Destinatii Europene

CHINA - de la Beijing la Shanghai si croaziera pe

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
14 zile
Valabilitate Oferta:
23/08/2014 - 02/10/2014
Pret Total:
1480 € (105.71€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

02.Oct.2014 1480 EUR

Ziua 1: BUCURESTI – BEIJING
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala AIR FRANCE cu destinatia Beijing. Schimbarea cursei la Paris.
Ziua 2: BEIJING – Templul Cerului
Sosire la Beijing si transfer in oras. Vizitarea Templului Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Cazare la hotel 3 si cina la un restaurant local. Timp liber.
Ziua 3: BEIJING – Marele Zid Chinezesc & Drumul Sacru
Dupa micul dejun, incepem o excursie de o zi, care va incepe cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. In prezent, Marele Zid este unul dintre cele mai intinse situri culturale din lume, fiind adaugat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Excursia continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonné-uri, urmat de pranz. In partea a doua a zilei continuam cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing). Vom incheia excursia cu asistarea la un spectacol de opera in stil Beijing si cina traditionala chinezeasca, avand ca preparat principal rata, gatita dupa metode stravechi, de la anii 1300. Cazare in Beijing, hotel 3.
Ziua 4: BEIJING – Piata Tian’anmen & Orasul Interzis
Mic dejun. Vizitarea Pietei Tian’anmen – cea mai mare piata din lume, devenita simbol national, pentru a admira repere legendare precum Marele Palat al Poporului si Monumentul Eroilor Poporului, un obelisc de granit de 38 m inaltime. Apoi, se va vizita Orasul Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp) si Palatul de Vara; acesta din urma, incarcat de o istorie de 800 de ani, adaposteste cea mai bine conservata gradina regala din China. Urcare pe Colina Carbunelui, fosta gradina privata a familiei imperiale, pentru o panorama superba a Orasului Interzis. Dejun traditional la o familie locala, ocazia perfecta de a afla lucruri noi din tainele bucatariei chinezesti. Optional, plimbare cu ciclo-ricsa prin hutonguri, cartierele traditionale din Beijing. Dupa cina, transfer la gara pentru calatoria cu trenul de noapte pe ruta Beijing – Xi’an (cusete de 4 persoane).
Ziua 5: XI’AN
Sosire la ora 07:50 in Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben. Cu o istorie de 3 000 de ani, Xi’an a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Dupa micul dejun, excursie la celebra Armata de Teracota (UNESCO) a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. Dupa ce se va servi pranzul la un restaurant local, plimbare prin cartierul musulman. Apoi, se va vizita piata de plante medicinale, baza farmacologiei si medicinei traditionale chineze. Cina si cazare in Xi’an, hotel 3.
Ziua 6: XI’AN - CHONGQING
Dupa micul dejun, tur de oras in cadrul caruia se vor vizita Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China), Vechiul Zid al Orasului - unul dintre cele mai vechi din lume, si Muzeul de Istorie din Shaanxi - cel mai mare muzeu de acest tip din China unde sunt expuse peste 370.000 de articole: picturi traditionale, picturi rupestre, vase antice, monede, bijuterii de aur si argint si multe altele. Dejun intr-un restaurant local. Transfer la aeroport si zbor Xi’an – Chongqing. Cina si cazare in Chongqing, al treilea cel mai mare oras din China situat in partea central-sudica a tarii, hotel 3.
Ziua 7: CHONGQING – DAZU – CHONGQING – CROAZIERA PE RAUL YANGTZE
Mic dejun. Plecare la Dazu pentru a vizita impresionantul sit inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1999: remarcabile sculpturi in piatra datand din timpul dinastiilor Tang (650 e.n), Ming (1368 – 1644 e.n.) si Qing (1616 – 1911 e.n.). Acestea acopera o gama larga de teme religioase si profane, cele mai multe reprezentand figuri budiste in ipostaze din viata de zi cu zi. Situl contine peste 5000 de statui si aproximativ 100.000 de caractere si epigrafe chinezesti. Dejun la un restaurant local. Intoarcere in Chongqing, cina si transfer in port. Imbarcare la bordul vasului M/S President 1 (categorie 5) pentru croaziera pe raul Yangtze, al treilea fluviu din lume ca lungime (peste 6.000 de kilometri). Croaziera dezvaluie o China idilica, ce gazuieste intr-un cadru natural incantator monumente stravechi si minuni ingineresti moderne. Cazare la bordul vasului M/S President 1 (5) cu pensiune completa.
Ziua 8: CROAZIERA PE RAUL YANGTZE (CHONGQING – FENGDU)
Mic dejun pe vas. Petrecere de bun venit organizata la bord de capitanul vasului M/S President 1 (5). La ora 14:00, sosire si debarcare in Fengdu, “Orasul Fantoma” sau “Orasul Spiritelor”. Avand o istorie de aproape 2000 de ani, orasul situat pe colina Ming, pe malul nordic al raului Yangtze, este dedicat in intregime “vietii de apoi”, mandrindu-se cu numeroase temple religioase precum si cu sculpturi care infatiseaza aspectele cele mai infricosatoare ale infernului. Vizita acestui oras este incantatoare si magica in acelasi timp, turistii bucurandu-se de peisaje naturale, vestigii istorice, repere religioase, totul invaluit in mituri si legende despre viata de apoi. Intoarcere la bordul vasului pentru cina, spectacol folcloric si cazare.
Ziua 9: CROAZIERA PE RAUL YANGTZE (DEFILEUL QUTANG – DEFILEUL WU – BADONG)
Mic dejun pe vas. Lectii de Tai Chi Chuan, una din cele mai eficiente stiluri de arte martiale, o terapie pentru relaxare si echilibrare energetica. Optional, la intrarea in defileul Qutang, se poate vizita Baidicheng, “Orasul Imparatului Alb” sau “Orasul Poemelor”, loc ce a fost o sursa de inspiratie pentru generatii de poeti si pictori. Complexul de temple este situat pe o insula ce este legata de malul nordic al raului Yangtze printr-un pod. Vasul isi va continua itinerariul printr-un defileu lung de opt kilometri, Defileul Qutang. Aici, printre peretii de piatra cu inaltimi de 500 de metri, raul Yangtze, care are de obicei latimi de zeci de kilometri, se ingusteaza brusc pana la 78 de metri. Se strabate apoi captivantul Defileu Wu de 40 de kilometri lungime. Privelistea stancilor acoperite de ceata, care se inalta spre cer la o inatime de 900 de metri este impresionanta. La ora 11:30 sosire in portul Badong, orasul care se intinde pe malul sudic al raului Yangtze. Timp liber pentru a explora imprejurimile sau, optional, plimbare cu barca pe raul Shennong, afluentul Fluviului Yangtze. Plimbarea pe rau este deosebit de atractiva datorita apelor sale cristaline care serpuiesc printre defileele adanci, grotelor de diferite dimensiuni, stancilor ascutite, cascadelor impresionante, vechilor podete de lemn ce pot fi zarite din loc in loc si minunatelor forme carstice ce insotesc intreg itinerariul. Intoarcere la bordul vasului pentru cina de ramas bun cu spectacol folcloric si cazare.
Ziua 10: CROAZIERA PE RAUL YANGTZE – BARAJUL CELOR TREI DEFILEE – YICHANG – WUHAN - SHANGHAI
Mic dejun pe vas. Ultimele lectii de Tai Chi Chuan pe vas. Excursie la cel mai faimos si mai mare baraj din lume, “Barajul celor trei defilee”, un impozant zid din otel si beton, recent terminat, inalt de 180 de metri si lat de 1,6 kilometri. Continuarea itinerariului pana la Yichang si debarcare in port. Plecare cu autocarul spre aeroportul din Wuhan. Pranzul se va servi la un popas de pe drum, la pachet. Cina la un restaurant local. Seara, zbor Wuhan Shanghai. Cina si cazare in Shanghai - oras cosmopolit, care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne, hotel 3.
Ziua 11: SHANGHAI – tur de oras
Dupa micul dejun, tur de oras in Shanghai, cel mai spectaculos oras al Chinei, cu o combinatie fenomenala intre cladiri futuriste si constructii traditionale. Turul include vizita incantatoarelor Gradini Yuyuan, singurele gradini chinezesti clasice restaurate complet din Shanghai. Gradinile au fost inaugurate in timpul dinastiei Ming si au o suprafata totala de 20.000 de metri patrati gazduind o lume in miniatura: un labirint de pavilioane, dealuri mici, multi arbori si arbusti, roci atent selectionate si bine plasate, poduri de piatra si iazuri acoperite cu flori de lotus. Pranz intr-un restaurant local. Dupa-amiaza, plimbare pe strazile WuKang – strada artei contemporane si Dongtai – strada antichitatilor. Apoi, vizite in cartierul Xintiandi locul unde “ziua de ieri o intalneste pe cea de maine in Shanghai-ul de azi”. Cina intr-un restaurant local si asistare la un spectacol traditional de acrobatie. Cazare in Shanghai, hotel 3.
Ziua 12: SHANGHAI – LUZHI - SUZHOU
Mic dejun. Plecare cu autocarul la Suzhou, orasul gradina si patria matasii. In drum, oprire pentru a vizita satul traditional Luzhi, un loc fermecator si linistit unde timpul parca a stat in loc. Sosire la Suzhou (ora 13:00), oras situat in delta raului Yangtze, leagan al culturii WU. Dupa dejun, vizitarea uneia dintre cele mai reprezentative gradini “Master of the Nets“, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta este una dintre cele mai impresionante gradini din Suzhou, creand iluzia unui spatiu vast, in ciuda dimensiunilor reduse (5.400 met

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA