Destinatii Europene

Circuit Iordania Cultura si Civilizatie Araba 7 zi

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
11/05/2010 - 01/06/2010
Pret Total:
879 € (125.57€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Itinerariu: AMMAN – JERACH – AJLOUN – UM QAIS – MADABA – MUNTELE NEBO – MAREA MOARTA – KARAK – SHOBAK – PETRA – AQABA – MAREA ROSIE – WADI RUM

Plecari: 11.05.2010, 01.06.2010

Servicii incluse
 transport avion Compania TAROM, Bucuresti – Amman– Bucuresti;
 asistenta sosire / plecare Aeroport Amman;
 7 nopti cazare hoteluri 3* cu demipensiune conform program;
 1 dejun la Marea Moarta;
 1 cina cu program artistic specific in desert la Wadi Rum;
 2 ore “Jeep Safari”in desert la Wadi Rum;
 plimbare cu barca la Aqaba, cu podea de sticla pentru a putea admira fauna Marii Rosii;
 o sticla cu apa plata de ½ litri pe zi pentru fiecare turist;
 transport autocar modern (A/C), pentru transferuri si realizarea programului;
 intrari la obiectivele precizate in program (la Petra si Jerach intrari optionale);
 asistenta tour leader pe tot traseul;
 ghid local la principalele obiective din program;


Servicii neincluse
- taxele de aeroport: 125 euro / pers (pot suferi modificari) – se achita la agentie;
- taxa de viza Iordania 10 euro / pers – se achita la agentie;
- Intrare / iesire Iordania: 16 euro / pers. – se achita la agentie;
- “Tips” (bacsisuri) – obligatorii in zona pentru ghizi locali, soferi, hotel etc: 20 euro / pers. (se achita la fata locului ghidului / reprezentantului agentiei locale).
- asigurarea medicala / asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)


ProgramZiua 1: BUCURESTI - AMMAN
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 21:30, cu conducatorul de grup din partea Agentiei . Imbarcare cursa Tarom Bucuresti – Amman (cu escala la Beirut). Transfer aeroport – hotel. Cazare Hotel Sain Rock 3* (sau similar) in Amman.
Ziua 2: AMMAN – JERACH – AJLOUN – UM QAIS – AMMAN
Mic dejun. Plecare spre Jerach (anticul Gerasa) ce facea parte din Confederatia celor mai importante zece orase din zona Orientului Apropriat numite “Decapolis”. Vizitarea vechiului oras cu poarta lui Hadrian, alei, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Formul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus si Artemio, Aleea Cardo in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil ionic si doric (intrare optionala 9 Euro/persoana). Continuam spre Ajloun trecand printr-o padure de pini si plantatii de maslini in care Hadrian a petrecut iarna anilor 129/130 d.Hr. Cetatea reconstruita de cruciati, ca un fort militar, a fost refacuta de musulmanii lui Osama Bin Mungethe, un nepot al liderului Salahuddin Al Ayyoubi (Saladin), care i-a invins pe cruciati, marcand sfarsitul ocupatiei cruciatilor in Tara Sfanta. O alta cetate cruciata ce facea parte din “Decapolis”, UM QAIS, este urmatorul obiectiv. Nod important comercial, pe unde treceau mai multe rute comerciale, din “Drumul Matasii”, cetatea a atins apogeul de prosperitate in secolul al II-lea. Reintoarcere la Amman, cina si cazare hotel Sain Rock 3*(sau similar).
Ziua 3: AMMAN – MADABA – MUNTELE NEBO – MAREA MOARTA - AMMAN
Mic dejun. Vom face turul orasului Amman cu autocarul si vom vedea Citadela, Amfiteatru Roman, Muzeul de Arheologie, Palatul Oumaiazilor. Deplasare apoi spre Madaba, orasul mozaicurilor, pentru a vizita Biserica Grec–Ortodoxa Sfantul Gheorghe, cuprinzand un mare mozaic ce reprezinta Tara Sfanta, cu centrul la Ierusalim. Vom urca pe Muntele Nebo (800m) de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Continuam spre Valea Iordanului si vizitam locul real al Botezului Mantuitorului, in apropiere de varsarea raului Iordan in Marea Moarta (400 m sub nivelul marii mondiale). Masa de pranz este inclusa. Reintoarcere in Amman. Cina si cazare horel Sain Rock 3* (sau similar).
Ziua 4: AMMAN – KARAK – SHOBAK – PETRA
Mic dejun. Dimineata plecam spre sudul Iordaniei. Primul obiectiv va fi castelul Dea Karak, constructie cruciata din 1140, pozitionat la est de raul Iordan ce asigura paza drumului comercial intre Damasc, Egipt si Mecca. O a doua cetate cruciata din zona, pe care avem ocazia s-o vizitam este impresionanta Shobak, construita in 1115 de catre regele Baldwin I. A fost prima dintre cetatile construite in zona. Saladin, dupa mai multe incercari nereusite, a ocupat-o in anul 1189, la doar 75 de ani de cand a fost construita. Continuam calatoria prin desert spre Petra. Cina si cazarea hotel Amra Palace 3* in Petra (sau similar).
Ziua 5: PETRA – AQABA
Mic dejun. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor veche de mai mult de 2.000 de ani, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812, dupa o cautare de 300 de ani. Este una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii: defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Ne vom opri pentru a vizita Tezaurul Al Kmazanek si Amfiteatrul. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei, fiind recent votata a Treia Minune a Lumii (intrare optionala, 21 Euro/persoana). Deplasare spre Aqaba. Cina si cazare hotel Raed in Aqaba (sau similar).
Ziua 6: AQABA
Mic dejun. Astazi vom avea timp liber la dispozitie in Aqaba. Orasul este pozitionat in sudul Iordaniei, la Marea Rosie, este punct de granita cu Isrealul si singurul loc din tara unde se poate inota la mare, avand plaje minunate, ce permit scufundari in Marea Rosie, un mediu acvatic incredibil. Un oras exotic ce ofera o viziune reala a stilului de viata iordanian. Vom face o plimbare cu vaporas cu podea de sticla pentru a se admira fauna Marii Rosii. Cina si cazare hotel Raed in Aqaba (sau similar).

Ziua 7: AQABA – WADI RUM – AMMAN
Mic dejun. Timp liber la dispozitie dimineata iar in jurul orei 14:00 plecare spre Amman. Oprire in desert la Wadi Rum. Vom face Jeep Safari 2 ore cu jeep-ul in desert, insotiti de beduini. Cina cu program artistic specific la Wadi Rum. Deplasare spre Amman, Aeroportul International “Regina Alia” (cca 350 km). Imbarcare cursa Tarom Amman – Bucuresti.

008
Supliment SGL – 155 Euro
Pretul este valabil pentru un minim de 25 persoane.
Supliment pentru grup 20 – 24 pers: 24 euro / pers
Reducere pensionari 3%.

In cazul scumpirii carburantului, implicit al biletului de avion TAROM,, pretul excursiei va suferi anumite modificari !

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
11-Mai-10 - 01-Iun-10879

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR