Hotelurile – cele mai noi tinte teroriste

O agentie din Texas, Strategic Forecasting Inc (STRATFOR) a realizat un studiu ale carui rezultate au fost date publicitatii pe 11 septembrie, data la care in urma cu 8 ani au avut loc tragicele atentate asupra World Trade Center. Raportul sustine ca grupurile teroriste s-au adaptat la masurile de securitate crescute in urma atentatelor si vizeaza acum zone aglomerate dar mai putin pazite cum ar fi zonele turistice.

Se pare ca Al Qaeda si-a schimbat forma de organizare dintr-o grupare centralizata intr-o retea de celule mai mici, impartite in toata lumea ce au obiective mai putin importante. Potrivit STRATFOR, hotelul este tinta perfecta pentru un atac terorist deoarece este un obiectiv fara prea mari masuri de securitate, prin care se perinda un numar mare de oameni. Desi unitatile hoteliere angajeaza agenti de paza, extremistii au acces facil intrand ca si oaspeti, turisti. In plus, managerii de hoteluri sunt reticenti cand vine vorba de masuri de securitate care ar putea speria sau incomoda turistii.

STRATFOR sustine ca numarul atacurilor teroriste s-a dublat de la atentatele din 11 septembrie. In iulie, noua oameni si-au pierdut viata in urma unor explozii la Ritz-Carlton si JW Marriott, doua hoteluri luxoase din Jakarta. In 2008 la Mumbai teroristii au avut ca tinte mai multe zone intens frecventate de turisti ca Taj Mahal-ul, hotelul Oberoi Trident sau Leopold Cafe. Nu se stie cat de alarmist este acest raport insa faptele sunt de necontestat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>