Destinatii Europene

Larnaca

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Cipru / Larnaca

Descriere Locatie:

Este situata pe coasta insorita din sud a insulei, are hoteluri de lux situate pe plajele insorite, iar orasul insusi are un aer de totala relaxare. Aeroportul international este situat in imediata apropiere a orasului. La marginea Golfului Larnaca, faleza strajuita de palmieri a orasului cu acelasi nume ”freamata” de agitatia creata de multimea de turisti si localnici care populeaza cafenelele, tavernele, magazinele si barurile care exista in numar foarte mare aici. Farmecul istoric al orasului este dat de prezenta castelului fortareata-astazi cunoscut ca si centrul cultural de vara al portului Larnaca. Larnaca este un punct de plecare catre zonele centrale si estice ale Ciprului, pentru cei care doresc sa exploreze in amanunt aceasta insula; orasul se afla in apropierea Aeroportului International.
Pe locul actual al orasului a existat un regat antic inaltat de grecii micenieni in secolul al-XIII-lea I.Hr., care se bucura de o dubla reputatie: pe de-o parte, aceea a unui bogat port maritim, iar pe de alta parte, aceea a unui centru foarte important pentru comertul de arama.Marturii ale acestei epoci, descoperite prin excavarile facute in ultimii ani, pot fi vazute atat in zidurile Ciclopice, cat si intr-un complex de temple Miceniene, aflate pe vechiul site Kition. Mult mai mica decat Nicosia sau Limassol, Larnaca are o populatie de aproximativ 62.000 locuitori si a reusit sa mentina o admosfera relaxanta si calma. Principala sa zona de cumparaturi este strada Zenon Kitieos-strada tipic aglomerata cu magazine mici,la capatul acesteia existand o piata de fructe si legume.
Larnaca este cunoscuta si pentru aniversarea anuala a Sarbatorii Greco-ortodoxe Kataklysmos-care este de fapt cea mai importanta sarbatoare Cipriota. Ocazia este marcata prin organizarea plina de entuziasm de petreceri animate, cantece si dansuri, cat si diferite concursuri sportive acvatice.

Informatii Turistice pentru Cipru

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Thomas Muller Travel