaia unde avem inclusa si o degustare de vinuri. Vom pleca apoi catre Coimbra (prima capitala a Portugaliei) unde vom face o vizita cu ghid local ce include Universitatea si vechea Catedrala. Cazare hotel Vila Gale Coimbra 4* (sau similar) in Coimbra.

Ziua 7: Coimbra - Fatima – Evora (300 km)
Mic dejun. Plecam din Coimbra spre Fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. Vom avea aici timp liber. Plecam catre Evora oras cunoscut si sub numele de Orasul Roman fiind declarat de UNESCO patrimoniul universal. In turul pe care il efectuam in centrul istoric cu ghid local vizitam: Templul Roman, Catedrala si Biserica Franciscana. Vom avea apoi putin timp liber pentru a ne plimba pe strazile mestesugresti, unde putem admira obiecte din lut pictate, obiecte din cupru si mobila plina de culoare. Cazare hotel Mar d’ar Muralhas 4* in Evora.

Ziua 8: Evora - Lisabona (130 km) – Bucuresti
Mic dejun. Vom pleca din Evora inainte de ora pranzului si vom merge catre Lisabona. Vom mai ramane in centru orasului cateva ore iar in jurul orai 20:00 vom face transferul catre aeroport pentru imbarcare cursa TAP PORTUGAL Lisabona – Bucuresti. Vom ajunge in Bucuresti a doua zi la ora locala 04:45


Pret/ persoana: 660 EURO (loc in camera dubla)
A treia persoana in camera dubla (adult sau copil): 625 Euro
Tarif camera single: 830 Euro

SERVICII INCLUSE:
 transport cu avionul Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, compania TAP PORTUGAL (zbor direct)
 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform program: 3 nopti in Lisabona, 2 nopti in Porto si 1 noapte in Coimbra, 1 noapte in Evora
 transferuri aeroport – hotel – aeroport
 transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer conditionat
 ghizi locali pentru tururi de oras in Lisabona, Obidos-Alcobaca-Batalha, Porto, Coimbra, Evora
 croaziera pe raul Douro si vizita cu degustare de vinuri in Porto
 insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
 taxele de aeroport 175 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
 excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice
 asigurarea medicala/ storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate)

ORAR DE ZBOR COMPANIA TAP PORTUGAL (ore locale):
Bucuresti Otopeni 05:35 - Lisabona 08:00 (durata zbor 4 ore si 25 min)
Lisabona 22:45 - Bucuresti Otopeni 04:45 (durata zbor 4 ore)

GRUP MINIM: 30 PERSOANE
Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 35 EURO/ persoana.

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Portugalia conform standardelor proprii;
 Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare.
 Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia, etc.)
 Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sa

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel