Destinatii Europene

Antarctica: Safari la Pinguinii Imperiali

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Eveniment sportiv
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
14 zile
Valabilitate Oferta:
13/10/2010 - 26/10/2010
Pret Total:
11368 € (812€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • excursii ecvestre
  • ecoturism

Descriere Oferta Turistica:

Antarctica: Safari la Pinguinii Imperiali
14 zile
Plecari in Octombrie 2010

Prezentare tur
Când BBC s-a hotărât să producă o continuare la Planet Earth – Frozen Planet (Planeta Pământ – Planeta Îngheţată) – producătorii s-au adresat Quark Expeditions pentru suportul logistic. Drept rezultat, o echipă de filmare BBC va filma la bord în timpul primelor două plecări: Snow Hill Island.

Itinerar pe zile:

Ziua 1: Ushuaia, Argentina
Sosire la Aeroportul Internaţional Ushuaia. Colectaţi bagajele şi apoi veţi fi transferat cu taxiul la hotel pentru a vă caza. Hotelul nu este departe de aeroport iar costul drumului cu taxiul este rezonabil.
Ushuaia, centrul turistic al Tierra del Fuego, se află în sudul insulei. Localizat între munţi – printre aceştia Cerro Martial şi Monte Olivia – şi mare, oraşul coboară de pe dealuri spre braţul lat de pământ care protejează golful de vânturile sud-vestice şi de furtunile care ocazional devastează Canalul îngheţat Beagle.
Noaptea: Ushuaia

Ziua 2: Ziua îmbarcării – Canalul Beagle – Trecătoarea Drake
După amiază târziu, transfer cu autocarul, împreună cu ceilalţi turişti pe chei pentru a vă îmbarca la bordul spărgătorului de gheaţă, pe care îl recunoaşteţi imediat după forma şi încărcătura distinctive, în special de la depărtare.
La bord, în timpul prezentării de bun venit, conducătorul expediţiei vă face cunoştinţă cu echipa de specialişti care vă va însoţi în fiecare expediţie. Apoi urmează o prezentare a măsurilor de siguranţă în care sunt explicate procedurile de urgenţă. Urmează o demonstraţie practică.
Micul dejun, cina
Kaptain Khlebnikov

Zilele 3 şi 4: Trecătoarea Drake
Traversarea faimoasei Trecători Drake Passage face parte din experienţa Antarctică la fel de mult ca şi pinguinii şi focile. Dacă avem condiţii meteo corespunzătoare, traversarea poate fi relativ uşoară, dar să aveţi cu dumneavoastră medicamente pentru rău de mare, pentru cazul în care Drake se ridică la nivelul reputaţiei sale.
Spre deosebire de croazierele în care activităţile programate la bord sunt aceleaşi la fiecare călătorie, fiecare program educaţional al spărgătorului de gheaţă este unic. Echipa de Expediţie modifică conţinutul şi programul prezentării pentru a profita de personalul de la bord, experienţa lor, lucrurile interesante pentru ei şi stilul lor. Astfel prezentatorii sunt mereu în formă iar prezentarea lor mereu dinamică.

Anticipând prima oprire la colonia de Pinguini Imperiali, vi se prezintă cum să vă îmbarcaţi şi să ieşiţi din elicoptere şi barci Zodiace. La finalul expediţiei, mersul pe pontoanele bărcilor gonflabile şi zborul în cabina unui elicopter vor fi ceva obişnuit pentru dumneavoastră. Asta datorită elicopterelor la care apelăm pentru recunoaştere, peisajele văzute din aer şi transferurile pe coastă, iar spărgătorul de gheaţă reprezintă cel mai bun mod de a cunoaşte Antarctica.
Gama de activităţi de seară la bordul vasului variază. Cu o băutură în faţă la bar, puteţi face cunoştinţă cu ceilalţi aventurieri. Aceştia vin de peste tot din lume – Europa, Austral-Asia, America de Sud, America de Nord şi Africa. Un film actual poate fi prezentat la cinema. Puteţi oricând împrumuta o carte despre Antarctica de la bibliotecă şi vă puteţi relaxa în cabina dumneavoastră pentru a asculta sunetul oceanului prin fereastră.
Micul dejun, prânzul, cina
Kaptain Khlebnikov

Zilele 5 – 7: Marea Weddell
Prin Strâmtoarea Bransfield spre Marea Weddell.
Reţineţi, nu există două expediţii la fel. Debarcarea şi observarea vieţii sălbatice depind de vreme, de condiţia gheţii şi de ciclul natural. Este elementul necunoscut care face ca dintr-o călătorie o expediţie.
Acestea fiind spuse, expediţiile noastre au elemente comune, precum debarcările, observarea vieţii sălbatice, vederi panoramice din elicopter şi gheaţa - cantităţi impresionante de gheaţă. Aisbergurile sunt clasificate în funcţie de forma lor: tabular, neregulate sau rotunde.
Colonia Snow Hill Island.
Colonia se află pe gheaţa din mare, la o anumită distanţă de Snow Hill Island. Căpitanul ne va conduce într-o poziţie pe gheaţă în raza de acces a elicopterului până la colonie. Elicopterele noastre de la bord sunt lansate prin rotaţie de la navă la colonie. Pentru protecţia păsărilor, elicopterele nu aterizează mai aproape de 1-½ mile de colonie. Să aveţi un rucsac uşor pentru că trebuie să căraţi echipamentul pe întreaga distanţă şi înapoi.
Nu putem prevedea câte debarcări vor fi făcute pe perioada cât vă aflaţi în zonă. Dar fiţi siguri că Liderul Expediţiei intenţionează să profite la maxim de vremea bună şi condiţiile bune de zbor.
Intenţionăm ca în timpul expediţiilor la colonie să petrecem trei zile în zonă. Ca în orice expediţie în Antarctica, dar în mod special în acest voiaj, de pe marea îngheţată Weddell, itinerarul poate fi modificat drept răspuns la schimbarea condiţiilor meteo şi condiţiilor gheţii.
Pentru că mergem mai devreme decât orice altă expediţie, puii de Pinguini Imperiali sunt încă mici, astfel încât este posibil să vedeţi câteva clocitori la picioarele părinţilor sau mai mulţi pui împreună într-o mare creşă comună.
În timpul vizitei la colonie, veţi putea vedea un şir constant de adulţi mergând sau alunecând între mare şi colonie pentru a hrănii puii, apoi înapoi pentru a vâna mai multă mâncare. Când un adult se întoarce la colonie, părintele trâmbiţează. Strigătul este imediat recunoscut de pui care fluieră drept răspuns.
Pentru protejarea păsărilor, veţi fi rugat să rămâneţi la o distanţă de cel puţin 4,5 m. Totuşi, Imperialii sunt curioşi şi nu se sperie de oameni. Dacă staţi nemişcat şi rămâneţi liniştit, pinguinii se pot apropia de dumneavoastră. Dacă vă ghemuiţi pe gheaţă uitându-vă la aparat, faceţi o pauză şi uitaţi-vă uşor în jur. S-ar putea să observaţi că sunteţi înconjurat de cei pe care încercaţi să-i fotografiaţi!
Noi îi încurajăm pe toţi, chiar şi pe cei care de obicei nu fac asta, să aibă asupra lor un aparat foto. Oricare din vizitele la colonie poate fi o ocazie să faceţi fotografia vieţii dumneavoastră. Pentru a vă ajuta să profitaţi la maxim de aparatul foto, Echipa de Expediţie va include un fotograf profesionist, care va conduce un workshops tip instruire şi să vă asiste la faţa locului!
Micul dejun, prânzul, cina
Kaptain Khlebnikov

Zilele 8-11: Peninsula Antarctica
Intenţionăm să petrecem finalul de zi din această aventură explorând Peninsula Antarctică şi Insulele South Shetland.
Viaţa se desfăşoară la marginile Peninsulei Antarctica. Coasta stâncoasă este păzită bine de locuitorii săi, pentru că zonele locuibile sunt rare. Veţi vedea munţi de stâncă ce răsar din mare, cu vârfurile strălucind când soarele cade pe zăpada ce le acoperă. Ceaţa poate coborî obturând vederea vârfurilor.
Într-un golf adăpostit, plutind într-o barca Zodiac – cu motorul oprit pentru moment – veţi savura o linişte atât de totală încât vă veţi auzi propriile bătăi ale inimii. Suntem siguri că veţi simţi pulsul cum se accelerează dacă o focă sau un pinguin ies brusc din apă pentru a privi de pe ponton la dumneavoastră.
Micul dejun, prânzul, cina
Kaptain Khlebnikov

Zilele 12 – 14: Trecătoarea Drake sau Marea Scoţia – Ushuaia, Argentina
O zi pe mare poate fi la fel de plină ca şi o zi pe ţărm. Membrii Echipei de Expediţie continuă programul educaţional. Temele pot varia de la o prezentare a epoca istorică a explorării până la balenele din oceanul sudic. Programul poate include şi filme documentare.
Puteţi alege să petreceţi timpul afară pe punte privind păsările care însoţesc marinarii prin oceanul sudic încă de când Magellan a ocolit pământul prima dată. Deja ar trebui să puteţi recunoaşte albatroşii şi petreli după aripi.
Ushuaia, Argentina. Un mic vas soseşte şi un pilot local vine la bord pentru a ne ajuta sa navigăm pe fâşia de apă în drum spre Ushuaia. Vă sugerăm să priviţi, dacă vremea este bună. Vă va plăcea lumina blândă a unei veri australe.
Sperăm ca aceste amintiri să vă rămână la fel de clare şi puternice ca în ziua în care s-au întipărit. Existenţa Pinguinilor Imperiali reprezintă mai mult decât o poveste de supravieţuire şi rezistenţă. Este un triumf al vieţii în sine.
Important! Îmbrăţişarea neaşteptatului este parte a moştenirii – şi emoţiei – călătoriilor tip expediţie. Nu există garanţii că vom face tot ceea ce ne-am propus. Trebuie să fim pregătiţi să avem o oarecare flexibilitate.


Plecari in 2010, din Ushuaia, Argentina
Octombrie 13-26, 2010
Octombrie 25- Noiembrie 7, 2010

Tarife per persoana in euro:

11.368 € per persoana, Cabina Tripla
14.716 € per persoana, Cabina dubla
17.538 € per persoana, Apartament
18.578 € per persoana, Apartament pe colt

Tariful include:

O noapte cazare inainte de expeditie cu mic dejun inclus, conform itinerariului. Datorita disponibilitatii reduse, chiar si turistii care rezerva un apartament la bordul vasului, vor avea parte de camera standard la hotel.
Cazarea la bordul vasului cu menajerie si pensiune completa
Excursiile pe tarm conform itinerariului zilnic
Transferurile cu barcile Zodiac conform itinerariului
Ghid leader al Expeditiei pe tot parcursul voiajului inclusiv pentru excursiile pe tarm si pentru alte activitati
Prezentarile formale si informale ale Echipei de Expeditie
Album cu fotografii pe DVD, cu voiajul inregistrat.
O pereche de ghete rezistente la apa, de imprumut pe tot parcursul voiajului pentru excursiile pe tarm

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
13-Oct-10 - 26-Oct-1011368

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL