Destinatii Europene

Circuit 2018 SCOÈšIA

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
20/07/2018 - 29/07/2018
Pret Total:
1580 € (158€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Mituri și legende scoțiene

S C O Èš I A

Edinburgh – Perth – Scone – Glamis – Aberdeen – Balmoral – Glenfiddich – Elgin – Clava Kairns – Drumnadrochit – Loch Ness – Thurso – Insulele Orkney – Durness – Ulapool – Insula Skye – Fort William – Oban – Inveraray – Stirling – Glasgow

Scoția este un ţinut învăluit în mituri şi romantism, cu o istorie bogată şi unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, care amintesc despre un trecut plin de eroism, lupte ce îşi fac auzit ecoul peste secole, iar castelele impunătoare par desprinse dintr-o străveche legendă înţesată cu intrigi şi cavaleri în armură. Vă invităm să descoperiţi peisajele sălbatice ale Ţinuturilor Înalte, Insulele Hebride cu celebra “inima neolitică” de la Orkney, faimoasele castele şi fortăreţe medievale care au stat la baza numeroaselor filme de succes, oraşele pline de viaţă precum Edinburgh, Aberdeen, Fort William şi Glasgow şi nu în ultimul rând să vă bucuraţi de ospitalitatea acestor oameni minunaţi, îmbrăcaţi în kilt, care vă vor îndeamna la un pahar de whisky, băutura lor tradiţională.

Perioada: 20.07 – 29.07.2018

Ziua 1 / 20.07.2018: Bucureşti – Frankfurt – Edinburgh
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1423 (06:05 / 07:35) de unde se va pleca spre Edinburgh cu zborul LH 962 (11:00 / 11:55). Odată ajunşi în Edinburgh, circuitul nostru va începe “în forţă”, deoarece vom pleca spre Abaţia Dunfermline, una dintre cele mai vechi aşezări din Scoţia, fiind primul loc, din istorie, de înmormântare a monarhilor scoţieni. Dunfermline reprezintă de fapt rămăşiţele unei mănăstiri benedictine fondată în sec. al XI-lea de către Regina Margareta, aici fiind înmormântat Regele Robert Bruce, cel care s-a luptat pentru dreptul Scoției de a fi o naţiune independentă. Complexul abaţiei cuprinde şi ruinele unui palat construit de Regele James al VI-lea în sec. al XVI-lea, a cărui soţie, Anna de Danemarca, l-a născut în acest loc pe Charles I, ultimul monarh născut în Scoţia. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Capela Rosslyn, devenită celebră în toată lumea datorită romanului Codul lui Da Vinci, de Dan Brown. Ne vor trebui doar câteva minute în biserică pentru a înţelege de unde a apărut această conspiraţie, deoarece, din exterior, capela nu pare a fi un loc potrivit pentru a ascunde ceva valoros, fiind nu cu mult mai mare faţă de o biserică de ţară. Interiorul capelei, dă însă senzaţia că parcă ar ascunde ceva misterios sub sculpturile care acoperă pereţii şi tavanul. Potrivit legendei, comoara Cavalerilor Templieri ar fi depozitată aici, într-un loc secret, a cărui intrare este mascată de un zid de piatră. De-a lungul timpului s-au făcut diverse presupuneri despre această comoară, unii susţinând că aceasta este fie Sfântul Graal, fie sulurile sacre din timpul lui Hristos, fie un fragment din crucea pe care a murit Mântuitorul sau chiar capul Său îmbălsămat. În versiunea de film a Codului lui Da Vinci, profesorul care a intrat în Rosslyn Chapel se uită cu respect la zidurile aglomerate şi spune: “creştină, evreiască, egipteană, masonică, păgână”, bifând influențele prezente. Transfer pentru cazare la Hotel Britannia Edinburgh 3* (sau similar).
Ziua 2 / 21.07.2018: Edinburgh
Mic dejun. Zi dedicată vizitării capitalei Scoţiei, Edinburgh, una dintre cele mai frumoase aşezări din lume, cunoscută şi sub numele de “Atena Nordului”. Dimineaţa vom face un tur pietonal însoţiţi de ghidul local, vom vizita partea veche a oraşului, în care se află Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortăreţe din sec. al V-lea, unde vom putea admira bijuteriile coroanei scoţiene şi “Stone of Destiny”, în traducere Piatra Destinului, unde erau încoronaţi regii scoţieni. În continuare vom ajunge în New Town, partea nouă a oraşului situată la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbană din sec. al XVIII-lea, în contrast cu haosul medieval al oraşului vechi. Această juxtapunere arhitecturală care intrigă, nu este egalată de nici un alt oraş european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescenţă vulcanică, care oferă o privelişte superbă asupra oraşului. În vârful acestui deal vom vedea Observatorul, cu un dom în stil grecesc, Monumentul Naţional, o copie neterminată a Panteonului din Atena, Monumentul Nelson şi Monumentul Burns. După-amiază timp liber pentru cumpărături sau pentru explorarea individuală a oraşului. Se poate face o plimbare pe Princess Street, inima oraşului, una dintre cele mai agitate străzi din Europa sau se poate vizita Parlamentul, astăzi sediul judecătoriei, Biserica High Kirk of St. Giles, care are un turn sub formă de coroană, cu superba Capela Thistle sau Palatul Holyroodhouse, reşedinţa oficială a Majestăţii Sale Regina, atunci când se află în Scoţia. În strânsă legătură cu Maria Stuart, regina scoţienilor, cunoscută prin tragicul său sfârşit, Holyroodhouse oferă fascinante imagini din trecutul său glorios. Tot aici se află “Arthur’s Seat”, în traducere Tronul lui Arthur, sub forma unei stânci aflate în spatele Palatului Regal Holyroodhouse. Opţional, seară scoţiană cu cină. Ne vom bucura de muzică tradiţională, cimpoi şi dansuri, antren, kilt şi haggis, preparat tradiţional scoţian însoţit neapărat de un pahar de whisky. Cazare la Hotel Britannia Edinburgh 3* (sau similar).
Ziua 3 / 22.07.2018: Edinburgh – Perth – Scone – Glamis – Aberdeen
Mic dejun. Plecare spre Perth, fosta capitală a Scoției timp de 5 secole, care, cu arhitectura sa remarcabilă, istoria bogată şi scena culturală vibrantă, are multe de oferit vizitatorilor. Vom face un scurt tur panoramic de oraş, după care ne vom îndrepta spre Palatul Scone pentru a vizita locul unde se încoronau regii Scoţiei, care adăpostea odată “Stone of Destiny”, fiind în prezent reşedinţa contelui de Mansfield. În continuarea zilei vom vizita Castelul Glamis, casa dinastiei Lyon, locul unde a copilărit Regina Elisabeta Mama şi unde s-a născut Prinţesa Margareta. De asemenea, acesta este cunoscut şi ca unul dintre cele mai bântuite castele din Marea Britanie, având multe astfel de poveşti şi legende, care sunt vehiculate încă din sec. al XIX-lea. După-amiază ne vom deplasa spre Aberdeen, oraş situat pe coasta Mării Nordului, la gurile de vărsare ale râurilor Dee şi Don, supranumit “Floarea Scoției”, datorită numeroaselor parcuri şi grădini şi “Oraşul de Argint”, datorită pietrelor de culoare gri din care sunt construite clădirile vechi ale oraşului. Cazare la Hotel Holiday Inn Aberdeen West 3* (sau similar).
Ziua 4 / 23.07.2018: Aberdeen – Balmoral – Glenfiddich – Elgin – Clava Kairns – Drumnadrochit
Mic dejun. Itinerarul zilei de astăzi ne va purta spre Drumnadrochit, oraş aflat pe malul râului Ness, fiind punctul de plecare către Loch Ness pentru majoritatea turiştilor. Pe parcursul drumului vom vizita Castelul Balmoral, reşedinţa de vară a Familiei Regale Britanice încă din anul 1852, când a fost cumpărat de Prinţul Albert, soţul Reginei Victoria. Opţional, ne vom putea opri la faimoasa distilerie de whisky Glenfiddich, unde vom putea vedea şi înţelege procesul de producţie al acestei licori numite de celţi “apa vieţii” şi nu în ultimul rând vom degusta tradiţionalul whisky scoţian. Ne vom continua traseul spre Elgin, unde vom vedea ruinele catedralei medievale, supranumită “lanterna nordului”, în trecut una dintre cele mai mari şi impresionante din Scoţia. Ultima oprire înainte de a ajunge la Drumnadrochit va fi la situl preistoric Clava Kairns, care cuprinde 3 morminte circulare datând din Epoca Bronzului (aprox. 4000 ani vechime). Cazare la Loch Ness Lodge 3* (sau similar).
Ziua 5 / 24.07.2018: Drumnadrochit – Loch Ness – Thurso
Mic dejun. Dimineaţa vom călători de-a lungul legendarului Loch Ness, unul dintre cele mai faimoase lacuri din lume, al doilea ca mărime din Scoţia, cu o lungime de 37 km, o lăţime de 1 km şi o adâncime de 230 m. Se spune că în acest lac trăieşte un animal acvatic misterios şi monstruos, care iese uneori la suprafaţă, denumit în limbaj popular “Monstrul din Loch Ness” sau pe scurt, Nessie. Mai multe persoane susţin că l-au zărit, dar cercetările care s-au făcut nu au condus la niciun rezultat concludent. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Thurso, însă pe parcurs vom vizita Castelul Dunrobin, unul dintre cele mai vechi castele din Scoţia, fiind în acelaşi timp şi cel mai nordic castel, locuit de-a lungul secolelor de ducii de Sutherland. În grădinile castelului vom putea admira măiestria dresorilor de şoimi, o veche îndeletnicire scoţiană. Sosire în Thurso, oraş-port situat în nordul Scoţiei, în zona istorică Caithness. Cazare la Hotel Ferry Inn Thurso 3* (sau similar).
Ziua 6 / 25.07.2018: Thurso – Insulele Orkney – Thurso
Mic dejun. Excursie de o zi pe Insulele Orkney. Ne vom îmbarca pe ferry-boat şi vom ajunge la Stromness, al doilea oraş ca mărime din Orkney. Împreună cu ghidul local, vom vizita Skara Brae, un sit vechi de 5.000 de ani, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele 4 situri care alcătuiesc “inima neolitică Orkney”, alături de Maeshowe, Pietrele de la Stenness şi Inelul de Brodgar. Mai vechi decât Stonehenge sau Marile Piramide, situl a fost supranumit “Pompeiul Scoției”, datorită bunei sale conservări. Descoperit în urma unei furtuni în anul 1850, situl ne va dezvălui o imagine impre

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL