Destinatii Europene

Circuit 2018 Mongolia & Mongolia Interioară

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
17 zile
Valabilitate Oferta:
01/07/2018 - 17/07/2018
Pret Total:
1480 € (87.06€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Natură sălbatică şi Festivalul Naadam

MONGOLIA & MONGOLIA INTERIOARÄ‚ ÅŸi LACUL BAIKAL

Irkutsk – Lacul Baikal – Ulan-Ude – Ulan Bator – Elsen Tasarkhai – Kharkarin – Parcul Hustai – Parcul Terelj Hohhot Baotou – Beijing

Circuitul pe care vi-l propunem vă îndeamnă să călătoriţi prin trei ţări deosebite, în care natura sălbatică se îmbină cu tradiţii de mii de ani, unde ortodoxia a construit biserici superbe iar bhudismul temple şi mănăstiri impresionante. De la Lacul Baikal, cu apele limpezi precum cristalul, până în stepa mongolă, ţinutul sălbatic cu cea mai spectaculoasă boltă stelară, de la enormul deşert fierbinte Gobi şi dunele de nisip cântătoare până la Marele Zid Chinezesc, veţi călători printre repere istorice pe care le veţi “aşeza” pe harta marilor civilizaţii, toate marcând destinul Europei şi al întregii lumi. Veţi călători prin străvechiul Imperiu Mongol, pe urmele temutului Ginghis Han, veţi experimenta înnoptarea în iurte şi nu în ultimul rând veţi avea şansa de a participa la celebrul Festival Naadam, care se desfăşoară încă din timpurile primului stat nomad, Hurnu, al strămoşilor mongoli. O experienţă extraordinară care vă va trezi interesul pe tot parcursul circuitului şi vă va face să vedeţi lumea cu alţi ochi!

Perioada: 01.07 – 17.07.2018

Ziua 1 / 01.07.2018: Bucureşti – Moscova – Irkutsk
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot SU 2035 (13:30 / 16:30) de unde se va pleca spre Irkutsk cu zborul SU 1442 (21:20 / 08:05).
Ziua 2 / 02.07.2018: Irkutsk
Sosire la ora 08:05 în inima Siberiei, la Irkutsk. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi la hotel pentru cazare şi mic dejun. După preluarea camerelor şi o scurtă perioadă de odihnă vom porni în turul de oraş. Localitatea a luat naştere din fortul cazac „Ostrog”, care a fost întemeiat pe malul Râului Angara în anul 1661 de conducătorul cazac Iakov Pohabov iar în anul 1684 a primit numele de Irkutsk. Dezvoltarea culturală a regiunii se datorează în mare parte deportaţilor politici ruşi, a artiştilor şi a unei bune părţi a aristocraţiei ruse. Nobilii ruşi (dekabrişti) care s-au revoltat în decembrie 1825, împotriva ţarului Nikolai I, au fost deportaţi în Siberia, o mare parte din ei ajungând în Irkutsk. Construirea Şoselei Siberiene şi a liniei ferate a făcut ca Irkutsk să devină unul dintre cele mai importante oraşe din Siberia de Sud, astăzi fiind principalul oraş al joncţiunii Trans-Siberianului. Turul panoramic de oraş va include cele mai importante monumente şi clădiri din centru istoric. Vom vedea Complexul memorial al Decembriştilor care cuprinde casele familiilor deportate aici, Catedrala Bogoyavlensky, construită în anul 1723, considerată un monument de artă arhitecturală rusă, Galeria Regională de Artă, Teatrul Municipal, construit între anii 1894 - 1897 şi renovat complet în anul 1999, Muzeul Regional, Piaţa Kirov, Casa Albă, un superb monument care datează din prima jumătate a sec. al XIX-lea, „Monumentul Turistului”, un monument aparte, dedicat împătimiţilor de călătorii, noua statuie a Ţarului Alexandru al III-lea, precum şi numeroase biserici care întregesc peisajul citadin. Dejun în cursul vizitelor. Vom continua explorarea oraşului care s-a dezvoltat prin comerţul cu blănuri, metale preţioase, diamante şi peşte, fiind numit la sfârşitul sec. al XIX-lea, “Parisul Siberian”, scriitorul rus V. Rasputin asemuind oraşul cu Londra sau Parisul, afirmând că “a nu vedea Irkutsk, echivalează cu a nu vedea Siberia”. Vom pleca apoi spre una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Siberia, Mănăstirea Ortodoxă Rusă Znamenskiy, renumită mai ales datorită icoanelor pictate de artişti ruşi cunoscuţi pe plan mondial. Cină şi cazare la Hotel Irkutsk 3* (sau similar).
Ziua 3 / 03.07.2018: Irkutsk – Lacul Baikal – Irkutsk – Ulan - Ude (Noapte în tren)
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Muzeul Taltsy, un impresionant muzeu etnografic în aer liber. După dejun vom face o croazieră de 2 ore pe Lacul Baikal, care înseamnă “apă multă”. Lacul reprezintă cea mai mare rezervă de apă dulce din lume, fiind în acelaşi timp cel mai adânc lac de pe glob, cu o adâncime de 1637 m. Depresiunea lacustră din Siberia de Sud, conţine 10% din rezervele de apă potabilă ale lumii (exceptând gheţarii). Baikalul poate fi considerat un \"muzeu viu\", în care trăiesc aproximativ 800 de specii de animale şi 245 specii de plante endemice. Lacul a fost descoperit în anul 1643 de către K. Ivanov şi V. Kolesnikov, iar cunoscutul călător şi diplomat român Nicolae Milescu Spătarul, cunoscut în descrierile în limba rusă sub numele de Nicolae Spafarovici, în drumul său spre China, în anul 1675, l-a ocolit prin partea sud-vestica, făcându-i şi o descriere amănunţită. De atunci zona a constituit obiectul multor expediţii, fapt care a permis elucidarea problemelor deosebite privind geneza depresiunii, adâncimea, regimul hidric, plantele şi animalele rare care trăiesc în el. Dar Baikalul nu este renumit numai pentru apele sale limpezi precum cristalul ci şi pentru peisajele variate care-l înconjoară, de la munţii falnici acoperiţi de păduri de conifere, care parcă străjuiesc lacul, până la dunele de nisip şi golfurile pitoreşti care încântă orice iubitor de natură. Datorită paradisului natural subacvatic care adăposteşte o floră şi o faună diversă, dar şi datorită frumuseţilor peisajelor care-l înconjoară, Lacul Baikal este inclus pe lista Patrimoniului Universal Natural UNESCO. Croaziera ne va purta spre Capul Tolsty, renumit pentru plajele sale de nisip dar şi spre Capul Shumoha şi Polovinniy. Principala atracţie turistică este stânca cu două culmi din marmură albă, numită Stânca Şamanului, considerată unul dintre cele 9 locuri sfinte ale Asiei, stâncă situată în apropiere de locul unde Râul Angara iese din lac, acesta fiind singurul râu care curge mai departe din Baikal. Vom putea admira ţărmurile spectaculoase ale lacului cu construcţii de artă inginerească, viaducte şi poduri peste care trece calea ferată Trans-Siberiană, prilej de a face fotografii inedite cu peisajul lacului Baikal. Vom reveni în port, de unde vom pleca spre Irkutsk pentru cină la un restaurant local. Vom fi transferaţi la gară pentru călătoria cu trenul de la ora 21:08 spre Ulan-Ude, capitala Republicii Buryatia, o republică autonomă din componenţa Federaţiei Ruse, unde predomină cultura şi limba buryată. Diversitatea peisajelor din Buryatia, poate concura cu succes cu peisajele oferite de Alpii Elveţieni, cu sălbaticele stepe din Mongolia şi cu câmpiile sau pădurile dese din Rusia. Noapte de cazare în tren în cuşete cu 4 paturi (contra unui supliment modic, cuşeta de 4 paturi va putea fi ocupată numai de 2 pers.).
Ziua 4 / 04.07.2018: Ulan - Ude
Sosire la ora 05:50 în Ulan-Ude sau “poarta roşie” cum a mai fost denumit oraşul inaccesibil turiştilor până în anul 1988, situat la sud-est de Lacul Baikal pe Râul Uda, la confluenţa acestuia cu Selenga. Transfer la hotel pentru cazare. După o scurtă perioadă de odihnă şi după micul dejun ne vom deplasa spre satul Bătrânii Credincioşi, care păstrează ceremonii religioase şi cântece de acum 200 de ani. Dejun pregătit de localnici şi minispectacol folcloric. În continuarea zilei, vom vizita mănăstirea budistă Ivolginsky Datsan, situată în afara oraşului, care a fost deschisă în anul 1945 ca singurul centru spiritual din URSS, după care s-a transformat în centru monastic, devenind reşedinţă pentru Khambo Lama, liderul călugărilor budiști din Rusia. Viaţa spirituală este marcată de ritualurile din temple, practicile medicale şi un sistem tradiţional de educaţie care se desfăşoară în mănăstire, universitatea buddhistă “Dashi Choinkhorling” luând fiinţă în anul 1991, lângă mănăstire. Întoarcere în Ulan-Ude pentru cină şi cazare la Hotel Gesser 3* (sau similar).
Ziua 5 / 05.07.2018: Ulan - Ude – Ulan Bator (Tren)
Mic dejun la pachet şi transfer la gară de unde vom porni la ora 06:35, cu trenul, spre graniţa cu Mongolia şi mai departe spre Ulan Bator. Călătoria cu trenul va dura aprox. 24 de ore şi străbate fosta ruta a caravanelor care transportau ceai din China spre Rusia, prin Ulan Bator. Calea ferată a fost construită în anul 1940 şi face legătura cu ruta trans-siberiană. De la Ulan-Ude până la graniţă vom parcurge 280 km printr-o regine deosebit de pitorească, cu văi înconjurate de munţi împăduriţi şi râuri, cu mănăstiri bhudiste şi sate tradiţionale. După formalităţile de trecere a frontierei ruse vom continua călătoria prin Mongolia, urmând cursul Râului Selenga şi apoi a Râului Orkhnon. Oraşul Sukhbaatar, numit după un mare lider militar mongol, reprezintă punctul de frontieră din partea mongoleză. Vom străbate stepele ierboase ale Mongoliei călătorind spre Darkhan, al doilea oraş ca mărime din ţară, capitala provinciei Darkhan-Uul, construit în anul 1961 cu sprijinul financiar al fostei URSS. Vom admira priveliştile captivante, vom zări iurtele tradiţionale, cămile, cai, ponei şi vulturi. Noapte de cazare în tren în cuşete cu 4 paturi (contra unui supliment modic, cuşeta de 4 paturi va putea fi ocupată numai de 2 pers.).
Ziua 6 / 06.07.2018: Ulan Bator
Sosire la ora 05:45 în capitala Mongoliei, Ulan Bator şi transfer la hotel pentru mic dejun şi pentru lăsarea bagajelor. După o scurtă pauză de odihnă vom începe explorarea oraşului Ulan Bator, situat pe malurile Râului Tuul,

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL