Destinatii Europene

Circuit Grecia, autocar, septembrie 2013

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
01/09/2013 - 08/09/2013
Pret Total:
298 € (37.25€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Circuit Grecia, autocar, 8 zile

Ziua 1 PITESTI – BUCURESTI – GIURGIU – RUSE – SOFIA – RILA - SANDANSKI
Plecare din Pitesti, parcarea Muntenia, la ora 05:30, pe traseul mai sus mentionat. Se viziteaza Manastirea Rila, destinatie turistica si religioasa de prim rang, monument de arhitectura inclus pe lista UNESCO. Complexul monahal, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din intreaga Europa Balcanica, alaturi de Muntele Athos si Meteora din Grecia, pastreaza in intregime traditiile si spiritul culturii ortodoxe balcanice. Cazare Sandanski.

Ziua 2 SANDANSKI – SALONIC – KOZANI – GREVENA - IOANNINA - IGOUMENITSA – CORFU
Mic dejun. Deplasare spre Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Insula Corfu, situata in nordul Marii Ionice. Dupa-amiaza se viziteaza orasul vechi Corfu. Biserica Sfantul Spiridon al Trimitundei este cea mai renumita biserica ortodoxa din Corfu, pentru ca adaposteste cu mare evlavie moastele intregi ale ocrotitorului insulei. In Catedrala Mitropolitana se afla moastele facatoare de minuni ale Cuvioasei Imparatese Teodora. Timp liber la dispozitia turistilor. Cazare Corfu.

Ziua 3 CORFU – IGOUMENITSA – PREVEZA - PATRA – LOUTRAKI
Mic dejun. Imbarcarea pe ferry-boat cu destinatia Igoumenitsa. Traversarea coastei de vest a Greciei. Sosire in orasul Patra, numit si Poarta occidentala a Greciei , al treilea ca marime din tara. Biserica Sfantul Apostol Andrei este cel mai mare lacas de cult din Balcani, dedicat sfantului apostol. In apropiere se afla Biserica veche si Fantana Sfantului Andrei, despre care traditia spune ca era locul in care acesta predica ”vestea cea buna”. Cazare Loutraki/Kineta.

Ziua 4 LOUTRAKI - ATENA
Mic dejun. Dimineata dedicata vizitarii lacaselor de cult aflate pe Muntele Gerania: Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul, Manastirea Sfantul Gherasim din Kefalonia, Manastirea Cuviosului Patapie. Plecare spre orasul istoric Atena, locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica. Tur panoramic cu autocarul care cuprinde: Piata Constitutiei, Palatul Parlamentului, Stadionul Olimpic, Academia, Universitatea, Bibilioteca. Cazare Atena.

Ziua 5 ATENA – EGHINA – ATENA
Mic dejun. Optional, excursie in Insula Eghina, cunoscuta candva ca Athos-ul manastirilor de maici ”. Vom vizita Manastirea Sfanta Treime, unde se afla moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, supranumit Sfantul secolului al XX-lea. Imbarcare pe ferry-boat in portul Pireu. Dupa-amiaza, in Atena, plimbare in centrul vechi Plaka. Se viziteaza Catedrala Mitropolitana. Timp liber la dispozitia turistilor. Cazare Atena.

Ziua 6 ATENA – NEA MAKRI – PROKOPI – KATOXENIA – KALAMBAKA
Mic dejun. Popas spiritual la Nea Makri. Ne vom inchina in Biserica Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, grabnic ajutator, tamaduitor si mare factor de minuni. Continuam traseul spre Insula Evia - Prokopi, cu oprire la Biserica Sfantului Ioan Rusul. Trecerea in Grecia continentala se face cu ferry-boat-ul. Se viziteaza Manastirea Katoxenia, unde se afla Braul Maicii Domnului. Cazare Kalambaka.

Ziua 7 KALAMBAKA – VALEA TEMBI – PARALIA
Mic dejun. Atarnand primejdios peste abis, cu lantul muntos Pind in spate, cu campii vaste, paduri si sate pitoresti dedesubt, aceste pustietati nelumesti alcatuiesc unul dintre cele mai uimitoare locuri din lume. Meteora, puternic centru monahal inca din secolul al XIV-lea, constituie al doilea centru spiritual al Greciei dupa Sfantul Munte. Manastirile situate in varfurile stancilor, suspendate intre cer si pamant au devenit monumente ce apartin patrimoniului mondial. Vom vizita Manastirea Marele Meteor si Manastirea Sfantul Stefan. Traversam vasta campie a Thesaliei si oprim in Valea Tembi a raului Pinios. Stramtoarea cu vegetatie luxurianta, umbrita de platani stufosi ascunde Pestera Sfintei Mucenite Paraschevi. Cazare Paralia.

Ziua 8 PARALIA – SALONIC – SOFIA – RUSE – GIURGIU – BUCURESTI – PITESTI
Mic dejun. Plecare spre Salonic, capitala Greciei de nord, al doilea oras al Greciei dupa Atena. Cetatea favorita a regilor Macedoniei, intemeiata in secolul al IV-lea, este numita in cronicile bizantine cel mai frumos si mai mandru dintre orase . Monumentele antice si medievale ii atesta splendoarea trecuta si invita la o incursiune in istoria sa tulburatoare. Tur pietonal al centrului istoric pentru a vizita: Biserica Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, monument istoric si religios de importanta majora, Agora Romana, Catedrala Mitropolitana. Plecare spre tara.

Tarif: 298 euro/ pers (loc in camera dubla)
Grup minim 38 persoane
Grup 32 – 37 persoane , supliment 20 euro/persoana
Supliment camera SINGLE 85 euro
Reducere copil pana la 12 ani (in camera cu 2 adulti) 129 euro
Reducere la a 3-a persoana in camera dubla/tripla, 10 euro
Tariful include:
- transport autocar 3*
- insotitor grup din partea agentiei
- 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 * conform normelor locale
- taxe rutiere, parcari autocar
- tururile de oras si vizitele din program ( fara bilete de intrare )
Tariful nu include:
- intrarile la obiectivele turistice
- transferurile cu ferry-boat-ul in insule
- asigurarea medicala de calatorie si asigurare storno, optionale, dar recomandate

Puncte de imbarcare:
BUCURESTI, GIURGIU (ora si locul se vor comunica cu 10 zile inaintea plecarii)

NOTA:
- Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).
- Neintrunirea grupului minim permite agentiei sa recalculeze pretul sau, dupa caz, sa anuleze excursia.
- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.
In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces, furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
01-Sep-13 - 08-Sep-13298

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " BLUE HERON TRAVEL"

Total Oferte de Turism (46)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: BLUE HERON TRAVEL