Sporturi montane – Masivul Rarau

Pentru cei dornici de un week-end plin de aventura, masivul Rarau si raul Bistrita ofera posibilitatea  desfasurarii unor activitati ce se numara printre sporturile extreme, dar care pot fi practicate de mai toata lumea.

Dupa ce va cazati la una dintre numeroasele pensiuni sau hoteluri din zona puteti incepe sa explorati potentialul turismului extrem. Pentru o sesiune de rafting este necesara formarea unui grup de 6 persoane. Locul cel mai indicat pentru desfasurarea acestei activitati este raul Bistrita, pe sectorul denumit Bistrita Aurie. Pe aceasta portiune, de peste 50 km, raul coboara de la 1.000 la 800 m altitudine absoluta, realizand aici un debit bogat, mentinut pe tot parcursul anului. Desi nu este un rau cu adevarat de white-water, Bistrita Aurie este presarata de suficiente repezisuri si praguri, in zonele mai inguste si este perfecta atat pentru cei initiati deja intr-ale rafting-ului, cat si pentru novici.

Dupa ce v-ati intarit muschii manuind vaslele, ati putea incerca o sesiune de bouldering sau tiroliana in masivul Rarau. Pentru niciuna dintre aceste activitati nu este necesar vreun echipament costisitor sau foarte complex. Este suficienta vestimentatia sport si bocanci, in cazul tirolienei, sau papuci speciali pentru catarare, in cazul bouldering-ului. Ambele ofera adrenalina maxima datorita diferentei de nivel la tiroliana si a lipsei de asigurare la bouldering.

Pentru a va relaxa puteti sa va rezervati o zi pentru o plimbare ecvestra, cu ghid, pe un traseu din Masivul Rarau, cu un grad de dificultate redus. Pentru un astfel de traseu care dureaza maxim trei ore nu este necesara experienta participantilor.

Toate aceste activitati se desfasoara in prezenta si cu ajutorul ghizilor, iar costurile sunt de regula cu atat mai reduse, cu cat grupul de persoane  este mai numeros.

[nggallery id=88]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>