Destinatii Europene

Circuit 2016 ISRAEL

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
03/10/2016 - 10/10/2016
Pret Total:
995 € (110.56€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

ISRAEL: CEL MAI COMPLET CIRCUIT! BALSAM PENTRU MINTE, INIMA SI SUFLET

BETHLEHEM - IERUSALIM – HOZEVA – IERIHON – MAREA MOARTA – TIBERIAS - RAUL IORDAN – TABGHA – CAPERNAUM - CANA GALILEII – NAZARETH AKKO – HAIFA – CAESAREEA –– TEL AVIV

Un pelerinaj special, care incearca sa abordeze intelesul profund al Tarii Sfinte, o experienta care atrage prin istorie, religie si cultura, cu intregul colorit si diversitatea sa. Povestea vietii lui Iisus, locurile in care s-au petrecut evenimentele, locuri populare care, desi nu au o legatura directa cu viata lui Iisus, dar s-au aflat pur si simplu in vecinatatea asezarilor in care s-au petrecut evenimentele legate de viata lui Iisus, simboluri care identifica gruparile religioase: evreiasca, crestina sau musulmana, care considera aceste locuri ca fiind sfinte, traditii semnificative, asezari populare amintite in Evanghelie, toate contribuie la o alcatuire speciala a povestii pastoriei Domnului nostru imbinata cu amintirea locurilor care evoca opera sa. Tema aceasta, imbinata cu alte intamplari din Biblie, adauga o noua si ampla intelegere a sensului operei lui Iisus din Nazareth, la care dumneavoastra sunteti INVITATI.

Perioada: 03.10 – 10.10.2016


ZIUA 01 / 03.10.2016: BUCURESTI – TEL AVIV – BETHLEHEM
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00. Plecare spre Tel Aviv cu zborul companiei Tarom, RO 155 (06:00 / 08:35). Sosire pe Aeroportul Ben Gurion, de unde vom porni pentru o prima vizita la Biserica Sfantul Gheorghe din localitatea Lodd (antica Lydda), unde se afla intr-o capela subterana mormantul Sfantului Gheorghe, renumit in toata lumea crestina, ca unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti, si cu atat mai mult in Lodd, orasul sau natal. Deplasare spre Ein Karem, patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan, ridicata pe locul nasterii “celui mai mare om nascut dintr-o femeie”, Fantana Fecioarei Maria si Biserica Vizitarii, cea mai artistica biserica din Tara Sfanta. Continuam drumul nostru spre Bethlehem pentru cina si cazare.
ZIUA 02 / 04.10.2016: BETHLEHEM
Mic dejun. Dimineata incepe cu vizitarea Biserica Nasterii Domnului Iisus, a pesterii unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ”Aparatoarea Bethlehmului”), precum si locul unde s-a aflat ieslea in care a fost asezat Pruncul Iisus dupa nastere. In continuare vom vizita Piata Ieslei, Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina si Grota Sfantului Ieronim (autorul traducerii Bibliei, versiunea ”Vulgata”) si Biserica Armeneasca. Ne vom indrepta apoi spre Grota Laptelui sau Grota pruncilor ucisi si apoi ne vom putea ruga la Campul pastorilor evrei, unde acestia au fost anuntati de catre Arhanghelul Gavriil despre nasterea Domnului Iisus Hristos. Vom continua cu o calatorie in desert pentru a vizita doua manastiri: Manastirea Sfantului Teodosie (manastire de maici) unde se afla pestera celor trei magi de la rasarit si Manastirea Sfantului Sava (manastire greco-ortodoxa de calugari din pustiul Iudeii, unde s-a intocmit TIPICON-ul – tipicul slujbelor bisericesti urmat de bisericile ortodoxe pana in ziua de astazi) unde vom gasi Izvorul miraculos si Finicul facator de minuni, cel care ajuta familiile fara copii (doar barbatii au acces in incinta manastirii). Cina si cazare in Bethlehem.
ZIUA 03 / 05.10.2016: IERUSALIM
Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim unde va incepe “pelerinajul” nostru. Vom urca intai pe Muntele Scopus – Muntele Maslinilor, pana la Manastirea Rusa Inaltarea Domnului - Eleon, vom vizita apoi Geamia in care se afla amprenta ultimului pas pe pamant al Mantuitorului si Manastirea Tatal Nostru (locul unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai cum sa rosteasca rugaciunea Tatal Nostru). Vom vedea in continuare Biserica Dominus Flevit, locul de unde Domnul Iisus, privind Cetatea Ierusalimului, a deplans soarta acesteia si a prezis “pustiirea” ei, Manastirea rusa Maria Magdalena, Gradina Ghetsimani unde se pot vedea urmasii maslinilor care au fost martorii rugaciunii Domnului Iisus Hristos, Biserica Natiunilor construita prin contributia a 12 state, numita si Biserica Agoniei, deoarece adaposteste piatra pe care s-a rugat Domnul Iisus in noaptea arestarii de catre soldatii romani, Biserica Mormantului Maicii Domnului (in interiorul Bisericii se afla Paraclisul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana - parintii Maicii Domnului si Paraclisul Sfantului Iosif) si Pestera Tradarii. Vom avea prilejul de a privi Valea Chedronului sau Valea Iosafat, vom continua cu vizitarea Bisericii Sf. Petru – Galicantu si vom incheia ziua cu deplasarea la Manastirea Sfinei Cruci si la Sediul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte vizitand Biserica romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare in Ierusalim.
ZIUA 04 / 06.10.2016: IERUSALIM
Mic dejun. Astazi vom intra in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan, vom vizita casa in care a locuit Domnul Iisus cu sfintii parinti Ioachim si Ana, apoi vom vizita scaldatoarea Bethesda. Urmeaza parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul Iisus pe Drumul Crucii pana la Sfantul Mormant – locul unde s-a aflat Sfanta Cruce, incepand cu Manastirea Ecce Homo si Capela Biciuirii. Vom urca pe Golgota, ne vom opri la Piatra Ungerii, vom vizita Biserica Invierii, a Sfantului Mormant si a tuturor Paracliselor Sfinte. Vom parcurge drumul prin Cetatea vechiului Ierusalim pana la Zidul Plangerii – singurul ramas dupa distrugerea celui de-al doilea Templu al Domnului. Vom urca apoi pe Muntele Sion (trecand prin cartierul evreiesc) la Biserica Adormirii Maicii Domnului, vom vizita Foisorul Cinei celei de Taina (locul primei Biserici crestine din lume) si Mormantul Regelui David. Vom merge apoi la spitalul Haddasah, unde se afla o sinagoga cu 12 vitralii pictate de Chagal, fiecare reprezentand cate un neam evreiesc, cate un copil al lui Israel. Cina si cazare in Ierusalim.
ZIUA 05 / 07.10.2016: IERUSALIM – HOZEVA – IERIHON – MAREA MOARTA – TIBERIAS
Mic dejun. Plecare spre Hozeva pentru a vizita Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se afla moastele intregi si facatoare de minuni ale sale precum si ale Sf. Ioan Iacob Romanul si pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Vom intra apoi in orasul Ierihon, (Autoritatea Palestiniana), cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr. unde vom vizita Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zacheu Vamesul. Ne vom intoarce in istoria trecutului, aruncand o privire asupra Muntelui Carantania, locul in care Mantuitorul a fost dus de Duhul lui Dumnezeu pentru a fi ispitit de diavol de trei ori dupa 40 de zile de post. Vom poposi apoi la Asezamantul Romanesc de la Ierihon, pentru a vizita Biserica Romaneasca cu Hramul ”Nasterea Domnului” si Hramul ”Sfintii Romani”. In continuarea zilei vom cobori spre Marea Moarta, situata la aprox. 400 de metri sub nivelul oceanului planetar, fiind cunoscuta ca cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor, unde in anul 1947 au fost gasite Manuscrisele de la Marea Moarta). Vom opri apoi, pentru cei interesati, la magazinul cu produse cosmetice pe baza de minerale din Marea Moarta, dupa care urmeaza vizitarea Manastirii Sf. Gherasim de la Iordan. Itinerariul zilei continua spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe valea Iordanului. In functie de vreme, scurta croaziera cu o copie a “ barcii lui Iisus ” pe apele sfinte ale Marii Galileii; conform Evangheliei dupa Matei 14: 24-33 „El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa si a venit catre Iisus.” Cina si cazare in Tiberias.
ZIUA 06 / 08.10.2016: TIBERIAS – RAUL IORDAN – TABGHA – CAPERNAUM – TIBERIAS
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Valea Iordanului, spre Yardenit, poposind in locul unde Domnul Iisus a fost botezat de catre Sfantul Ioan Botezatorul in Raul Iordan. Traseul continua spre Tabgha unde vom intra in biserica ce aminteste de miracolul infaptuit de Iisus, atunci cand a inmultit 5 paini si 2 pesti ca sa ajunga la 5000 de oameni, vom vizita Biserica Sfantului Petru (repunerea lui Petru in randul Apostolilor) si locul pescuirii miraculoase, dupa care vom urca pe Muntele Fericirilor, (locul Predicii de pe Munte), o colina domoala, de 560 m inaltime, in mijlocul campiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei. Plecare spre Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului” deoarece aici a locuit Iisus dupa ce a plecat din Nazareth, unde vom vizita ruinele casei Sf. Petru si vechea Sinagoga, vestitul loc unde Iisus a predicat si a dat invatatura. In final vom vizita biserica ortodoxa greaca. Cina si cazare in Tiberias.
ZIUA 07 / 09.10.2016: TIBERIAS – CANA GALILEII – NAZARETH – TIBERIAS
Mic dejun. Deplasare spre Cana, pentru a vizita Biserica Ortodoxa, aflata pe locul unde s-a desfasurat nunta la care a participat si Domnul Iisus, facand prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Vom urcam apoi pe Muntele Tabor pentru vizitarea Bisericii ortodoxe, aflate pe locul unde s-a petrecut „Schimbarea la Fata” a lui Iisus: „chipul ii stralucea ca soarele, iar vesmintele s-au facut albe precum lumina”. In continuarea zilei, ne vom indrepta spre Nazareth – “floare” in limba ebraica si “cetatea alba” in araba, unde Domnul Iisus a copilarit si a trait cu Iosif si Maria. Ne vom putea inchina in cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat, Biserica Bunei Vestiri, inaltata pe ruinele casei lui Iosif, dupa care vom vizita biserica ridicata pe ruinele Atelierului de tamplarie al lui Iosif, apoi vom poposi la Biserica Ortodoxa a Bunei Vestiri – Sf. Gabriel, pictata de Fratii Morosanu intre anii 1977-1978, unde se afla Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Cina si cazare in Tiberias.
ZIUA 08 / 10.10.2016: TIBERIAS – AKKO – HAIFA – CAESAREEA –– TEL AVIV
Mic dejun. Dimineata vom plec

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL