Destinatii Europene

Circuit 2018 RUSIA: Lacul Baikal si Insula Olkhon

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
17/02/2018 - 26/02/2018
Pret Total:
1990 € (199€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Miracolul iernii siberiene

RUSIA: LACUL BAIKAL ÅžI INSULA OLKHON

Irkutsk – Bourduguz – Listvianka – Lacul Baikal – Insula Olkhon – Moscova

Această călătorie a fost gândită special pentru cei care iubesc iarna şi frumuseţile pe care le oferă natura în această perioadă, pentru cei care doresc să experimenteze aventuri autentice. Dacă doriţi să petreceţi clipe minunate descoperind peisaje noi la fiecare kilometru, această călătorie va fi cu adevărat emoţionantă, un miracol al iernii siberiene! Veţi descoperi Irkutsk-ul împătimiţilor de călătorii, veţi savura bucătăria locului, veţi întâlni nerpa – foca din Baikal, vă veţi plimba cu troica prin taigaua siberiană, veţi putea conduce o sanie trasă de câinii huski prin pădurea acoperită cu zăpadă, vă veţi deplasa pe gheţa lacului cu aeroglisorul, veţi traversa cea mai adâncă parte a legendarului lac Baikal, veţi descoperi Insula Olkhon, inima lacului Baikal, centrul sacru al şamanilor, veţi experimenta trăiri pe care nu le-aţi mai avut până acum şi ca o concluzie, veţi trăi un basm autentic siberian pe cele mai sacre şi mai pure ape şi vă veţi întoarce acasă cu mii de fotografii!

Perioada: 17.02 – 26.02.2018

Ziua 1 / 17.02.2018: Bucureşti – Moscova – Irkutsk
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot SU 2035 (12:30 / 16:40) de unde se va pleaca spre Irkutsk cu zborul SU 1442 (21:45 / 08:25).
Ziua 2 / 18.02.2018: Irkutsk
Sosire la ora 08:25 în inima Siberiei, la Irkutsk. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi la hotel pentru cazare şi mic dejun. După preluarea camerelor şi o scurtă perioadă de odihnă vom porni în turul de oraş. Localitatea a luat naştere din fortul cazac „Ostrog”, care a fost întemeiat pe malul râului Angara în anul 1661 de conducătorul cazac Iakov Pohabov iar în anul 1684 a primit numele de Irkutsk. Dezvoltarea culturală a regiunii se datorează în mare parte deportaţilor politici ruşi, a artiştilor şi a unei bune părţi a aristocraţiei ruse. Nobilii ruşi (dekabriştii) care s-au revoltat în decembrie 1825, împotriva ţarului Nikolai I, au fost deportaţi în Siberia, mare parte din ei ajungând în Irkutsk. Construirea Şoselei Siberiene şi a liniei ferate a făcut ca Irkutsk să devină unul dintre cele mai importante oraşe din Siberia de Sud, astăzi fiind principalul oraş al joncţiunii Trans-Siberianului. Turul panoramic de oraş va include cele mai importante monumente şi clădiri din centrul istoric. Vom vedea Catedrala Bogoyavlensky, construită în anul 1723, considerată un monument de artă arhitecturală rusă, Galeria Regională de Artă, Teatrul Municipal, construit între anii 1894 - 1897 şi renovat complet în anul 1999, Muzeul Regional, Piaţa Kirov, Casa Albă, un superb monument care datează din prima jumătate a sec. al XIX-lea, „Monumentul Turistului”, un monument aparte, dedicat împătimiţilor de călătorii, noua statuie a Ţarului Alexandru al III-lea, precum şi numeroase biserici care întregesc peisajul citadin, precum Biserica Spasskaya. Dejun în cursul vizitelor. Vom continua explorarea oraşului care s-a dezvoltat prin comerţul cu blănuri, metale preţioase, diamante şi peşte, fiind numit la sfârşitul sec. al XIX-lea, “Parisul Siberian”, scriitorul rus V. Rasputin asemuind oraşul cu Londra sau Parisul, afirmând că “a nu vedea Irkutsk, echivalează cu a nu vedea Siberia”. Vom pleca apoi spre una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Siberia, Mănăstirea Ortodoxă Rusă Znamenskiy, renumită mai ales datorită icoanelor pictate de artişti ruşi cunoscuţi pe plan mondial. Cină şi cazare la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 3 / 19.02.2018: Irkutsk – Bourduguz – Irkutsk
Mic dejun. Astăzi ne vom bucura de o “poveste rusească” în "Sibirskaya Zaimka", în traducere taigaua siberiană. Ne vom îndrepta spre Bourduguz, situat pe țărmul golfului Angara, de unde vom porni într-o plimbare feerică prin pădure cu troica trasă de cai, o experienţă care ne va oferi prilejul de a simţi farmecul Rusiei siberiene în autenticitatea sa. După această plimbare inedită ne vom încălzi cu o vodka, ne vom bucura de un dejun la fel de inedit cu preparate siberiene, în timp ce o formaţie locală ne va delecta cu muzica specifica locului, într-un restaurant situat în pădure. După-amiază ne vom întoarce la Irkutsk unde vom vedea Complexul Memorial al Decembriştilor care include casele familiilor deportate. În frumosul Conac Volkonsky, construit în sec. al XIX-lea, care a aparţinut unui lider al revoluționarilor decembrişti, cărora li s-a interzis accesul în Siberia după încercarea lor de a-l detrona pe ţarul rus în decembrie 1825, vom avea o altă experienţă interesantă, pentru că vizita se va încheia cu un concert privat şi un pahar de şampanie. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 4 / 20.02.2018: Irkutsk – Listvianka
Mic dejun. În cursul dimineţii vom părăsi Irkutsk-ul îndreptându-ne spre Muzeul de arhitectură din lemn Taltsy, situat la o distanţă de 47 km faţă de Irkutsk, un impresionant muzeu etnografic în aer liber. Muzeul are o colecție unică de monumente istorice și arhitecturale care datează din sec. XVII – XX, întinzându-se pe o suprafaţă de 67 hectare. Muzeul înființat în anul 1966, deschis pentru vizitatori în anul 1980, are 40 de monumente arhitecturale, 9000 exponate şi 13 expoziții. Primele clădiri din lemn de aici au fost transportate de pe teritoriul inundat după construirea stației hidroelectrice Ust-Ilimsk, Taltsy devenind un loc de conservare a monumentelor culturii populare, o istorie a meșteșugurilor din lemn. Vom afla informaţii despre stilul de viață al secolelor XVI – XIX din satele rusești și din iurtele Buryat și Evenk. De la târgul deschis în incinta muzeului veţi putea cumpăra suveniruri realizate manual de artiștii locali. Călătoria noastră va continua spre Listvyanka, localitate situată pe malul lacului Baikal, înființată încă din sec. al XVII-lea și care a primit numele de la coniferele care cresc în apropiere numite larice şi care la noi se numesc zada. Localitatea se întinde pe o distanţă de aprox. 6 km de-alungul ţărmului lacului, fiind situată în apropierea locului de unde izvoraşte Râul Angara. Aici ne vom întâlni pentru prima oară cu copleşitorul peisaj oferit de Lacul Baikal îngheţat. Dejun la un restaurant local, după care vom vizita Biserica Sf. Nicolae care a fost construită de comerciantul rus, Ksenofont Serebryakov. O legendă spune că deoarece aproape că s-a înecat în timpul unei furtuni puternice pe Lacul Baikal, acesta a decis să construiască o biserică în cinstea Sfântului Nicolae, patronul și apărătorul marinarilor și pescarilor. Construcția bisericii a început în 1846 în satul Nikola, pe malul Angar-ului și a fost terminată după moartea lui Serebryakov de către soția sa, Natalia. Opţional, Snowmobil safari pe gheaţă Baikalului, prilej cu care veţi putea vedea calea ferată Circum Baikal, o veche porţiune a căii ferate Trans-siberiene, considerată acum un monument de arhitectură şi artă inginerească. Veţi putea admira ţărmurile lacului Baikal acoperite de taigaua înzăpezită, precum şi măiestria realizării acestei căi ferate cu tuneluri, poduri şi ziduri tăiate în munte. Transfer pentru cină şi cazare într-una dintre cele mai bune locaţii din Listvyanka, la Hotel Mayak 3* (sau similar).
Ziua 5 / 21.02.2018: Listvianka
Mic dejun. Ziua de astăzi o putem numi ziua experienţelor. Vom vizita Muzeul Limnologic Baikal, singurul muzeu dedicat în întregime istoriei explorării lacului Baikal, a faunei și florei sale unice. Prima staţiune limnologică în Baikal a fost deschisă la Listvyanka în anul 1928, iar din această bază a fost creat Institutul Limnologic în anul 1961. Muzeul și-a dobândit statutul în anul 1993, iar în prezent, aprox. 50 de mii de vizitatori vin aici în fiecare an. Expoziția prezintă în detaliu viața peștilor care trăiesc în lac, precum și a focii din Baikal, numită nerpa. În anul 2004, în muzeu au fost deschise 11 acvarii, care au un sistem unic de alimentare cu apă de la o adâncime de 500 de metri, astfel încât condițiile de mediu în acvarii să fie similare cu biocenoza naturală a lacului. Vom vizita apoi Nerpinarium-ul (nume dat de nerpa, foca lacului Baikal), deschis în vara anului 2009, unde vom vedea un amuzant spectacol oferit de focile care vor cânta, dansa, număra şi chiar vor desena! Dacă doriţi, puteţi deveni posesorul unui astfel de desen în guaşa. În continuarea zilei vom experimenta un dejun în mijlocul unei familii ruse, prilej de a afla lucruri interesante despre viaţa localnicilor. Ultima experienţa va fi vizitarea unei ferme de câini husky, unde vom înţelege cum aceştia sunt crescuţi pentru curse şi pentru plimbări. Ne vom întâlni cu câinii husky şi vom afla amănunte despre tehnica de a conduce sania trasă de ei. Opţional, veţi putea avea oportunitatea de a conduce o sanie trasă de câinii husky prin pădurile Parcului Naţional Pribaikalsky, care contrastează prin sălbăticie cu zona civilizată din Listvyanka. Cină şi cazare la Hotel Mayak 3* (sau similar).
Ziua 6 / 22.02.2018: Listvianka – Insula Olkhon
Mic dejun. Astăzi vom participa la o călătorie unică cu aeroglisorul pe Lacul Baikal, care în această perioadă este „îngheţat tun”. Vom avea prilejul de a face sute de fotografii, vom vedea peisajele uimitoare, neatinse, desfăşurate în fața ochilor, în timp ce ne vom deplasa spre cea de-a patra cea mai mare insul

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL