Dezastrul ecologic din Golful Mexic

Am tot auzit in ultimele saptamani pe la televizor despre scurgerea de petrol din Golful Mexic, insa, spre rusinea mea, nu i-am dat foarte multa atentie. Probabil din cauza evenimentelor din tara care ne afecteaza in mod direct. Cert e ca astazi am vazut niste fotografii pur si simplu socante, care m-au facut sa citesc mai multe in legatura cu ce s-a intamplat acolo si care e situatia in acest moment.

Pe scurt, pentru cei care nu sunt in tema, pe 20 aprilie platforma petroliera “Deepwater Horizon” din Golful Mexic, detinuta de compania British Petroleum a explodat in lungul coastei statului Louisiana; unsprezece muncitori au decedat. Doua zile mai tarziu platforma s-a scufundat, constatandu-se ulterior 3 fisuri in putul de extractie prin care s-au scurs milioane de litri de petrol. In ciuda eforturilor autoritatilor dar si a responsabililor pentru accident, petele de petrol sunt raspandite pe o suprafata foarte mare si astfel sunt foarte greu de colectat.

Este cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite. Autoritatile pentru protectia mediului au anuntat ca au murit deja sase delfini si mai multe pasari si broaste testoase, din specii aflate pe cale de disparitie. Flora si fauna au fost puternic afectate iar industria turistica a fost complet paralizata in urma accidentului.

Mai jos sunt cateva imagini cutremuratoare publicate pe Big Picture. Va invit sa le vedeti insa pe toate, pentru a intelege drama ce are loc in Golful Mexic.

[imagebrowser id=72]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>