Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Singapore

Untitled Document

Ambasada României în Singapore
Adresa: 48 Jalan Haron Setangkai 258827
Telefon: (65) 64683424; 64683425; (00 65) 6468 5828
Fax: (65) 64683425
Consilier economic: 93803702
E-mail: comofrom@starhub.net.sg
Însărcinat cu afaceri a.i.: Dl.  Silviu IONESCU


Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 30

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenilor români care intră pe teritoriul Republicii Singapore în scop de turism, vizită, afaceri, activităţi sportive, li se va permite intrarea pe teritoriul acestui stat pentru o perioadă de 30 de zile, perioadă care va putea fi prelungită ulterior printr-o cerere adresată autorităţilor de imigrări din Republica Singapore. Pentru angajare în muncă este necesară obţinerea în prealabil a unui permis de muncă din partea Ministerului Muncii.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională singaporeză recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile singaporeze:

Apeluri de urgenta

  • poliţia: 999
  • ambulanţa / pompierii: 995

Reglementări vamale
Controlul pasagerilor şi al bagajelor acestora la aeroportul internaţional de la Changi este făcut în mod foarte riguros, chiar şi persoanele care se află în tranzit şi transportă obiecte interzise importului sau supuse unei declaraţii prealabile pot fi împiedicate să-şi continuie călătoria şi să fie deferite unei autorităţi poliţieneşti. Obiectele incriminate sunt cele interzise în mod obişnuit în timpul transportului cu avionul dar şi toate cele din domeniul armelor chiar dacă sunt inofensive. Astfel, este interzisă deţinerea de arme de foc, chiar sub forma de părţi componente sau jucării, muniţii, arme de colecţie, arme albe de orice natură, focuri de artificii, veste antiglonţ, cătuşe, gaz lacrimogen. Pentru trafic de droguri se aplica pedeapsa capitala. Este interzis importul de gumă de mestecat.Pentru ţigări şi băuturi alcoolice se percep taxe vamale. Informaţii suplimentare se pot obţine pe pagina web a direcţiei vamale din Singapore: http://www.customs.gov.sg/.

Ultimile Oferte Turistice pentru Singapore