Destinatii Europene

CHINA & TIBET

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
21/08/2013 - 05/09/2013
Pret Total:
2390 € (149.38€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

CHINA & TIBET
(P)

BEIJING – XI’AN – CHENGDU – TIBET - SHANGHAI

PERIOADA:21 AUGUST – 05 SEPTEMBRIE 2013
16 zile / 14 nopti

Ziua 1: BUCURESTI – BEIJING
(21.08) Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare cursa internationala AIR FRANCE KLM (sau Turkish Airlines) cu destinatia Bejing (este prevazuta o escala).

Ziua 2: BEIJING
(22.08) Sosire la Beijing. Transfer in oras, dejun si cazare hotel 3*. Vom vizita Palatul de Vara, resedinta de vara a imparatilor din dinastiile Ming si Qing. Cina de bun venit va fi servita la un restaurant local, cu un scurt spectacol de dans.

Ziua 3: BEIJING
(23.08) Dupa micul dejun, incepem o excursie de o zi, avand ca obiectiv principal Marele Zid (sectiunea Juyongguan Pass) - fortificatie imensa, cu o lungime de aproximativ 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. Excursia continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonné-uri, urmata de pranz. In partea a doua a zilei continuam programul cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing). In masura in care timpul ne va permite, vom incheia excursia cu o sedinta de medicina traditionala chinezeasca. Cazare in Beijing.

Ziua 4: BEIJING – XI’AN
(24.08) Mic dejun. Dimineata vizitam Piata Tian’an men (cea mai mare piata din lume, devenita simbol national), Templul Raiului (constructie datand din anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat cerului si care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp), si Orasul Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp). Excursia se va incheia cu vizitarea unui atelier de prelucrare a perlelor originale. Transfer catre gara din Beijing. Calatorie pe durata noptii cu trenul in cuseta de 4 persoane.

Ziua 5: XI’AN
(25.08) Sosire si cazare in Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben. Cu o istorie de 3 000 de ani, Xi’an a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo, Roma. Se vor vizita Marea Moschee, Cartierul Islamic si Vechiul Zid al Orasului. Dejunul si cina vor fi servite la restaurante locale.

Ziua 6: XI’AN
(26.08) Mic dejun, dupa care incepem o noua zi de vizite. Vizitam mai intai Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in anul 589. Dejun, apoi turul continua cu vizitarea uneia din descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, Terra-Cotta Warriors (soldatii din teracota), un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. Cina va fi servita mai devreme si va fi urmata de transfer la gara pentru imbarcare in trenul catre Chengdu.

Ziua 7: CHENGDU
(27.08) Sosire la pranz la Chengdu, dejun. Transfer la Muntele Leshan cu barca pentru a vedea Marea Statuie a lui Buddha, inalta de 71 m, sculptata intr-o colina aflata la confluenta raurilor Qingyi. Transfer la Muntele Emei, unul din cei patru munti sacri ai budismului. Cazare si cina in templu (fiind o masa traditionala budista, niciun fel de mancare nu va contine carne).

Ziua 8: CHENGDU
(28.08) Vizitarea Templului Wannian. Dupa pranz, intoarcere in Chengdu. Continuam ziua cu vizitarea Centrului de Protejare a Ursilor Panda din Chengdu. Ziua se incheie cu cina la un restaurant local.

Ziua 9: TIBET
(29.08) Dimineata zburam cu o cursa locala din Chengdu catre Tibet. Sosire in Lhasa, oras sacru, capitala aflata la cea mai mare altitudine din lume (3658 m). Transfer la hotel. Avem dupa-amiaza la dispozitie pentru odihna si aclimatizare. Cina.

Ziua 10: TIBET
(30.08) Mic dejun. Ziua cuprinde doua vizita importante: cea dintai la Palatul Potala (cea mai mare constructie din Tibet), cealalta la Templul Johkang (situat in centrul orasului Lhasa, templul este cel mai important lacas de cult pentru Tibetanii Galbeni). Cina.

Ziua 11: TIBET
(31.08) Mic dejun. Vizita la Templul Drepung (loc cu o puternica influenta politica, fiind unul din locurile de resedinta preferate de catre Dalai Lama) si Parcul Norbulinka - supranumit si “Gradina Pietrei Pretioase”, gazduieste palatul de vara al lui Dalai Lama). Dejun, apoi vizita la Templul Sera (una din cele 3 mari manastiri ale Tibetului, dateaza din 1419) si cina.

Ziua 12: TIBET
(01.09) Mic dejun. De dimineata vizita la Lacul Yomdruk – unul din cele 4 lacuri cu apa sfanta in cultura tibetana; potrivit legendelor, odata cu secarea apei din lac va disparea si natiunea tibetana. Pe lac sunt 9 mici insule, una dintre ele gazduind frumoasa cladire a Manastirii Samding, care nu se poate insa vizita (singura manastire condusa de o femeie). Dupa masa se viziteaza un sat tibetan. Ziua se incheie cu cina.

Ziua 13: TIBET - SHANGHAI
(02.09) Mic dejun, urmat de zbor cu cursa locala din Lhasa catre Shanghai, via Chengdu. Cazare la hotel si scurta pauza de relaxare. Dejun la pachet, iar dupa-amiaza vom vizita Muzeul Shanghai. Seara se incheie cu cina. Cazare Shanghai.

Ziua 14: SHANGHAI – SUZHOU
(03.09) Mic dejun la hotel. Excursie de o zi cu autocarul la Suzhou, oras situat in delta raului Yangtze, leagan al culturii WU. Va urma vizitarea uneia dintre cele mai reprezentative gradini (Master of the Net). Ziua continua cu vizitarea unui atelier de prelucrare a matasii, dejun si apoi cu vizitarea Portii Panmen (veche de peste 2500 ani, poarta este cea mai bine pastrata ruina din Orasul Vechi Suzhou). Intoarcere la Shanghai, cina si cazare.

Ziua 15: SHANGHAI
(04.09) Tur de o zi Shanghai, oras cosmopolit care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Vizita va cuprinde: Piata Poporului, strada Nanjing (principala artera comerciala) si Templul de Jad al lui Buddha. Dejun. Turul de oras continua cu o plimbare pietonala in Orasul Vechi si vizitarea unui Templu inchinat unui vechi zeu protector al orasului. Cina si cazare in Shanghai, hotel 3*.

Ziua 16: SHANGHAI-BUCURESTI
(05.09) Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare cursa KLM / AIRFRANCE sau Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti (este prevazuta o schimbare a cursei). Sosire la Bucuresti la miezul noptii sau in ziua urmatoare.

PRET / persoana: 2390 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 380 EURO

SERVICII INCLUSE:
 transport cu avionul, compania KLM / AIR FRANCE sau Turkish Airlines Bucuresti – Beijing si Shanghai – Bucuresti
 2 nopti transport cu trenul vagon de dormit (cuseta de 4 persoane) Beijing – Xi’An si Xi’An – Chengdu
 12 nopti cazare la hoteluri de 3*: 2 nopti Beijing, 1 noapte Xi’an, 2 nopti Chengdu, 4 nopti in Tibet, 3 nopti Shanghai
 pensiune completa (prima masa - dejun in Beijing, ultima masa – mic dejun in Shanghai)
 transport cu avionul, companie locala, Chengdu – Lhasa – Chengdu - Shanghai
 transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
 vizite si intrari la obiectivele turistice
 ghizi locali
 insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:
 taxele de aeroport - 395 EURO, pot suferi modificari, valoarea exacta a acestora va fi comunicata cu o saptamana inaintea plecarii
 taxa de viza - 75 EURO
 tips pentru soferi si ghizi locali - 40 USD (se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in China)
 asigurarea medicala si asigurarea storno

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 21-24 persoane se percepe un supliment de 65 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 21 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:
5 saptamani inaintea plecarii

CONDITII DE INSCRIERE/ RETRAGERE:
20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / o fotografie tip pasaport / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului / formular completat

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / in cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul chinez de resort / copiii sub 18 a

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel