Destinatii Europene

BÉKE Hotel

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Ungaria / Hajdúszoboszló

Descriere Locatie:

HAJDÚSZOBOSZLÓEste situat în partea de Nord - Est a Marii Câmpii Ungare, la 200 km de Budapesta, 20 km sud de Debrecen, în comitatul Hajdú-Bihar.

Orasul este atestat documentar în anul 1075 cu numele de Szoboszló când Regele Géza I a donat domeniul regal Szoboszló. Orasul a început să se dezvolte după anul 1925 odată cu descoperirea apei termale.

Datorită efectelor terapeutice ale apei termale, statiunea este cunoscută în întreaga lume. Apa termală are o temperatură de 75 OC si ajunge la suprafată de la o adăncime de 1110 m. Contine iod, brom si sare, fiind în primul rând recomandată pentru afectiuni reumatice. Peste 40 de feluri de tratamente stau la dispozitia clientiilor.

Hungrospa este primul parc acvatic de pe teritoriul Ungraiei. Clădirea băilor termale a fost renovată complet în anul 1999. Dispune de patru piscine exterioare, în pavilion se găsesc alte trei piscine (interioare) cu apă termală de 32, 36 si 38 sC . Pavilionul a fost renovat în anul 2002 când s-a creat o bază de tratament deasupra asa numitului culoar cu cade, pentru clientii hotelului din vecinătate. La parter se află trei cabinete medicale, sală de tratament si sală de gimnastică medicală. La etaj se află sălile de masaj si de tratament. S-a creat si un parc special amenajat pentru odihnă. Apa cu continut de iod, brom, sare este în primul rând recomandată pentru tratarea afectiunilor reumatice. Curele de baie au un efect benefic si pentru boli neurale, chirurgicale, dermatologice (eczeme, psoriazis). Se obtin rezeultate bune si în tratarea stării de după hemoragie cerebrală, paralizii provenite din sindromul Heine Medin, nevralgii, dureri neuralgice. Datorită faptului că în apă se găseste estrogen, multe femei sterile, după trei-patru cure au rămas însărcinate. Printre altele, se pot enumera masajul, tratament cu nămol, baie cu greutăti, masaj subacvatic, gimnastică subacvatică, diferite electroterapii si cele mai moderne terapii cu laser. Băile nu sunt recomandate pentru cei cu afectiuni dermatologice contagioase, tumori, inflamatii acute, insuficiente circulatorii, boli ale sistemului nervos central.

Informatii Turistice pentru Ungaria

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " RIELA TOUR