Destinatii Europene

CIRCUIT CHINA TIBET HONG KONG MACAO 22 ZILE

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
22 zile
Valabilitate Oferta:
22/08/2016 - 22/08/2016
Pret Total:
3226 € (146.64€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
zbor Bucuresti – Beijing / Beijing-Yichang / Chengdu-Lhasa / Shanghai–Hong Kong / Hong Kong -Bucuresti;
transferurile si transport cu autocar sau minibus licentiat pe durata circuitului si tren pe timp de zi Xian – Luoyang, Luoyang-Suzhou, Guangzhou-Hong Kong
13 nopti cazare cu mic dejun, in hoteluri de 4*;
4 nopti in croaziera 4* pe raul Yangtze ;
1 noapte in trenul trans-himalayan de la Lhasa la Xian, cusete de dormit de 4 paturi;
1 noapte in tren de la Luoyang la Suzhou, in cusete de dormit 4 paturi;
13 mese de pranz, o cina traditionala de bun venit in Beijing, o cina la Xian, 3 cine in croaziera;
intrarile la obiectivele turistice;
vizitele cuprinse in program;
insotitor roman din partea agentiei pe traseu si ghizi locali;
asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

SERVICII NEINCLUSE
taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere): 435 €;
taxele de aeroport si securitate pentru zborurile domestice (se achita obligatoriu la inscriere): 95 €;
taxele de viza si asistenta China si Tibet (se achita obligatoriu la inscriere): 75 €;
excursiile si activitatile optionale;
bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 65 $;
alte servicii decat cele mentionate.

PROGRAM
Circuit China Tibet Hong Kong Macao 22 zile

Ziua 1. BUCURESTI – BEIJING
Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda si imbarcare in avion pentru zborul spre China. Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare in zborul spre Beijing. Noapte si cina in avion.
Ziua 2. BEIJING
Sosire in Beijing in cursul dupa-amiezii, transfer la hotel si timp liber. Seara sunteti invitati la un restaurant local pentru o cina traditionala de bun venit. Cazare Beijing.
Ziua 3. BEIJING
Mic dejun. Tur de oras Beijing, trecand prin Piata Tiananmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale a fost resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani ( dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Dupa pranz, pe care il vom servi la un restaurant local, vizitam Templul Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Seara, optional, participare la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.
Ziua 4. BEIJING
Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze, singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Cazare Beijing.
Ziua 5. BEIJING – YICHANG
Mic dejun. Azi vom vizita Palatul de Vara, construit de dinastia Jin, inconjurat astazi de cea mai mare gradina regala. In continuare vom face o plimbare prin Hutong, emblema orasului din vremea Dinastiei Yuan (1271-1368). Pranz la un restaurant local. Transfer la aeroport si zbor spre Yichang. Ne vom imbarca la bordul unei croaziere fascinante, navingand in amonte pe raul Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia si al treilea din lume ( dupa Amazon si Nil ). Imbarcare pe vapor, cina si noapte la bordul vasului.
Ziua 6. LEAGANUL CIVILIZATIEI
O croaziera pe Raul Yangtze ofera un prilej unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, orase minunate, temple, pagode si sit-uri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi vazute altfel. Este si o ocazie de relaxare si ‘rasfat’ la bordul unui vapor de lux, admirand privelistile care se succed de-a lungul malurilor. Raul Yangtze este leaganul civilizatiei chineze, un izvor neintrerupt de mituri si legende, care strabate peste 6000 de km de pe platourile inalte ale Tibetului pana in apropiere de Shanghai, unde se varsa in Marea Chinei de Est. Dimineata vom opri la San Dou Ping pentru a vedea una din cele mai mari minuni ale lumii moderne, Barajul Sanxia, din regiunea celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare si cea mai controversata din lume la ora actuala ( pana in 2008 a fost Itaipu – Brazilia ), asigurand un necesar energetic de peste 18 mii MW ( echivalentul a 15 centrale nucleare sau 15% din potentialul maxim energetic al Romaniei ! ). Este o minune a ingineriei moderne care nu trebuie ratata. Dupa trecerea ecluzei, navigam spre primul si cel mai lung defileu de pe Raul Yangtze, Xiling, cu panorame spectaculoase si privelisti unice. Seara sunteti invitati la ‘petrecerea capitanului’, care va ciocni un pahar de sampanie cu Dvs. Cazare la bord / pensiune completa.
Ziua 7. PE RAUL YANGTZE
Astazi vom traversa defileul Wu, lung de 40 km, strajuit de pereti muntosi si piscuri inalte de peste 800 m, de o frumusete coplesitoare. La Wushan ne vom imbarca in barci cu motor, pentru o vedere de aproape a vailor inguste, serpuind in zig zag ca niste fiorduri ametitoare, prilej cu care vom putea admira natura salbatica, cu vegetatie luxurianta si fauna exotica. Veti fi fermecati de cantecele unice ale populatiei locale Tujia. In continuare vom strabate Defileul Qutang, cel mai scurt, insa cel mai inalt si mai ingust dintre toate. Frumusetea peisajelor e data de inaltimea ametitoare, de peste 1200 m, a peretilor verticali de pe ambele maluri care stranguleaza valea intr-un canion adanc si ingust de 78-150 m, creand un tablou al naturii monumental si dramatic, rar intalnit in alte regiuni geografice ale planetei. Ghidul local va va initia in tainele si legendele acestor locuri: Peretele de Creta, Scara Meng Liang, Stanca Calugarului Spanzurat etc. Timpul liber il putem petrece pe puntea vasului, bucurandu-ne de facilitatile pe care acesta ni le ofera. Cazare la bord / pensiune completa.
Ziua 8. SHIBAOZHAI – ‘PERLA FLUVIULUI’
Continuam itinerariul in amonte pe fluviul Yangtze, serpuind prin relieful straniu, lasand in urma sate vechi si pitoresti. Una din marile atractii ale zilei de azi va fi vizitarea ‘Pagodei cu 12 etaje’, construita in urma cu 300 ani, in varful peretelui inalt de stanca Shibaozhai, numita si ‘fortareata comorii de piatra’. Ca alternativa, functie de conditiile raului, se va vizita Fengdu – ‘Orasul Fantomelor’. Cazare la bord / pensiune completa.
Ziua 9. CHONGQING – ‘PERLA FLUVIULUI’
Mic dejun. Debarcam dimineata in Chongqing, oras cu o clima umeda subtropicala, a treia mare metropola a Chinei, dupa Shanghai si Beijing. Ne deplasam la Chengdu cu trenul de mare viteza. Sosire in Chengdu si vizitam Centrul de crestere si cercetare a ursilor Panda Uriasi, astazi pe cale de disparitie, o imensa rezervatie naturala dezvoltata de organizatii non-profit, centru educational de conservarea a animalelor rare. Cina la un restaurant local. Cazare Chengdu.
Ziua 10. CHENGDU – LHASA
Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume (3658 m). Supranumit si ‘Acoperisul Lumii’, orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. In drum spre hotel vom face o oprire pentru a admira statuia lui Buddha din zona Nie Tang, inalta de 8 metrii. Legenda spune ca acum 700 de ani, un calugar budist, Basiba, se intorcea din Beijing la Manastirea Sakya, de unde a luat o statuie a lui Buddha cu el. Pe drumul de intoarcere, in zona Nie Tang, aceasta a prins glas si i-a spus ca intentioneaza sa ramana aici sa propovaduiasca budismul. Astfel, Basiba a ordonat construirea templului actual si a statuii lui Buddha, cunoscuta in prezent ca Nietang Buddha. Transfer la hotel, si timp liber pentru aclimatizare. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul. Cina la un restaurant local. Cazare Lhasa.
Ziua 11. LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’
Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor. Cazare Lhasa.
Ziua 12. LHASA
Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam vizitarii Palatului de Vara Norbulinka, construit in timpul celui de-al saptelea Dalai Lama si care respecta trasaturile arhitecturii Palariei Galbene. Palatul este un templu ce s-a dedicat pastrarii traditiei si standardelor tibetane de educatie si este folosit indeosebi instruirii si angajarii tibetanilor. Incepand cu 2001, UNESCO a declarat Palatul Norbulinka ca parte a Ansamblului Istoric al Palatului Potala, inclus in Patrimoniul Universal.Continuam turul de astazi cu vizita la Muzeul Tibetului construit cu scopul de a conserva si promova cultura si arta tradionala locala. Muzeul cuprinde peste 1000 de obiecte expuse, unele dintre ele din vremea neoliticului, si unde putem observa modul de viata al tibetanilor din cele mai vechi timpuri. Dejun la un restaurant local. Dupa amiaza timp liber la dispozitie. Cazare Lhasa.
Ziua 13. TRAVERSAND HIMALAYA
Mic dejun. Drumul inapoi in China continentala il vom parcurge cu faimosul tren trans-himalayan, cel mai spectaculos si mai inalt traseu de cale ferata din lume. Portiunea de 1086 km dintre Lhasa si Golmud a fost terminata in anul 2006 iar traseul a devenit imediat o atractie turistica mondiala, pentru care vanzarea biletelor se face cu luni inainte si doar sub controlul strict al guvernului chinez. Spectacolul naturii, strabatand platourile inalte ale Tibetului, este indescriptibil. Calea ferata traverseaza Pasul Tangulla, trecand pe langa satul Wenquan, si atinge altitudinea record de 5072 m, care ii

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR