Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Mexico

Untitled Document

Ambasada României în Statele Unite Mexicane
(Embajada de Rumania)
Adresa:  Calle Sofocles no. 311, Colonia Polanco,
Delegacion Miguel Hidalgo 11.560 Mexico
Telefon:  0052 55 5280 0447; 0052-55-5280 0197;
Fax: 0052-55-5280 0343
E-mail:  ambromaniei@prodigy.net.mx
Site web: http://www.rumania.org.mx/
Ambasador:  Dna Manuela VULPE


Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Ministerul de Externe din Mexic a emis un comunicat oficial prin care se anunţă decizia Guvernului acestei ţări de desfiinţare, începând cu data de 11 martie 2007, a vizelor pentru cetăţenii români deţinători de paşapoarte turistice valabile, care doresc să intre, tranzíteze, să rămână sau să iasă de pe teritoriul mexican, pe o perioadă de maximum 90 de zile calendaristice, în decurs de 6 luni de la data primei intrări.
Cetăţenii români deţinători de paşapoarte turistice vor putea să intre şi să iasă din Mexic prin oricare din punctele de frontieră, cu respectarea dispoziţiilor legale mexicane.
Cetăţenii români care doresc să rămână în Mexic o perioadă mai mare de 90 de zile calendaristice sau să desfăşoare activităţi lucrative trebuie să obţină în prealabil aprobările autorităţilor mexicane, pentru scopul avut în vedere.
Autorităţile mexicane îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea, şederea sau ieşirea de pe teritoriul naţional a cetăţenilor români care ar putea pune în pericol siguranţa naţională, ordinea publică şi morala publică, nu dispun de mijloace financiare suficiente sau care nu pot demonstra că au asigurate condiţiile pentru o şedere temporară, sau orice alt motiv care nu este conform cu legislaţia mexicană.

RECOMANDĂRI
Pentru a se evita refuzul intrării în Mexic, se recomandă cetăţenilor români următoarele:

  • să deţină paşaport cu valabilitate minimă de încă 6 luni de la data ieşirii de pe teritoriul mexican;
  • să deţină bilet de călătorie pentru reîntoarcerea în România sau în ţara în care domiciliază;
  • să demonstreze că beneficiază de servicii turistice achitate anticipat sau că deţine resurse financiare suficiente pentru perioada şederii;
  • să deţină asigurare medicală valabilă pe întreaga perioadă a şederii în Mexic;
  • să facă dovada asigurării condiţiilor de cazare;
  • este în posesia invitaţiei de la un cetăţean mexican sau român stabilit în Mexic, prin care se asigură cazarea şi acoperirea cheltuielilor de sejur în perioada şederii pe teritoriul naţional.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de obţinere a vizelor şi de intrare prevăzute de legislaţia naţională mexicană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile mexicane:

Regimul vamal
Pot fi introduse în Mexic efecte personale (aparatul de fotografiat sau camera de filmat, aparatul de ras electric, uscător de păr, telefonul celular şi laptopul personal, maşina de scris, radio portabil, cărţi, reviste, care nu se pot comercializă), 200 ţigarete, 25 trabuce, 3 litri de băuturi alcoolice.
Sumele care depăşesc 10.000 USD (sau echivalentul în alte valute), fie în numerar, fie în cecuri la purtător, trebuie declarate la intrarea în Mexic. La ieşire, sumele care depăşesc 10.000 USD (sau echivalentul în alte valute), pot fi scoase numai dacă au fost declarate la intrare.
Pentru obiectele care nu sunt considerate a fi personale şi a căror valoare nu depăşeste echivalentul a 1.000 USD, se plătesc taxele vamale aferente categoriei de bunuri.
Este interzis importul (introducerea) de droguri, substanţe psihotropice, produse hemoderivate, arme, diverse substanţe chimice (insecticide), anumite specii de peşti şi animale vii, obiecte arheologice, etc.

Ultimile Oferte Turistice pentru Mexico